![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Oğuz Karsan, Ben de aynen sizin gibi Bursa Alara Çiftliğinden denemek üzere iki adet Bursa Siyahı fidanı satınalmıştım.(Daha önce de Alara dan yüzlerce başka fidanlar getirtip diktirmiştim).Maalesef Bursa Siyahı diye sattıkları İncir fidanları kurudu.İlgililerle,yetkililerle müteaddit defalar yaptığım telefon görüşmeleri ,mailleşmeler vs. fotğraflar gönderdim.Nafile! Sonuçta bana, (susuz bıraktığınızdan fidanlar kurumuş olabilir efendim.)Dediler ,çıktılar işin içinden.Oysa susuz bırakmamız imkansız çünki Otomatik Damlama ile sulandılar. Fakat geçen sene ,Bursa dan başka bir satıcıdan Bursa karası getirtip diktirdim.Tuttu.Bu yaz ancak meyve verebilir,umarım.Size de kalem verebilirim.İnşallah. İyi günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Sayın Oğuz Karsan ve Sayın Yolac, Alara Tarım ile ilgili duyduğum sayısız vukuat olduğundan aslında yazdıklarınız piyasadaki olumsuz şöhretlerine tamamen uyuyor ne yazıkki... Ancak konumuz onlar olmadığından geçelim. Acaba fidanlarınızı açık köklü mü almıştınız? açık köklü fidanlarda özellikle nakil ve dikim sırasında köklerin nemini kaybedip zayıflaması ile sanırım böyle kurumalar oluyor. Ben de Bursa bölgesinde bu sene 100 adet kadar Bursa siyahı dikimi yapmayı planlıyorum. toprak olarak fazla seçici ve nazlı olmadığını biliriz genelde. o yüzden sizin fidanların kuruması açıkçası cesaretimi kırdı. Acaba sorunları çözebildinizmi? kurumalar engellenemedimi? Çanakkalede belki rüzgar sebebiyle yeterli performans alamamışsınızdır diye düşünüyorum. bol verimler dilerim sizlere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Anubis, Ben dünyanın ve Türkiye nin her tarafından muhtelif fidanlar getirtiyorum amatörce.Benim Alaradan aldığım incir fidanlarının kurumasında ;gösterdikleri duyarsızlığı anlayamıyorum!Bilmeden ''yok efendim susuz bırakmışsınızdır da ondan kurumuştur.''ifadesini kabul edemiyorum.Alaradan aldığım Bursa karası incir fidanlarının hepsi açık kök idi.Oysa Yalova Pazarından yine açık kök Bursa karası aldım(alaranın yarı fiyatına) 2008 baharında diktim.Bu sene eylülde birkaç adet harika incirlerinden yedik.Bilmiyorum belki de biraz şansa iyi cins çıkmış olabilir. Size önerim ,Bursa karasını satınalmadan önce İnegöl yolunda Kestel ve civarındaki fidanlıkları bir gezdikten sonra karar vermenizdir. Umarım,herşey gönlünüzce olur kardeşim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|