![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Benim okuduklarımdan anladığım. 1) İncir belli bir kalınlığa gelmeden soğuk direnci oluşmuyor. 2) Yurt dışında soğuğa dayanıklı incirden kasıt üst kısmı dondan zarar görse de kökünden tekrar sürüp o yıl verdiği sürgünlerden incir üretebilen türler. Siz Bursa da değilmisiniz. Dondan nasıl etkileniyorsunuz ? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu incir Ankara'da korunaklı resmi bir devlet kurumunun bahçesinde. Gün ortası resim çekersem şüphelenen olmaz diyip risk aldım. Patlıcan incirine benziyor. Yinre bugün hacettepe üniversitesi civarında üzerinde meyvesi olan büyükçe bir incir gördüm ama yanaşıp resmini çekme imkanım olmadı. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
bursa, yenişehir evvelki yıl eksi 22 de trabzon hurmaları, incirler öldü. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok ilginç. Bursa yı ılıman bilirdim. Hendek/Sakarya da eksi 10 ları nadirde olsa görüyoruz ama ben incirlerin hiç hasar aldığını görmedim. Havadaki nem oranı da etki ediyordur. Tabi bu düşük sıcaklıklar fazla uzun sürmüyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Amerika da 5b iklim bölgesinde bahçesinde büyük incir ağaçları olan bir kişi ile tanışmıştım. İncirlerin etrafını yüksekçe tavuk teli ile çevirmiş ve her kış telin içini yaprak ile doldurarak incirin gövdesinin 2 metre kadarını izole ediyor. Bence bir iki yıl şansı yaver gitti ve ağaçlar soğuğa direnecek kalınlığa ulaştı. |
|
|
|
![]() |
|
|