![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Sn. ŞEVKET YAŞAR; Mesajınız ulaştı. En kısa sürede görüşmek üzere. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
Patlıcan inciri ile ilgili olarak şunlarıda ekleyebiliriz Uzun patlıcan inciri Kısa patlıcan inciri Yeşil patlıcan inciri Patlıcan inciri dört çeşit patlıcan inciri karadenizde en çok görebileceğiniz patlıcan incir çeşitleridir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Patlıcan inciri ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
bu incirin adını bilen varsa söylerse sevinirim inciri oldukça büyük ve siyah incir ve senede iki kez incir veriyor haziran sonuna doğru başlıyor incir vermeye verince yeni incirler oluşuyor onlarda sonbaharda olgunlaşıyor resimleri ekledim zaten şu an ilk vereceği incirler görünüyor ![]() ![]() Sevgili plantae bahsettiğiniz siyah incir aşağıdaki incirlerden biri olabilirmi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
(Buraya bu incir çeşidine ait fotoğrafı yüklemek istedim .Ama forum bir türlü yüklemiyor..En sonda yıldım .Fotoğraf yüklemekten vazgeçtim.Becerememişşin denilebilir. Daha önce foruma çok sayıda fotoğraf yükledim.) Düzenleyen aliok1 : 31-07-2018 saat 07:08 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ikinci ürün ise bu seneye ait taze sürgünler üzerinde oluşan ve ağustos-eylül gibi olgunlaşan iyi lop, yani ana üründür ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Buda yellop meyvesi,dikkat edilirse geçen senenin sürgünü üstünde oluşmuş.Hazi ran ayında olgunlaşacak. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
İlgniz için çok teşekkür ederim. Resimlerini yüklediğim incir yediveren bir çeşit (mor-siyah) olup benim ilgimi çeken en önemli özelliği meyvelerinin çok iri 100gr üzeri ve çok verimli olması. Tat ise bildiğimiz incir aromasıyla birlikte farklı bir tada sahip olması. Ayrıca -10 dereceye kısa süreli dayanabildiğini gördüm ötesini bilemiyorum çünkü anaç ağacımın bulunduğu bölge daha düşük sıcaklıklara inmiyor. Geç bahar döneminde ağaçlar uyandıktan sonra görülebilecek aşırı soğuk ve donlar ilk ürünü etkileyebiliyor tüm diğer incir çeşitlerinde olduğu gibi. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili plantae bu yediveren incirinizden ve diğer kaliteli incir çeşitlerinizden ben- de yetiştirmek isterim.Umarım yardımcı olursunuz ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Elimdeki çeşitlerden sizin için çelik aldım biraz geç çelik aldım işlerimden dolayı fakat tutacağını düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
oluyormu? |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Meyveler arasında büyüklük farkı pek olmuyor. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu zamana kadar böyle bir şeyi nasıl farketmedim bilmiyorum, hiç aklıma gelmedi haziranda incirin üstünde olgunlaşmış incir varmı diye bakmak. Bugün telefonla birçok resim çektim çoğu yakın çekimden bulanık çıkmış, biraz belirgin olan resimler aşağıda...![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Şu anda patlıcan inciri üzerinde görülen incirler biraz daha büyüdükten sonra dökülmeye başlayacaktır.Yani ilk meyvesini olgunlaştıramayacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Plantae patlıcan incirinin ilk ürünü olan incirler dökülüyorsa demekki o incirler tozlanmaya ihtiyaç duyuyor.Tozlanma olmayıncada dökülüyor.Benim tahminim böyle, eğer dediğiniz doğruysa.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Plantae, bende böyle birşey olacağını sanıyorum çünkü haziranda olgunlaşmış incir hiçbir şekilde görülmemiştir. Önceki yazılar kafamı karıştırdı bir şüpheye düştüm önceden bu ayda patlıcanda çıkan küçük incirlerede hiç dikkat etmediğimden acaba dedim. Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|