agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)

Beğeni Düzeni37Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2007, 15:36   #1
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Burada önemli olan başkasının yetiştirdğini para karşılığı alıp ekmek değil,önemli olan kendi el emeği göz nurunu vererek büyütebilmek onunlada gurur duymaktır bence en güzeli bu.Ben köye gittiğim zaman bu ağaçları bu fideleri ben ektim diyebilmem yoksa herkes alıp dikebilir.Anladığım kadarıyla pek bişeyler yetiştirip meyvelerinden tatmış birisi değilsin,bence sende bir an önce birşeyler yetiştirmeye çalış o zaman bizi belki anlayabilirsin.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2007, 17:47   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus1 Mesajı Göster
Burada önemli olan başkasının yetiştirdğini para karşılığı alıp ekmek değil,önemli olan kendi el emeği göz nurunu vererek büyütebilmek onunlada gurur duymaktır bence en güzeli bu.Ben köye gittiğim zaman bu ağaçları bu fideleri ben ektim diyebilmem yoksa herkes alıp dikebilir.Anladığım kadarıyla pek bişeyler yetiştirip meyvelerinden tatmış birisi değilsin,bence sende bir an önce birşeyler yetiştirmeye çalış o zaman bizi belki anlayabilirsin.
Bu yazıya verecek çok cevap var ama neyse... Merak ediyorsan söyleyeyim. Şu günlerde torflu viyollere tohum ekmekle meşgulüm. Domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye, kavun, karpuz tohumu ekiyorum. Geçen senede yaptım ve dogal organik sebze ile beslendim 4-5 ay. Bahçede 300 m2lik bir sera var. Ayrıca meyve bahçesi kuruyorum. Elma, kiraz ve kivi.
Ben birşeyler yetiştirmeyin uğraşmayın demedimki. Sadece yabani olan yani meyve alamayacağınız bir şeyle uğraşmayın dedim. Elma tohumu dik. Kiraz tohumu dik. Tamam arkadaş yapıyorsun helal olsun diyeyim. Çünki sonunda meyve almak var ama bunda öyle bir şans yok. Uğraşların boşa gidecek üzgünüm. Ama ben sadece ağaç yetiştirmeye bakarım diyorsa o zaman başka. Yinede gayretlerin için tebrik eder ve başarılar dilerim.

karakurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2007, 22:10   #3
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karakurt Mesajı Göster
Bu yazıya verecek çok cevap var ama neyse... Merak ediyorsan söyleyeyim. Şu günlerde torflu viyollere tohum ekmekle meşgulüm. Domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye, kavun, karpuz tohumu ekiyorum. Geçen senede yaptım ve dogal organik sebze ile beslendim 4-5 ay. Bahçede 300 m2lik bir sera var. Ayrıca meyve bahçesi kuruyorum. Elma, kiraz ve kivi.
Ben birşeyler yetiştirmeyin uğraşmayın demedimki. Sadece yabani olan yani meyve alamayacağınız bir şeyle uğraşmayın dedim. Elma tohumu dik. Kiraz tohumu dik. Tamam arkadaş yapıyorsun helal olsun diyeyim. Çünki sonunda meyve almak var ama bunda öyle bir şans yok. Uğraşların boşa gidecek üzgünüm. Ama ben sadece ağaç yetiştirmeye bakarım diyorsa o zaman başka. Yinede gayretlerin için tebrik eder ve başarılar dilerim.
Bu şekil bir cevabı geleceğini bekliyordum buradan laf tartışmasıda yapmak istemiyorum ben zaten aşılı fidede alacam ondan almış olduğum kalemlerle kendi fidelerimi aşılamayı düşünüyorum konu bu başka bir problem yok.Sadece bu benim fidem bu benim kivim demek birazda kendimizi tatmin etmek.sanada başarılar alındıysan **** kızdıysan kusura kalma sadece yazışıyoruz.
sağlıycakla.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2007, 12:30   #4
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Galeri: 16
ben geçen yıl bursadaki bir seradan hollanda dan ithal 2 ad. kivi fidanı aldım. üzerindeki kartta hem erkek hemde dişi aynı kök üzerine aşılanmış veya erkek bitkiye ihtiyaç duymadan kendi kendini dölleyebilir gibi birşeyler yazıyordu. böyle birşey mümkünmüdür? bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025