agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sucul Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni503Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-11-2008, 10:08   #391
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2008
Tekrar merhaba, gittigidiyor.com da nilüfer tohumları buldum. Tevrübesi olan var mı? Almaya değer mi? tohumdan nasıl yetiştirilir?
http://urun.gittigidiyor.com/KARISIK...QQidZZ13141775

Oğuzhan beğendi.
doktorkbb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2008, 10:35   #392
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Galeri: 7
Ben bir deneme yaptım ama bir yanlışlığın kurbanı oldum ve netice alamadım.
Nette çok detaylı ve değişik tarifler var. Bence en doğrusu, üyelerimizden bunu başaranların uygulamalarını anlatmaları. Bizler için daha pratik olacak.

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2008, 13:13   #393
Ağaç Dostu.

mahon67's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doktorkbb Mesajı Göster
Tekrar merhaba, gittigidiyor.com da nilüfer tohumları buldum. Tevrübesi olan var mı? Almaya değer mi? tohumdan nasıl yetiştirilir?
http://urun.gittigidiyor.com/KARISIK...QQidZZ13141775
Bence Tohumları ekmek için Haziran, Temmuz, Ağustos aylarından başka bir ay denemeyin. Bu aylardan birinde resimdeki şekilde bir kaba toprak tohumları 1mm kadar örtecek şekilde, kaba ekip kabı küçük bir havuzun sığ kısmına bırakabilirsiniz. Hiç müdahele etmeden yaklaşık 1 ayda çimleniyorlar.

Eklenen Resimler

mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2008, 13:20   #394
Ağaç Dostu.

mahon67's Avatar

Bu Avusturalya sitesinde nilüferin toprakaltı yumrusu (rizom) satılıyor.

http://www.greenharvest.com.au/seeds...eds_index.html

Ana sayfa ortalarında resmi var. Bu site Türkiye'ye korumalı zarfla gönderiyor. Nilüfer rizomu 12$ + 6$ ulaşım bedeli ; 18 $'a önümüzdeki yaz pembe çiçekler açacak bir nilüfer rizomuna sahip oluyorsunuz.

Eklenen Resimler

Eski 04-11-2008, 14:51   #395
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugo Mesajı Göster
Bence en doğrusu, üyelerimizden bunu başaranların uygulamalarını anlatmaları. Bizler için daha pratik olacak.
Sn.mahon67 çok teşekkürler. Evet mesaj sizeydi ve hemen almışsınız )

Gayet pratik bir uygulama ile netice alınabileceğini öğrenmiş olduk.

Yalnız bir sorum olacak. Bu uygulamanızı yaz ayında mevcut çiçeklerden alınan tohumlarla da (tohumlar taze iken) yaptınızmı?

Saygılar

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2008, 14:16   #396
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2008
mine florada nilüfer satışı varmış. Yalnız su derinliği en az 50 cm olmalıdır diyorlar. Ben kovada nilüfer yetiştiren arkadaşlara kovaların boyutlarını derinliğini sormak istiyorum. Bizimle fotoğraf vs paylaşırlarsa herkes çok mutlu olur kanısındayım. Şimdiden teşekkürler...

doktorkbb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2008, 15:31   #397
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Galeri: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doktorkbb Mesajı Göster
mine florada nilüfer satışı varmış. Yalnız su derinliği en az 50 cm olmalıdır diyorlar. Ben kovada nilüfer yetiştiren arkadaşlara kovaların boyutlarını derinliğini sormak istiyorum. Bizimle fotoğraf vs paylaşırlarsa herkes çok mutlu olur kanısındayım. Şimdiden teşekkürler...
Benim nilüferler, derinliği 50 cm olan büyük çöp kovasında duruyorlar. Çiçek te açtılar hallerinden memnun gözüküyorlar.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2008, 20:50   #398
Ağaç Dostu

kaybol.2008's Avatar

Giriş Tarihi: 25-09-2008
Galeri: 3
Nilüfer

Selamlar.
Benim kovada başlayıp, toprak küpte devam eden nilüfer denemem ile ilgili bir sorum olacak.

Palmiye Merkezinden aldığım -saksıda- “Aurora”(Değişken)" nilüferimi; havanın genelde ayaz olması, deneme amaçlı balkona koyduğum bir kova suyu sabah donmuş halde bulmam vb nedenlerden ötürü açık havaya koymaya kıyamadım.

Nilüfer evin içinde boş odada duruyor. Ev her daim sıcak. Derece ile hiç ölçmedim ancak çoğunlukla kısa kollu tişört ile üşümeden gezebilecek kadar sıcak.
Bir baktım nilüferin taze iki yaprağı suyun yüzeyinde. Bu iki taze yapraktan sonra dışarı koymak şu an için pek akıllıca gelmedi.

Sorum şu "nilüfere bahar geldi muamelesi yapmalı mı",

kaybol.2008 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2008, 20:54   #399
Ağaç Dostu

kaybol.2008's Avatar

Nilüfer

Sayın doktorkbb,
Benim toprak küpün yerden yüksekliği: 53cm, ağız genişliği=çapı:55cm

Eski 29-12-2008, 23:09   #400
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Arkadaşlar güzel çalışma ve nilüferler gördüm. Hepsi birbirinden güzel. İmkansızlıklar içinde her biri bir mücevher değeri kazanmışlar. Güle güle seyredin

Peki ben bir şelale ve önüne küçük bir devirdaim havuzu yapayım diyorum. Yanıbaşımızdaki gölde nilüferler çok onlardan nasıl alıp üretebilirim. Havuzun yosunlanmasının önüne geçmek gerekmiyor mu yosunun zararı var mı?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2008, 23:18   #401
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mahon67 Mesajı Göster
bir kaba toprak tohumları 1mm kadar örtecek şekilde, kaba ekip kabı küçük bir havuzun sığ kısmına bırakabilirsiniz. Hiç müdahele etmeden yaklaşık 1 ayda çimleniyorlar.

Tohumlara müdahale etmiyor musunuz gerçekten, çatlatma falan?

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2008, 23:26   #402
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Arkadaşlar güzel çalışma ve nilüferler gördüm. Hepsi birbirinden güzel. İmkansızlıklar içinde her biri bir mücevher değeri kazanmışlar. Güle güle seyredin

Peki ben bir şelale ve önüne küçük bir devirdaim havuzu yapayım diyorum. Yanıbaşımızdaki gölde nilüferler çok onlardan nasıl alıp üretebilirim. Havuzun yosunlanmasının önüne geçmek gerekmiyor mu yosunun zararı var mı?
Hocam nilüferler durgun sularda yaşarlar öncelikle şelalenizin nilüferin olduğu kısımı fazla dalgalandırmaması gerek, havuzun derinliği iyibir gelişim gösterebilmesi için enaz 50cm olmsı gerek, şubatta gölden balçığıyla beraber bir rizom söküp havuzunuza yerleştirebilirsiniz.
Genede satın almanızı salıkveririm.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2008, 11:50   #403
Ağaç Dostu.

mahon67's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Tohumlara müdahale etmiyor musunuz gerçekten, çatlatma falan?
Nilüfer tohumları lahana tohumundan daha küçük olduğundan çatlatma vs imkanı yok. Lotuslar ise tohumun bir kenarından bıçakla kesik atılarak daha kolay çimlenmesi sağlanabilir.

Eski 30-12-2008, 18:41   #404
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-05-2007
Arkadaşlar nilüfer tohumlarından almayı düşünüyorum haziran ayında dikmemiz gerekiyormuş o zamana kadar tohumları saklamak için özel bir işlem yapmamıza gerek varmı?

cenoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2008, 21:08   #405
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Bulursak alırız, Burada göl çok zaman poyraz ve fırtınalarda dalgalı oluyor. Yine de nilüferler yaşıyor. Kökleride oldukça derinde, suyun dibi görülmüyor.

Düzenleyen nariçi : 31-12-2008 saat 08:43 Neden: anlatım düzeltmesi
nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2009, 00:35   #406
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Alt kısmına 10-15 cm kadar yayın, nilüferinizi saksısından çıkarın ve eski toprak seviyasinin birkaç cm üzerine çıkacakkadarda üstüne ilave edin.
Sayın Ephesos bu hafta nilüferlerin kovasını değiştireceğim,sizin tarifinize göre tabana 10-15 cm karışımdan sereceğim şu an dikili oldukları sepet 15 cm yani üzerine 16 cm daha karışımdan ekleyeceğim yoksa tabana serdigim 10-15 cm karışımdan sonra nilüferleri dikip ondan sonra birkaç santim daha karışımdan mı koyacağım ?Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Düzenleyen cenoz : 18-02-2009 saat 10:17
cenoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2009, 20:33   #407
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Nilüferinizi dikeceğiniz kova **** başka birşey, dibine hazırladığınız karışımdan 10 - 15 cm serin, nilüferinizi eğer sepetinin kenarlarında köklerin yanlardanda çıkabileceği delikler varsa sepetinden çıkarmanıza gerek yok eğer bahsettiğim o delikler yok bildiğimiz bir saksı içerisinde ise nilüferinizi çıkararak tabanınma serdiğiniz malzemenin üzerine niliferinizi oturtun gene o karışımdan nilüferinizin kenarlarındaki o boşlukları doldurun karışımla nilüferinizin eski toprağının birkaç cm üzerine gelecek şekilde kapatın, daha sonra suyunu doldururken suyun karışımı havalandırıp suya karışımını önlemek için suyu boşaltmadan önce güzbir nesne **** tabak olabilir koyup suyu yavaş yavaş o cismin üzerinden dökün böylelikle suyun nilüferin toprağının havalandırmasını, çukurluklar açmasını önlersiniz.
Kolaygelsin.

Oğuzhan beğendi.

Düzenleyen ephesos : 27-02-2009 saat 22:22 Neden: imla
Eski 21-02-2009, 20:43   #408
Ağaç Dostu

kaybol.2008's Avatar

Ephesos, sizin nilüferiniz şu anda kapalı bir ortamda mı (içerde) dışarda mı?
Tavsiyeniz üzerine benimki serin ve karanlık bir yerde. Şubatta balkona çıkarmamı söylemiştiniz.
Ben balkona çıkarmak için bu karlı fırtınalı havanın geçmesini bekliyorum.

Eski 21-02-2009, 21:00   #409
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Sayın kaybol.2008, hangi mesajımda serin ve karanlık yer tavsiye ettiğimi hatırlamıyorum, sadece daha korunaklı biryer olması yeter serin ve karanlık olmasına gerek yok banim nilüferim terasta nispeten korunaklı bir yerde bir köşede ve içine kar dolmayacak ki dolsada zararı yok sadece kovanın suyunun komp donmaması yetecektir, nilüferinizi hemen çıkarın dışarı ve dediğim gibi kısmen korunaklı bir yer olsun.
Bu arada benim nilüfer uyanmaya başladı birkaç yaprak oluşmuş bile.

Eski 22-02-2009, 16:11   #410
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Sayın ephesos'un dediği gibi nilüfer için soğuk pek dert olmaz.(tabii ülkemiz hava şartlarına uygun bir türse) İçeride ılık ama karanlık bir yerde olacaklarına dışarıda aydınlık fakat soğuk bir ortamda olmaları daha iyidir. Kar bastırdığı veya don olduğu zaman işinizi garantiye almak için içeriye alabilirsiniz.

Bulunduğunuz yerde sular çabuk donuyorsa, çok ağır soğuklar görülüyorsa bitkinin zarar görmemesi için su derinliğinin fazla olması, kabın geniş olması iyi olacaktır.

onuruygun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2009, 15:15   #411
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
Sn Hasan Lalezar 3 ayrı bitkiyi sırası ile resimlerle tanıtmaya çalışayım.
1- Nilüfer : Nympheae : Su zambağı : Waterlily
2- Su zambağı : Nuphar : Sarı su zambağı : Yellow waterlily
3- Lotus : Nelumbo : Lotus : Lotus

Sayın Sukranayalp

Benim kafam karıştı.

1- Nilüfer : Nympheae : Su zambağı : Waterlily derken bu ikisinin aynı olduğunu mu kastetmiş oldunuz

3- Lotus olan hangisi oluyor...

Bilgisizliğimi mazur görürsünüz umarım...

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2009, 16:12   #412
Ağaç Dostu

Bir ekleme daha yapmak istiyorum. Gene konuları baştan sona okudum... Ve buradaki bazı arkadaşların, nilüferi kovada yaşatmaktan daha önemli bir şeyi de kanıtladıklarını gördüm. Yapıcı yaklaşımların yıkıcı olanlara oranla daha kalıcı olduğunu ve yıkıcı yaklaşımların, o tutumları sergileyenlerle beraber seleksiyona uğradığını...

Benim de bir nilüferim var... Kovada... Onun koşullarını daha da düzeltebilmek için inanılmaz bilgiler var burada. Özellikle ephosus'un kendi icadı düzeneği. Ben de denemeyi düşünüyorum. Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz ve dilerim daha da artar. 2009 yılının bol nilüferli geçmesi dileğiyle.

Sevginin ve "isteğin" başaramayacağı şey yoktur diyorum.

Eski 04-03-2009, 18:16   #413
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
merhaba arkadaşlar, Benim evimin önünde bahçe sulama için yaptığımız ( artezyen) 8 mt derinliğinde 7mt çapında bir havuzumuz var. Evin tam önünde. Güzel görünmesi için nilüfer veya lotus ekebilirmiyim?. O derinlikte lotus olurmu? Veya o koşullarda yetişebilecek başka bir sucul bitki varmı? Bana ne yapmamı önerirsiniz? Su temiz, yer altı suyu.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2009, 19:50   #414
Ağaç Dostu

otugay's Avatar

Giriş Tarihi: 03-08-2008
Sayın Agozce,
Havuzu sulama için kullandığınıza göre su seviyesinde değişimler oluyordur. Ayrıca artezyenden takviye ediyorsanız su sıcaklığında da değişimler oluyordur. Su seviyesindeki değişim miktarı hakkında bilgi verebilirmisiniz? Bu miktar yüksek ise nilüfer ve lotus için problem olabilir.

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2009, 22:55   #415
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar, Benim evimin önünde bahçe sulama için yaptığımız ( artezyen) 8 mt derinliğinde 7mt çapında bir havuzumuz var. Evin tam önünde. Güzel görünmesi için nilüfer veya lotus ekebilirmiyim?. O derinlikte lotus olurmu? Veya o koşullarda yetişebilecek başka bir sucul bitki varmı? Bana ne yapmamı önerirsiniz? Su temiz, yer altı suyu.
Süper bir nilüfer havuzu hemde 3/4 renk birden koyabilirsiniz, bence hiç beklemeyin hemen alın ve yerleştirin nilüferlerinizi.

Ancak derinlik çok fazla, anladığım kadarıyla doluyken derinliği 8m bu nilüfer için çok fazla ancak hazır saksılarda gelen nilüferleri havuzun köşelerinden ip veya benzeri bir aparatla havuza 1 / 1,5m derinliğe sarkıtarak bir düzenleme yapabilirsiniz.Tekrar dikkatinizi çekmek isterim 7m çap mükemmel enaz 4 nilüfere yeter ama 8m derinlik çok fazla, nilüfer için 1-1,5m derinlik yeter daha fazlasında yeterince güneş ışığı alamaz.

Eski 05-03-2009, 02:14   #416
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

İlginize teşekür ederim arkadaşlar.

Evet çap güzel, sorun derinlikte. Bende nilüfer düşünüyorum. Sulama esnasında suyun yüksekliği çok fazla değişmiyor. En fazla yarım metre. Akşam suluyoruz. Sabaha kadar yaklaşık aynı seviyeye geliyor. Su sıcaklığını derece olarak- bilmiyorum ama, evimiz Mersin toroslarda 1350 rakımlı bir yaylada. Yani sular bayağı soğuk.

Yinede nilüfer ve lotus denemek istiyorum.Ama saksıları 1 metrede nasıl askıda tutabilirm. Damacana (denizde gördüklerimizden) aklıma geliyor ama. Tam olarak sistemi tasarlayamadım. Böyle bir sistem oluşturabilirsem su seviyesi sorun olmaz diye düşündüm.

Veya zemine tutunmadan -sadece suda yüzen- bir çiçek varmı acaba?

Eski 05-03-2009, 03:05   #417
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Sayın otugay, bir mühendis olarak ne önerirsiniz?

Sayın ephesos, sizin nilüferleriniz ve deneyimleriniz çok çok güzel. Elinize sağlık.

Sayın mahon67, siz sucul bitkilerle ilgileniyorsunuz ne önerebilirsiz ?

Eski 05-03-2009, 20:41   #418
Ağaç Dostu

Su sümbülü var sanırım yüzen bitkilerden.

Eski 05-03-2009, 21:46   #419
Ağaç Dostu

otugay's Avatar

Giriş Tarihi: 03-08-2008
Sayın Agozce,
Saksıları can simiti veya benzer bir obje içerisinden asarsanız su ile beraber alçalıp yükselir. Suda yüzen bitkilerden de sayın Kaktüs'ün bahsettiği su sümbülü (eichornia crassipes) veya su marulu (pista stratiodes) deneyebilirsiniz. Su sümbülü çiçek açıyor ama çok kısa ömürlü.
Selamlar,

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2009, 23:40   #420
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Evet, can simidi çok daha mantıklı. Lotusu bu şekilde hallederim. Peki su sümbülü nereden buurum. Teşekürler arkadaşlar.

Etiketler
nilüfer

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025