![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
merhabalar , nar ağacı hakkında detaylı bilgi verebilirmisiniz . Mersinden getirtildi. Ama bu ağacı bilmediğimizden de nasıl müdahale edeceğiz bilemedik . iklim bizim karasal içanadolu daki iklimde yetişmesinde problem olabilir mi acaba . ağaç çok büyük değil hani boy 50cm geçmez büyüklükte , bu geçen yaz ayında kendi saksısından toprağa indirdik . ekildiği andaki ilk kışını yaşayacak . burada kış çok ağır geçebiliyor bazen .(bu seneyi bilemiyorum . ) bakımında ne yapılmalı , ne yapılmamalı , ilk baharda budama usulü vb. bilgi verebilirmisiniz. bakımı çok özen ister mi ? ( kime sorsam burada yetişmez ki diyorlar . ama karşı komşumuzda meyvesini verdiği içinde bende heveslendim ama malumdur ki bu ağacı bilemiyorum bakımını . ) yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum . saygılar selman konya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir ulusun tarımı bu olmamalı İrandaki virüs olmasaydı aman sayın köylüm elinde kalmasın zarar etme diyecek ve ya bu zararı düşünecek karşılıyacak birileri varmıydı? Alıntı:
Türkiyenin tarımı, teşvik ver ektir sonra ne yaparsan yaplarla olmaz olmaz, yazıktır günahtır bu verilen teşvik paralarına bu ülkenin insanına emeklerine. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Çankırılı
Giriş Tarihi: 28-06-2007
|
Sayın Selman Güleç, Ben İzmir'deyim, nar yetiştirilmesinde sorun yok. Ancak, bildiğim için söylüyorum. Örneğin, Balıkesir'in bazı yüksek rakımlı yerlerinde bile yetiştirilmesinde sorun var. Ilıman iklim ağacı diye biliyorum ve Konya için uygun olmadığını düşünüyorum. Karşı komşunuzun yetiştirebilmesine de şaşırdım. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fidanın köklerinin evin yanında-altında olduğu rüzgara korunaklı olduğu yerlerde olabiliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|