04-02-2018, 13:00
|
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2017
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride
Ayrıca daha önce şeffaf kapta ve o denli dar bir hacimde solucan gübresi üretildiğine şahit olmadım. Genelde bu iş geniş yüzey alanlı kaplarda yapılır. Veya sürekli akış denilen sistemlerde. Altta birkaç kap örneği koydum. Kabın mümkün olduğunca koyu olmasına dikkat etmekte fayda var.
|
Üstadım yemlemeyi 4 parmak kadar yapmak gerektiği belirtilmiş bir çok yerde. Geniş yüzeyli bir kap kullanırsam solucan sayısı az olduğundan ve tüketimde az olduğundan mama öğünlerini; tüm yüzeye yaymam gerektiğinden daha fazla vermem lazım. Bu durumda sineklenme oluyor ki bu durumda sadece onların değil benim de evden kovulma ihtimalim var hanım tarafından  Kabın koyu olması muhtemelki ışıktan rahatsız olmalarından. Bunun için elbette çıplak formda odada bulunmuyor. Aşağıda verdiğim fotoda göründüğü gibi kitaplığımın en üst rafını onlara ayırdım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride
Ayrıca solucanları temin ettiğiniz yer solucan yatağı denilen mama malzemesi göndermediyse internetten uygun fiyata hazır solucan mamaları bulabilirsiniz. Çok uzun süreler gider o mama size. Tabii bu önerim bir satın alma içerdiği için yukarıdaki tavsiyemle tezat oluşturuyor elbette ama zorda kalınırsa düşünülebilir. Beslerken C/N oranına dikkat edilmeli. Deri solunumu yaptıklarından nem demek bu arkadaşlar için hayat demek aynı zamanda.
|
Solucan yatağını kartonlarla ve aldığım yerden temin ettiğim çok az mama ile oluşturdum. Mama olarak muz kabuğu, çay posası, fermente büyükbaş hayvan gübresi... Mama vermeden önce nem ve ph kontrolü yapıp veriyorum. Ph 7 ve üzeriydi şimdiye kadar. Mama ile alakalı bir sıkıntı yok zira yaşadıkları ortamı terketme girişimleri hiç yok. Nemini 3 günde bir kontrol edip nemlendiriyorum. Küçük ilaç pompalarını kullanarak klorsuz su ile püskürtme yöntemi uygulanarak nemlendirme yapıyorum.
Düzenleyen Kmpst60 : 05-02-2018 saat 14:06
|
|
|