agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Asya Lale Ürün Katoloğu (Soğanlı Bitkiler) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/9812.htm)

hocam100 12-10-2008 22:13

bu konuda ben deneme yaptım arkadaşlar.Lale tohumdan üreme yapıyor.ama uzun süre lazım.3 yıl gibi.birinci yıl tohumu ek 2.sene büüyyor.3.sene açıyor.En iyisi yanlarından yavruları büyüterek üretmek..

ibrahim37 13-10-2008 12:25

Üçüncü senede açması zor

Kharel 13-10-2008 13:09

Zaten hepsi tohum yapmaz, şatafatlı görünüme sahip olan melezler kısır olduğu için.

hocam100 19-10-2008 19:32

Haklısınız hepsi tohum yapmıyor ..

ibni-avvam 22-02-2009 16:33

Asya lale

kusura bakmayın arkadaşlar ben bu konuyu yeni gördüm Asya lale üretiminin tamamını Konya'nın çumra ilçesinde yapmaktadır her yıl ayrıca bahar şenliği düzenliyorlar ve üretim tarlalarına geziler düzenliyorlar yardımcı olacağım bir şey olursa beklerim :)

Douglas Fir 03-03-2009 13:48

Selam,

artık ASYA LALE'den yaz soğanları sipariş edebiliriz sanırım ben geçen sene glayör almıştım Temmuz ve Ağustos'ta çok güzel açtılar.

buzmavisi 17-03-2009 19:07

Ben de renkli galalarımı ve glayörlerimi Asya lale'den aldım.Çok ciddi çalışıyorlar. Kargom sorunsuz geldi. Çok ama çok memnun kaldım .Şimdi yaprak bekliyorum sonra çiçek açacaklar inşallah.... :rolleyes:

ERNAR 19-03-2009 12:55

Benim de Asya Lale'den zambak ve glayörlerim yeni geldi :) ödemeyi paketi teslim alınca yaptım. E-postayla kargo'nun tahminen kaç gün içinde geleceğini sordum. Cevap gelmemişti ama bu gün arayıp elime ulaşıp ulaşmadığını sordular. Firmayı bu başlıktan duymuştum, şimdi de memnuniyetimi belirtmek istedim :)

Orkun Kırcı 19-03-2009 19:16

Evet aynen beni de bugün arayıp teslimatı sordular. Ayrıca siparişler beklediğimden de çabuk geldi. Zaten sitelerini falan gezdim. Bu işi aşmışlar. Tek kelimeyle mükemmel.

okur 19-04-2009 19:54

bu seneki lalelerim

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu sene dikmiş olduğum laleler çiçeklendi,
görünüşü güzel olsun diye çok sık bir dikim yaptığımdan dolayı olsagerek
birçoğu açamadı ancak açanlar çok hoş bir görüntü oluşturdu.
Aslında mevsimlik açan çiçkleri pek sevmem çünkü kısa sürede geçiyorlar.
Ancak lalelerin kendine has o asaleti bir insanı vuslat için bir yıl beklettirebiliyor
Allahım ne güzel yaratmış...
her ne kadar şu an İstanbulun birçok yerinde laleler olsada insanın kendi emeğinin ürünü birbaşka değerli olduğundan siz sevgili lale severlerle resimlerimi paylaşmak istedim.
Sevgilerle...

sakagun 19-04-2009 20:03

Benim lalelerin çiçeklerini birileri kesip götürmüş :( Fotoğraflarını bile çekmemiştim henüz.

okur 19-04-2009 20:37

Sn. Sakagün geçmişolsun bu olayı lalelerimde çok şükür yasamasamda
güllerimde yaşamışlığım var. insanlar neden bukadar düşüncesizki?
aslında çiçekler çiçekçilerde herkesin alabileceği bir şey.
Zaten gül oslsun lale vb çiçekler olsun yetiştirenler tarafından maddi yönden ziyade
emek ve sabırlı bir bekleyişin ürünü. İnsanlar izinsiz kopararak emeği bir kenara bıraktım
yetiştiricinin bu bekleyişini bir düşünseler ne derece bir burukluğa sebebiyet verdiklerini anlarlardı herhalde. Belkide anlıyorlar fakat düşüncesizlik ediyorlar, eğitim şart...
size tekrar geçmiş olsun diyorum, selamlarla...

MetinT 28-04-2009 19:45

evet gerçekten çok kötü bir duygu benimde bahçemde böyle sorunlar sık sık oluyor. Kimse kendinden başkasını düşünmüyor. onun amacı laleyi koparmak başka hiç bir şey onun için önemli değil ne densizlik ama...

Orkun Kırcı 08-10-2009 11:16

Arkadaşlar asya lale satışlara başladı. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

hüsnüyusuf 26-03-2011 13:02

Asya Lale'nin soğanlı bitkiler kataloğu yenilenmiş. Ürün yelpazesi genişlemiş, bu çok sevindirici. Şakayık üretimi de yapılıyormuş. Harika çeşitler var.

http://galeri.asyalale.com/katolog/

hocam100 26-03-2011 23:05

Gerçekten de her geçen gün daha da arta ürün yelpazesi ile Türkiyemizin gururu arkadaşlar asya lale.Kataloğunu çok beğendim.Özellikle şakayıklar mükemmmel.Ben sordum ki satışları güzün olacakmış.

Batuhan Yılmaz 27-03-2011 08:37

Arkadaşlar asya lale anemon yumrusu satıyor mu ?

Güler 27-03-2011 11:37

Bir fikrim yok bat-uhan. Ama hocam100 satışları güzün olacakmış diye not düşmüş.

Batuhan Yılmaz 27-03-2011 13:17

Yani sonbahar değil mi güz derken teşekkürler.

sarigoz 27-03-2011 13:42

Merhaba..ben daha cok liliumlar(Zambaklar )ile ilgileniyorum..Sormak istedigim.adedi mi 3.75 yoksa 3 lu pakedi mi.Bu konuda yardimci olan arakadaslar var mi acaba?

Batuhan Yılmaz 29-03-2011 20:59

3 tanesi sayın sarıgöz.

sarigoz 30-03-2011 16:04

Tesekkur ediyorum bilgi icin bat-uhan

Kedi Tırnağı 01-04-2011 16:23

Bugün BİM' den Asya Lale marka Zambak, Glayöl ve Dahlia soğanları aldım. Paketi 2.90 TL. Glayöl 5 li, Dahlia tekli, Zambak 3 lü paketler. Markanın beğenilmesine sevindim. İlk kez soğandan yetiştireceğim ve markayı da tanımayınca endişeliydim. Bizim markettekileri tükettim. Diğer şubelere bakabilirsiniz:))

loveflower 01-04-2011 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı (Mesaj 777901)
Bugün BİM' den Asya Lale marka Zambak, Glayöl ve Dahlia soğanları aldım. Paketi 2.90 TL. Glayöl 5 li, Dahlia tekli, Zambak 3 lü paketler. Markanın beğenilmesine sevindim. İlk kez soğandan yetiştireceğim ve markayı da tanımayınca endişeliydim. Bizim markettekileri tükettim. Diğer şubelere bakabilirsiniz:))

Mesajları okurken aklımdan çekmeköyde Bİm nerede ve kaldıysa ben de alayım diyecektim ki cevap vermişsiniz,bitmiş:(

Kedi Tırnağı 07-04-2011 13:46

Şahinbey otobüs son durağındaki Bİm de de bir tane vardı ve aklıma gelince önceki gün oraya da gittim. Dayanamayıp kalan glayöl paketlerinden birini daha aldım. 1 tane sarı glayöl paketini ise bıraktım. Bencilliğime sınır koyayım, başka sevenler de görsün diye. Bir bakın isterseniz belki duruyordur. Küçük saksıda satılan Lale, nergis vs vardı hala. olmazsa çoğaltabilirsem bu sene, gelecek yıl paylaşırım:)

gultar 21-04-2011 16:29

zambakseven

2 Eklenti(ler)
Sayın Sarigoz zambaklarla ilgilendiğinizi yazıyorsunuz, bu benim de ilgi alanım.Bir zambağim var adını ogrenmek istiyorum,bilginizi paylaşırsanız sevinirim.fotoğrafını eklemeye çalışacağım.[ATTACH]Eklenti 204912[/ATTACH]

hocam100 21-04-2011 18:27

Gultar hanım bu zambak değil Clivia Miniatadır.Clivia Miniata bitkisine ana vatanı Güney Afrika’da “Kâfir Zambak” demişler (kaffir lily). Kaffir, dilimizdeki kâfir kelimesinin mecazi olarak hem hakaret hem sitem için kullanıldığı anlamdadır: Zalim, acımasız… Hak ediyor doğrusu çünkü hem bakımı zor hem yavaş geliştiği için çoğaltılması zordur.
Bu arada, Amarillis gibi Clivia’nın da zambakgillerle alakası olmadığını belirteyim. Lily denmesine bakmayın bunlar “Amaryllidaceae” familyasındandır.
Devamı:http://www.bitkivecicek.com/clivia-miniata-kafir-zambak

sarigoz 21-04-2011 18:58

Sayil gultar,ben sadece amatorce ve hobi anlaminda ilgileniyorum.Profesiyonel olan,bilgisi olarak arkadaslar var.Ki zaten size cevap yazilmis.

Bugun semt pazarinda bir lilium satin aldim Tom Pouce adi ve de ORIENTAL Lilies
diye yaziyor brosurunde.Cok kokulu diye eklemisler ve bahce icin uygun diye ilave edilmis.Hollanda sogani .Bahceye ekmis de bulunuyorum artik.
Umuyorum,tutar ve guzel cicegini gorururz.Vede elbette fotograflayarak buraya eklerim..:rolleyes:

sarigoz 21-04-2011 19:00

Sayin gultar,ayrica CLIVIA,bilidigim kadar ile salon bitkisi.Disarda bakildiigigini bilmiyordum.Uzaktan cok guzel bir cicek,gordugum var.Lakin hic yatistirmedim,bakim yapmadigim bir tur.

iris41 21-04-2011 19:22

Kliwianın bakımı bence cok kolay yaklaşık 2 yıldır bende . aşırı sulamayın . amelislerle bu yıl başım dertte ama kliwya hic sorun yaşatmadı . yaz kış yapraklı . bende turuncusu var diger renklerde bulursam alıcam özelikle sarısında gözüm :p 2 yıl önce eyüpteki seralarda beyaza yakın krem rengini görmüştüm .amelis kadar zor degil herdaim yeşil

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025