![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Patlıcan inciri. Son derece lezzetli ve kendine has zengin bir aroması var. Ağız yarılması pek yapmıyor ama konum ve yağış kaynaklı çürüme ve kurtlanma olabiliyor. Resimler 9 Eylülden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Başka bir patlıcan inciri. Standart patlıcan inciri kadar çatlama yapmıyor. Meyveleri biraz daha büyük. Ağız yarılması olmuyor. Çürüme ekşime çok nadir oluyor. Resimler 9 Eylül den. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sadece iki bahçede gördüğüm tadı patlıcan incirlerine benzer belki bir tık daha iyi aromalı (benim için) ağız yarılması , çürüme ve kurtlanma yapmayan bir incir. Meyvede çatlama da olmuyor. Resimler 9 Eylül den. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Buralarda Sultan Süleyman diye adlandırılan oldukça iri bir incir türü. Mükemmel bir aroması var ama bulunduğu konum ve yağış şartlarına göre meyve kalitesi değişiyor. Kurtlanma ve ekşime olabiliyor. Resimdeki incirlerden hiç biri yenecek kalitede değildi. Kısmen gölgede kaldığı için olabilir. Son iki resim farklı bir ağaçtan sonradan eklendi. Düzenleyen Atilgan : 23-09-2023 saat 13:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Aydın sarı lop tarzı incirler ve Bursa siyah inciri burda daha yeni yeni olmaya başlamış. Bugün bir Bursa siyah inciri yedim. Markette satılanlardan çok daha güzel olduğunu söylemeliyim. Düzenleyen Atilgan : 12-09-2023 saat 21:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bu incir de Ankara'dan. Sahibini tanısam daha detaylı resimlerini çekebilirdim ama yoldan doğru bir resim çekip kaçtım. Geçen yıl bir tane alıp yemiştim. Güzel bir incir. Dediğim gibi bu yıl Ankara'da incir arılarına rastladım o yüzden bu incir ufak bil ihtimal incir arıları ile döllenmiş olabilir. Ankara da Eylül başında oluyor. Sakarya için erken sayılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Hendek/ Sakarya'da gördüğüm başka bir incir. İlk paylaşımdaki beyaz incire benzer bir tadı ve garip uzunca bir şekli var. Ağacın uzakta kalan kısımlarında olgunlaşmış incirler daha uzun ve iri idi. Benim yediğim deforme olmuş minik bir incirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|