![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu incir bir hibrit ve babası meşhur brown Turkey fig ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: samsun
Mesajlar: 87
|
Alıntı:
sonuçta Türkiye incirin anavatını ve şu an 270 çeşit Türkiyede bilinen var ****** gerçek rakam bunun üzerindedir Belki chicago hardy den daha üstünü vardır veya biz kültür çalışmalarıyla daha iiyisini elde edebiliriz Benim kendi gözlemlediğim Kısa sürelerde de olsa -10 a dayanan incirler var zaten bu sıcaklıklara dayanabileceği her yerde yazıyor. Asıl sorun zaten ağaç uyandıktan sonraki soğuklar |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: samsun
Mesajlar: 87
|
Ankarada inciri saksıda yetiştirmeyi deneyen yok mu? Ben kesinlikle olumlu sonuç alınacağını düşünüyorum.(bazı çeşitlerde soğuğa daha dayanıklı ve döllenme ihtiyacı olmayan) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 11
|
Alıntı:
Kültür çalışmaları derken tam anlamadım.Ne demek istediniz ? |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: samsun
Mesajlar: 87
|
Alıntı:
Bu gibi çalışmalar özellikle domates ,mısır gibi bitkilerde yoğun olarak yapılmaktadır örneğin Galapagos adalarında yetişen küçük yeşil acı fakat tuza dayanıklı yabani bir domates ticari olarak yetiştirilen domatesler ile yapılan melezleme deneylerinde ortaya büyük sulu ve lezzetli domatesler ortaya çıkmıştır ve bu melez %70 deniz suyunda yetişebimektedir Bu örneği vermemin sebebi ; Bir bitkiden elde etmek istediğiniz özelliği yoktan var edemezsiniz bu yüzden yabani olarak yetişen anavatını olduğumuz bitkiler aslında çok büyük potansiyel taşımaktadır. |
|
|
|
|
![]() |
|
|