![]() |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
bana gelen siyah nar çeliklerini herhangi bir köklendirme hormonuna batırmadan resimdeki gibi perlite sapladım yaptıklarım doğru mu acaba bu şekilde köklenir mi?
|
Sevgili dostlar en sonunda siyah nar çelikleri temin edebildim. Nizip'in köylerinden birisinde sağolsun köyün Muhtarı murat bey'in bahçesinde de yaşlı bir kök siyah narı varmış.Kendisinden rica ettiğimde gönderebileceğini belirtti. Bu arada Köyün öğrenci servis şoförü olan Metin Bey'in büyük yardımları oldu. Fidanları da kargo ile gönderdi.Yarın elime geçer.Burdan Kızılin köyü muhtarı ve servis şoförü Sevgili Metin Bey'ye teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
İnşallah problem çıkmaz yetiştirdiğimde bende paylaşacağım. Saygılar |
Sevgili cagatayyucel;
Hayırlı olsun.Çelikleri nerden temin ettiğinizi öğrenebilirmiyiz? Bizim burda direkt toprağa dikilir.Bu mevsimde köklenme çok yüksek orandadır. Bence toprağa dikin.Sadece perlite dikmek problem çıkarabilir.Ayrıca toprağa diktiğinizde çeliklerin uzunluğunun yarısına kadar toprağa gömün ki daha sağlıklı tutsun. Saygılar |
teşekkürler sayın bahtiyar02. Bana da çelikler Nizip'ten geldi ama hangi köy olduğunu bilmiyorum, Kızılin Köyü'ne yakın bir köy olduğunu söylemişlerdi.
|
İnşallah yetişirlerde dediğiniz gibi paylaşmak nasip olur.Gelişmelerden haberdar ederseniz seviniriz.Saygılar
|
Siyah narları sayın Bahtiyar02'nin tavisyesi üzerine derin saksılara aldım, hindistan cevizi torfuna ektim ve torfun üzerinde 5 cm olacak şekilde sapladım, şimdi çeliklerin tamamı köklendi saksıda iyice bğulmaya başladılar.
Yaz aylarında bunları birbirinden ayırıp ayrı saksılarda toprağa diksem yaşarlar mı? |
Nar çok arsız bence rahat olun.
|
ben bi türlü bulamadım siyah narı
|
Sayın cagatayyucel çelikleme yaptığınız siyah narlar lardan 4 adet dal çeliği yollaya bilirmisin tohumdan yetiştirdiğim saksıda büyüttüğüm 2 adet narı aşı ile siyah nara cevirebilirim. Bu yıl 5 çeşit dut aldım şimdilik aşı dalı cıkmaz ama seneye 5 tür dut çeliği veya aşılama yapıp 5 tür dut çeşidinden yollayabilirim ayrıca yerli 3 çeşit dutum var parmak beyaz dut parmak siyah dut bunlardan da yollaya bilirim. Yaprak aşı ile 2 adet beyaz parmak dut aşıladım 1 tanesini hemen yollaya bilirim oldukca iri beyaz kokulu dut..
|
cagatay bey eğer üretirseniz siyah nar çeliği gönderebilme şansınız varmıdır
|
evet arkadaşım daha dayanıklı bir tür
|
escobar siz antalyada yetiştiriyormusun
|
Siyah Nar fidanına , çeliğine hala ulaşamadık para ile fidanını satanda yok .En azından meyve tohumunu olsun bulabilsek ...
|
Siyah Nar Çelikleri
1 Eklenti(ler)
Siyah nar çeliklerine en sonunda ulaştık.Antep' de fıstık fidanı yetiştiriciliği ile uğraşan hiç tanımadığım biri sayesinde sadece telefon konuşmasıyla sağ olsun hiç üşenmeden Nizip ,kızılın köyüne bizzat gitmesiyle elde edebildik.Ayrıca kendisinden 4 adet dişili erkekli yaprak aşısı ile aşılı fıstık fidanı ve iki adet Zivzik narı fidanı aldım .Fıstık fidanlarının ikisini hemen tüpledim ikisini köye bahçeye dikeceğim.
|
hayırlı olsun, ben de uzun zaman zivzik narının peşine düşmüş, uznca bir zamanın nihayetinde fidanlara kavuştuğumda dünyalar benim olmuştu. Bu kara narlara kavuşma niyetine de girmiş oldum. Umarım her birini tutturursunuz, darısı başıma :)
|
Teşekkür Taşlıbahçe . Hormon kullanmayı hiç istemesem de işi garantiye almak için burada bir arkadaştan çimlendirme hormonu aldım. Çelikleri onunla üretmeyi deneyeceğim.Ayrıca köyde bir iki fidana kara nardan aşılayacağım.
|
Sayın Taşlıbahçe Antepli üretici Zivzik narlarını Siirt ten getirtip çoğalttığını söylemişti,
şayet sizdeki Zivzik narları orjinal fidan ise çimlendirilen siyah narla takas edebiliriz mümkünse bir dalına çimlenmeleri için su pet şisesi koyabilirmisiniz. |
ben de 2-3 aydır bakınıyorum nette fidan satan yerlere ama siyah nar göremedim bi türlü
fidan satan varsa veya satan yer biliyorsanız buraya bi yazıverin size zahmet |
Çelikleri gönderen üretici siyah nar fidanını bulamayınca kendisinden rica edip Nizip kızılın köyüne taksi tutup çelik alabilirmisiniz deyince evet cevabını alınca geçen çarşamba günü oradan çelikleri alıp gönderdi. Dediği şu ağaç saibinin ikinci kez çelik vereceğini sanmadığını ve narların yapraklandığını tekrar seneye alabileceğini, ayrıca üreticiye yarın 160 tl para havalesi çıkartacağım, 80 tl taksi ücreti ve ondan aldığım fıstık fidanı ve nar fidanları karşılığı olarak 80 tl ..
|
baya tuzlu olmuş o :) ben öyle bir tane yazlığın bahçesine dikmek için tüplü satan bir yer arıyorum
|
Evet biraz pahallı ama 4 adet sakız ağacına aşılı fıstık 2 adet zivzik narı hemen hemen fidan parasına denk geldi siyah nar çelikleri bedavaya gelmiş oldu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Çatı katındaki mini ağaç yetiştirme kısımım iş çıkışı ağaç fideleriyle uğraştığım beni dinlendiren yer kara narla beraber beş ayrı poşet içine ayrıca ceviz koz üzümlerinide çelikledim..Artık hangisi tutar çimlenirse ,ayrıca bölgemizde en ekşi nar cinsi bulunur narı yemek herkesin harcı değil öyle ekşi ki.Bir avuç ekşi narı yiyecek zor bulunur,onlardanda çimlendirmek için çelikleme yaptım .
|
köklenenlerden bi tanesini satmayı düşünmez misiniz :D
|
Alıntı:
|
Siyah nar aşısı
1 Eklenti(ler)
Nizip kızılın köyünden gelen aşı kalemleri ile aşılanan siyah nar aşısı tuttu. Diğer daldırma yapıp çimlendirmeye aldığım siyah nar cubuklarından 3 adet i çimlendi.
|
Siyah nar Çelikleri
1 Eklenti(ler)
Nizip kızılın köyünden gelen ve çimlenen 3 adet siyah nar çeliği .
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025