![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Maalesef ilkbaharda incirleri incir arılarından izole etme planım için vakit bulamadım. Şansıma Ankara da da incir arılarının varlığına şahit oldum. Bu arılar büyük ihtimal kısmen daha sıcak bölgelerden geliyor. Kışın Ankara da bir kaç erkek inciri açıp incelemiştim. İçlerinde konaklayan arı yoktu. Sakarya Hendek te severek tükettiğimiz incirleri tanıtacağım. Bu incirlerin bilinen bir ismi varsa lütfen belirtin. Düzenleyen Atilgan : 23-04-2024 saat 09:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz incir diye adlandırdığımız en erkenci incir. Bu incir az da olsa yellop (burda çiçek inciri denir) ürünü veriyor. Resimler 26 Ağustos dan. Çiçek incirleri tekdüze olmuyor. Kimisi az tatlı kimisi ana ürüne yakın tatlılıkta oluyor. Düzenleyen Atilgan : 09-09-2023 saat 21:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Siyah incir. Bursa karasından bir tık daha aromalı ama yağmurda ağzı açılıyor ve kurtlanma yapıyor. Resimler 9 Eylül den. Düzenleyen Atilgan : 09-09-2023 saat 21:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bunun adı yok. İlçe de (Hendek) bolca bulunduğu için köyde Hendek inciri diye adlandırılıyor. Beyaz diye adlandırdığımız incirden 1 hafta sonra olmaya başlıyor. İlk ürün az tatlı ama aroması fena değil. İlerleyen haftalarda tadı ve aroması çok hoş. Yagmurda ağzı açılmıyor kurtlanma vs olmuyor. Resimler 26 Ağustos dan ama köyden değil. Köy ve ilçe arasında bir haftalık bir fark oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Oldukça kaliteli ve iri çiçek incirleri olan başka bir siyah incir. Sadece bir bahçede gördüm. Fazla bir gözlem yapamadım ama şu ana kadar her şey olumlu. Resimler 9 Eylül den. Düzenleyen Atilgan : 22-09-2023 saat 13:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Patlıcan inciri. Son derece lezzetli ve kendine has zengin bir aroması var. Ağız yarılması pek yapmıyor ama konum ve yağış kaynaklı çürüme ve kurtlanma olabiliyor. Resimler 9 Eylülden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Başka bir patlıcan inciri. Standart patlıcan inciri kadar çatlama yapmıyor. Meyveleri biraz daha büyük. Ağız yarılması olmuyor. Çürüme ekşime çok nadir oluyor. Resimler 9 Eylül den. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|