agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)

Beğeni Düzeni25Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-02-2009, 14:31   #1
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Çok güzel bir meyve, katılımınız için teşekkürler. Daha önce pazardan aldığım kivilerin çekirdeklerinden üretmeye çalıştım ancak forum da bulunan arkadaşlar çekirdekten çıkan fidelerin yabani olacakları ve dolayısıyla aşılanması gerektiğini yazmışlardı.

Şimdik gelelim esas meseleye bu sizin çekirdekten ürettiğiniz kiviler aşılımı çıkacak yoksa siz tekrardan bunları aşılayacakmısını ?

Dişili ve erkekli olması bu fidelerin üremesi için olması gereken bir durum yabani olması ile ilgili bir durum yok.

Açıkçası benim de fazla bilgim yok ancak daha önce ki tecrübelerim de bunları yaşadım.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2009, 14:42   #2
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus Mesajı Göster
Şimdik gelelim esas meseleye bu sizin çekirdekten ürettiğiniz kiviler aşılımı çıkacak yoksa siz tekrardan bunları aşılayacakmısını ?

Dişili ve erkekli olması bu fidelerin üremesi için olması gereken bir durum yabani olması ile ilgili bir durum yok.

Açıkçası benim de fazla bilgim yok ancak daha önce ki tecrübelerim de bunları yaşadım.
Sayın caucasus

Daha öncedende belirtdiğim gibi tohumdan çimlenen çöğürlerin %80 erkek, %20 dişi çıkacaktır. Bu süre zarfında dişi anacı bulunca, ondan artık aşı yapmayada gerek kalmayacak, direk dişiden alınan çelikle Gold Kiwi üretimini artırabileceğiz. Meyve verene kadar çöğürleri dişi ve erkek diye ayırt etmek zor olacaktır. Sabırlı olup ilk dişi anacı bekliyeceğiz.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025