![]() |
bu konuda ben deneme yaptım arkadaşlar.Lale tohumdan üreme yapıyor.ama uzun süre lazım.3 yıl gibi.birinci yıl tohumu ek 2.sene büüyyor.3.sene açıyor.En iyisi yanlarından yavruları büyüterek üretmek..
|
Üçüncü senede açması zor
|
Zaten hepsi tohum yapmaz, şatafatlı görünüme sahip olan melezler kısır olduğu için.
|
Haklısınız hepsi tohum yapmıyor ..
|
Asya lale
kusura bakmayın arkadaşlar ben bu konuyu yeni gördüm Asya lale üretiminin tamamını Konya'nın çumra ilçesinde yapmaktadır her yıl ayrıca bahar şenliği düzenliyorlar ve üretim tarlalarına geziler düzenliyorlar yardımcı olacağım bir şey olursa beklerim :)
|
Selam,
artık ASYA LALE'den yaz soğanları sipariş edebiliriz sanırım ben geçen sene glayör almıştım Temmuz ve Ağustos'ta çok güzel açtılar. |
Ben de renkli galalarımı ve glayörlerimi Asya lale'den aldım.Çok ciddi çalışıyorlar. Kargom sorunsuz geldi. Çok ama çok memnun kaldım .Şimdi yaprak bekliyorum sonra çiçek açacaklar inşallah.... :rolleyes:
|
Benim de Asya Lale'den zambak ve glayörlerim yeni geldi :) ödemeyi paketi teslim alınca yaptım. E-postayla kargo'nun tahminen kaç gün içinde geleceğini sordum. Cevap gelmemişti ama bu gün arayıp elime ulaşıp ulaşmadığını sordular. Firmayı bu başlıktan duymuştum, şimdi de memnuniyetimi belirtmek istedim :)
|
Evet aynen beni de bugün arayıp teslimatı sordular. Ayrıca siparişler beklediğimden de çabuk geldi. Zaten sitelerini falan gezdim. Bu işi aşmışlar. Tek kelimeyle mükemmel.
|
bu seneki lalelerim
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu sene dikmiş olduğum laleler çiçeklendi,
görünüşü güzel olsun diye çok sık bir dikim yaptığımdan dolayı olsagerek birçoğu açamadı ancak açanlar çok hoş bir görüntü oluşturdu. Aslında mevsimlik açan çiçkleri pek sevmem çünkü kısa sürede geçiyorlar. Ancak lalelerin kendine has o asaleti bir insanı vuslat için bir yıl beklettirebiliyor Allahım ne güzel yaratmış... her ne kadar şu an İstanbulun birçok yerinde laleler olsada insanın kendi emeğinin ürünü birbaşka değerli olduğundan siz sevgili lale severlerle resimlerimi paylaşmak istedim. Sevgilerle... |
Benim lalelerin çiçeklerini birileri kesip götürmüş :( Fotoğraflarını bile çekmemiştim henüz.
|
Sn. Sakagün geçmişolsun bu olayı lalelerimde çok şükür yasamasamda
güllerimde yaşamışlığım var. insanlar neden bukadar düşüncesizki? aslında çiçekler çiçekçilerde herkesin alabileceği bir şey. Zaten gül oslsun lale vb çiçekler olsun yetiştirenler tarafından maddi yönden ziyade emek ve sabırlı bir bekleyişin ürünü. İnsanlar izinsiz kopararak emeği bir kenara bıraktım yetiştiricinin bu bekleyişini bir düşünseler ne derece bir burukluğa sebebiyet verdiklerini anlarlardı herhalde. Belkide anlıyorlar fakat düşüncesizlik ediyorlar, eğitim şart... size tekrar geçmiş olsun diyorum, selamlarla... |
evet gerçekten çok kötü bir duygu benimde bahçemde böyle sorunlar sık sık oluyor. Kimse kendinden başkasını düşünmüyor. onun amacı laleyi koparmak başka hiç bir şey onun için önemli değil ne densizlik ama...
|
Arkadaşlar asya lale satışlara başladı. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.
|
Asya Lale'nin soğanlı bitkiler kataloğu yenilenmiş. Ürün yelpazesi genişlemiş, bu çok sevindirici. Şakayık üretimi de yapılıyormuş. Harika çeşitler var.
http://galeri.asyalale.com/katolog/ |
Gerçekten de her geçen gün daha da arta ürün yelpazesi ile Türkiyemizin gururu arkadaşlar asya lale.Kataloğunu çok beğendim.Özellikle şakayıklar mükemmmel.Ben sordum ki satışları güzün olacakmış.
|
Arkadaşlar asya lale anemon yumrusu satıyor mu ?
|
Bir fikrim yok bat-uhan. Ama hocam100 satışları güzün olacakmış diye not düşmüş.
|
Yani sonbahar değil mi güz derken teşekkürler.
|
Merhaba..ben daha cok liliumlar(Zambaklar )ile ilgileniyorum..Sormak istedigim.adedi mi 3.75 yoksa 3 lu pakedi mi.Bu konuda yardimci olan arakadaslar var mi acaba?
|
3 tanesi sayın sarıgöz.
|
Tesekkur ediyorum bilgi icin bat-uhan
|
Bugün BİM' den Asya Lale marka Zambak, Glayöl ve Dahlia soğanları aldım. Paketi 2.90 TL. Glayöl 5 li, Dahlia tekli, Zambak 3 lü paketler. Markanın beğenilmesine sevindim. İlk kez soğandan yetiştireceğim ve markayı da tanımayınca endişeliydim. Bizim markettekileri tükettim. Diğer şubelere bakabilirsiniz:))
|
Alıntı:
|
Şahinbey otobüs son durağındaki Bİm de de bir tane vardı ve aklıma gelince önceki gün oraya da gittim. Dayanamayıp kalan glayöl paketlerinden birini daha aldım. 1 tane sarı glayöl paketini ise bıraktım. Bencilliğime sınır koyayım, başka sevenler de görsün diye. Bir bakın isterseniz belki duruyordur. Küçük saksıda satılan Lale, nergis vs vardı hala. olmazsa çoğaltabilirsem bu sene, gelecek yıl paylaşırım:)
|
zambakseven
2 Eklenti(ler)
Sayın Sarigoz zambaklarla ilgilendiğinizi yazıyorsunuz, bu benim de ilgi alanım.Bir zambağim var adını ogrenmek istiyorum,bilginizi paylaşırsanız sevinirim.fotoğrafını eklemeye çalışacağım.[ATTACH]Eklenti 204912[/ATTACH]
|
Gultar hanım bu zambak değil Clivia Miniatadır.Clivia Miniata bitkisine ana vatanı Güney Afrika’da “Kâfir Zambak” demişler (kaffir lily). Kaffir, dilimizdeki kâfir kelimesinin mecazi olarak hem hakaret hem sitem için kullanıldığı anlamdadır: Zalim, acımasız… Hak ediyor doğrusu çünkü hem bakımı zor hem yavaş geliştiği için çoğaltılması zordur.
Bu arada, Amarillis gibi Clivia’nın da zambakgillerle alakası olmadığını belirteyim. Lily denmesine bakmayın bunlar “Amaryllidaceae” familyasındandır. Devamı:http://www.bitkivecicek.com/clivia-miniata-kafir-zambak |
Sayil gultar,ben sadece amatorce ve hobi anlaminda ilgileniyorum.Profesiyonel olan,bilgisi olarak arkadaslar var.Ki zaten size cevap yazilmis.
Bugun semt pazarinda bir lilium satin aldim Tom Pouce adi ve de ORIENTAL Lilies diye yaziyor brosurunde.Cok kokulu diye eklemisler ve bahce icin uygun diye ilave edilmis.Hollanda sogani .Bahceye ekmis de bulunuyorum artik. Umuyorum,tutar ve guzel cicegini gorururz.Vede elbette fotograflayarak buraya eklerim..:rolleyes: |
Sayin gultar,ayrica CLIVIA,bilidigim kadar ile salon bitkisi.Disarda bakildiigigini bilmiyordum.Uzaktan cok guzel bir cicek,gordugum var.Lakin hic yatistirmedim,bakim yapmadigim bir tur.
|
Kliwianın bakımı bence cok kolay yaklaşık 2 yıldır bende . aşırı sulamayın . amelislerle bu yıl başım dertte ama kliwya hic sorun yaşatmadı . yaz kış yapraklı . bende turuncusu var diger renklerde bulursam alıcam özelikle sarısında gözüm :p 2 yıl önce eyüpteki seralarda beyaza yakın krem rengini görmüştüm .amelis kadar zor degil herdaim yeşil
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025