agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Subtropikal İklim Meyveleri (https://www.agaclar.net/forum/subtropikal-iklim-meyveleri/)
-   -   Siyah Nar (https://www.agaclar.net/forum/subtropikal-iklim-meyveleri/18070.htm)

cagatayyucel 20-03-2010 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 596198)
Koyu mor rengede çalıyor. Osmaniye Tarım il müdürlüğüne bir arkadaş sordurtmuş, siyah kalmadı mor var demişler...Yakın olan arkadaşlar bir bakabilirler..

ben sorduğumda nar getirmeyeceğiz dediler. 4 sene önce siyah nardan getirmişler talep olmamış, sonra vazgeçmişler.

cagatayyucel 20-03-2010 22:11

2 Eklenti(ler)
bana gelen siyah nar çeliklerini herhangi bir köklendirme hormonuna batırmadan resimdeki gibi perlite sapladım yaptıklarım doğru mu acaba bu şekilde köklenir mi?

bahtiyar02 25-03-2010 08:46

Sevgili dostlar en sonunda siyah nar çelikleri temin edebildim. Nizip'in köylerinden birisinde sağolsun köyün Muhtarı murat bey'in bahçesinde de yaşlı bir kök siyah narı varmış.Kendisinden rica ettiğimde gönderebileceğini belirtti. Bu arada Köyün öğrenci servis şoförü olan Metin Bey'in büyük yardımları oldu. Fidanları da kargo ile gönderdi.Yarın elime geçer.Burdan Kızılin köyü muhtarı ve servis şoförü Sevgili Metin Bey'ye teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
İnşallah problem çıkmaz yetiştirdiğimde bende paylaşacağım.
Saygılar

bahtiyar02 25-03-2010 08:52

Sevgili cagatayyucel;
Hayırlı olsun.Çelikleri nerden temin ettiğinizi öğrenebilirmiyiz?
Bizim burda direkt toprağa dikilir.Bu mevsimde köklenme çok yüksek orandadır. Bence toprağa dikin.Sadece perlite dikmek problem çıkarabilir.Ayrıca toprağa diktiğinizde çeliklerin uzunluğunun yarısına kadar toprağa gömün ki daha sağlıklı tutsun.
Saygılar

cagatayyucel 25-03-2010 09:40

teşekkürler sayın bahtiyar02. Bana da çelikler Nizip'ten geldi ama hangi köy olduğunu bilmiyorum, Kızılin Köyü'ne yakın bir köy olduğunu söylemişlerdi.

bahtiyar02 25-03-2010 10:15

İnşallah yetişirlerde dediğiniz gibi paylaşmak nasip olur.Gelişmelerden haberdar ederseniz seviniriz.Saygılar

cagatayyucel 03-06-2010 21:00

Siyah narları sayın Bahtiyar02'nin tavisyesi üzerine derin saksılara aldım, hindistan cevizi torfuna ektim ve torfun üzerinde 5 cm olacak şekilde sapladım, şimdi çeliklerin tamamı köklendi saksıda iyice bğulmaya başladılar.
Yaz aylarında bunları birbirinden ayırıp ayrı saksılarda toprağa diksem yaşarlar mı?

gtatas 06-06-2010 14:39

Nar çok arsız bence rahat olun.

bonsaicimali 17-12-2012 23:20

ben bi türlü bulamadım siyah narı

serdar1 20-12-2012 17:49

Sayın cagatayyucel çelikleme yaptığınız siyah narlar lardan 4 adet dal çeliği yollaya bilirmisin tohumdan yetiştirdiğim saksıda büyüttüğüm 2 adet narı aşı ile siyah nara cevirebilirim. Bu yıl 5 çeşit dut aldım şimdilik aşı dalı cıkmaz ama seneye 5 tür dut çeliği veya aşılama yapıp 5 tür dut çeşidinden yollayabilirim ayrıca yerli 3 çeşit dutum var parmak beyaz dut parmak siyah dut bunlardan da yollaya bilirim. Yaprak aşı ile 2 adet beyaz parmak dut aşıladım 1 tanesini hemen yollaya bilirim oldukca iri beyaz kokulu dut..

bonsaicimali 20-12-2012 18:43

cagatay bey eğer üretirseniz siyah nar çeliği gönderebilme şansınız varmıdır

escobar07 11-02-2013 12:59

evet arkadaşım daha dayanıklı bir tür

temem_07 25-04-2013 21:48

escobar siz antalyada yetiştiriyormusun

serdar1 24-07-2013 10:24

Siyah Nar fidanına , çeliğine hala ulaşamadık para ile fidanını satanda yok .En azından meyve tohumunu olsun bulabilsek ...

serdar1 24-03-2014 22:55

Siyah Nar Çelikleri

1 Eklenti(ler)
Siyah nar çeliklerine en sonunda ulaştık.Antep' de fıstık fidanı yetiştiriciliği ile uğraşan hiç tanımadığım biri sayesinde sadece telefon konuşmasıyla sağ olsun hiç üşenmeden Nizip ,kızılın köyüne bizzat gitmesiyle elde edebildik.Ayrıca kendisinden 4 adet dişili erkekli yaprak aşısı ile aşılı fıstık fidanı ve iki adet Zivzik narı fidanı aldım .Fıstık fidanlarının ikisini hemen tüpledim ikisini köye bahçeye dikeceğim.

Taşlıbahçe 25-03-2014 08:31

hayırlı olsun, ben de uzun zaman zivzik narının peşine düşmüş, uznca bir zamanın nihayetinde fidanlara kavuştuğumda dünyalar benim olmuştu. Bu kara narlara kavuşma niyetine de girmiş oldum. Umarım her birini tutturursunuz, darısı başıma :)

serdar1 25-03-2014 08:42

Teşekkür Taşlıbahçe . Hormon kullanmayı hiç istemesem de işi garantiye almak için burada bir arkadaştan çimlendirme hormonu aldım. Çelikleri onunla üretmeyi deneyeceğim.Ayrıca köyde bir iki fidana kara nardan aşılayacağım.

serdar1 25-03-2014 08:58

Sayın Taşlıbahçe Antepli üretici Zivzik narlarını Siirt ten getirtip çoğalttığını söylemişti,
şayet sizdeki Zivzik narları orjinal fidan ise çimlendirilen siyah narla takas edebiliriz mümkünse bir dalına çimlenmeleri için su pet şisesi koyabilirmisiniz.

Kayahann 25-03-2014 10:43

ben de 2-3 aydır bakınıyorum nette fidan satan yerlere ama siyah nar göremedim bi türlü
fidan satan varsa veya satan yer biliyorsanız buraya bi yazıverin size zahmet

serdar1 25-03-2014 21:22

Çelikleri gönderen üretici siyah nar fidanını bulamayınca kendisinden rica edip Nizip kızılın köyüne taksi tutup çelik alabilirmisiniz deyince evet cevabını alınca geçen çarşamba günü oradan çelikleri alıp gönderdi. Dediği şu ağaç saibinin ikinci kez çelik vereceğini sanmadığını ve narların yapraklandığını tekrar seneye alabileceğini, ayrıca üreticiye yarın 160 tl para havalesi çıkartacağım, 80 tl taksi ücreti ve ondan aldığım fıstık fidanı ve nar fidanları karşılığı olarak 80 tl ..

Kayahann 25-03-2014 21:38

baya tuzlu olmuş o :) ben öyle bir tane yazlığın bahçesine dikmek için tüplü satan bir yer arıyorum

serdar1 26-03-2014 08:57

Evet biraz pahallı ama 4 adet sakız ağacına aşılı fıstık 2 adet zivzik narı hemen hemen fidan parasına denk geldi siyah nar çelikleri bedavaya gelmiş oldu.

Taşlıbahçe 26-03-2014 11:33

Alıntı:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serdar1 (Mesaj 1263062)
Sayın Taşlıbahçe Antepli üretici Zivzik narlarını Siirt ten getirtip çoğalttığını söylemişti,
şayet sizdeki Zivzik narları orjinal fidan ise çimlendirilen siyah narla takas edebiliriz mümkünse bir dalına çimlenmeleri için su pet şisesi koyabilirmisiniz.

Sevgili serdar1, fidanlar Siirt, Şirvan'dan geldi; orijinal fidan derken neyi kastediyorsunuz? Geldiği yeri mi yoksa aşılı, çekirdekten veya dip sürgününden olmasını mı? Bendekiler çelikten köklenme. Saksıdalar. Sağlıkları yerinde. Tabii ki takas edebiliriz, çok sevinirim :)

serdar1 26-03-2014 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe (Mesaj 1263506)
Sevgili serdar1, fidanlar zivzik narının yetiştiği bir köyden geldi, ismini unuttum, yazarım sonra; orijinal fidan derken neyi kastediyorsunuz, geldiği yeri mi yoksa aşılı, çekirdekten veya dip sürgününden olmasını mı? Bendekiler çelikten köklenme. Saksıdalar. Sağlıkları yerinde. Tabii ki takas edebiliriz, çok sevinirim :)

Bende bunu demek istedim dalından çelik, dalından aşılanmış bendekiler köklenirse takas yaparız 15 adet kara nar çelikledim.

serdar1 26-03-2014 18:24

3 Eklenti(ler)
Çatı katındaki mini ağaç yetiştirme kısımım iş çıkışı ağaç fideleriyle uğraştığım beni dinlendiren yer kara narla beraber beş ayrı poşet içine ayrıca ceviz koz üzümlerinide çelikledim..Artık hangisi tutar çimlenirse ,ayrıca bölgemizde en ekşi nar cinsi bulunur narı yemek herkesin harcı değil öyle ekşi ki.Bir avuç ekşi narı yiyecek zor bulunur,onlardanda çimlendirmek için çelikleme yaptım .

Kayahann 27-03-2014 19:50

köklenenlerden bi tanesini satmayı düşünmez misiniz :D

serdar1 01-04-2014 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kayahann (Mesaj 1264133)
köklenenlerden bi tanesini satmayı düşünmez misiniz :D

Fidan satmayı düşünmüyorum sadece ileride kara narlar çimlenip tutarsa bitki takasında kullanacağım.

serdar1 26-05-2014 20:34

Siyah nar aşısı

1 Eklenti(ler)
Nizip kızılın köyünden gelen aşı kalemleri ile aşılanan siyah nar aşısı tuttu. Diğer daldırma yapıp çimlendirmeye aldığım siyah nar cubuklarından 3 adet i çimlendi.

serdar1 27-05-2014 18:21

Siyah nar Çelikleri

1 Eklenti(ler)
Nizip kızılın köyünden gelen ve çimlenen 3 adet siyah nar çeliği .

Taşlıbahçe 27-05-2014 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serdar1 (Mesaj 1288858)
Nizip kızılın köyünden gelen ve çimlenen 3 adet siyah nar çeliği .

Merhaba, hayırlı olsun siyahlarınız; merak ettim, çeliklerden kaçta kaçı çimlenebildi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025