![]() |
Çok çok güzeller Ferda Hanım.
|
Ay herkesinki açmış benimkiler ne bekliyor anlamadım?
|
Benim pembe de 1 zıpladı ve öylece kaldı. Sürekli yeni yaprak veriyor. Açma ihtimali var mı sizce?
|
Bu sene sarı zıpçıktılardan hiç açan olmadı değil mi?
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz zıpçıktım açtı. Sarı zıpçıktım da açmak üzere. :)
|
Ne kadar güzel:) Benim pembe çoğala çoğala iki saksı oldu. Beyaz ve sarı zıpçıktım yok:(.
|
Geçen sene pespembe olan zıpçıktım bu sene rengini daha koyultmuş olarak, nerdeyse bordoya yakın çıktı karşıma, çok şaşırdım, farklı bir tozlaşma olmuş galiba.
|
Benim sarımda bugün şaşırtma yapıp açmış :D
|
Benim sarı 2 yıldır bende ilk kez açacak çok merak ediyorum doğrusu.
|
sarının fotolarınıda yayınlarsanız sevinirim.
|
benim sarı sandığım zıpçıktım da beyaz açtı :)
|
Susuz kaldığı zaman açan çiçeğin rengi koyu pembe oluyor benim pembe zıpçıktıların.
|
Çok eğlenceli bir çiçek valla, hop diye çıkıyor, her sene renk değiştiriyor, insanın canını sıkmıyor, bakımı kolay, daha ne olsun.
|
Hemde yılda birkaç defa süpriz yapıyor,benimki üç defa açtı.kimbilir belki birkaç defa daha şaşırtır beni:))
|
Sarının ikincisi geliyor. Birinci açan solmuş fotosunu çekmedim o yüzden; ikinci açsın fotosunu ekleyeyim :D
|
Sarısını hiç görmedim. Ama benim beyazlar çıldırmış gibi açtılar .
|
Arkadaşlar şu anda pembe zıpçıktımda tomurcuk var.Dün yoktu bu sabah oldu:Dneredeyse yaprak sayısı az ancak tomurcuk var:DGerçektende isminin hakkını veriyor:D
|
3 Eklenti(ler)
Benim beyaz zıpçıktımın biri(ilk açan) tohum tuttu ve tohumları ektim. Çimlendiler. Şimdi hızla büyüyorlar. Bakalım soğan elde edebilecek miyim?
|
zıpçıktı soğanı gönderebilecek kimse var mı acaba ?? yoksa bu güzelliği sadece ağaçlar nette izlemekle mi yetineceğim?
|
Beyaz isterseniz ben yollarım. Özelden adresinizi verin ptt kargoyla yollayayım.
|
Bu arada benim yazlıktaki zıpzıplarım ;) sonunda açtılar. Ama İstanbul'dakiler hala benim onları sulamamı bekliyor, dönünce sulamaya başlıyorum ekim kasım gibi onlarda açıyorlar. Her tarafta zıpzıpçıklarım oluyor.
|
Sevgili mine hanımın gönderdiği zıpçıktı ilk çiçeğini açtı. Bu mevsimde çiğdem gibi açması çok güzel bir durum.
|
5 Eklenti(ler)
Bu da sabah beni sevindiren narin,şeker ve çok tatlı bir çiçek:p
Çıktığı soğanda yaprak yok ancak çiçek var:DHiç beklememiştim çiçeğini sanırım ben onu şaşırttım.Her gün yağmurlama yapıp duruyordum diğer çiçeklerime buda yanında dura dura çiçek verdi.Darısı diğerlerinin başına:D |
2 saksı , bir sürü soğan 1 çiçek verir mi? Verdi ve uykuya geçti. Çiçek yok. Çivilenecek yeri olsa çivileyeceğim. Suyu keseyim bakalım ne olacak.
Fatih'cim senin elinde çiçek açmayan. dal budak salmayan bitkiyi düşünemiyorum. Zıpçıktında sen gibi gerçekten.Bu başlıkta da güzel çiçeklerinin fotosuyla çıktın karşımıza :) Yüreğine sağlık... |
1 Eklenti(ler)
|
Bahçemdeki zıpçıktılar açmaya devam ediyor. Yalnız saksıda ve kapalı ortamda olan üç zıpçıktının yaprakları hala iyi olmasına rağmen henüz açmadılar.
|
Sayın Nariel,
Tohum oluşumu olması ve bu tohumların çimlenmesi çok güzel. Ben fazla sayıda çiçek almama rağmen tohum bağlamadılar. Soğan oluşumu ile ilgili gelişmeleri paylaşırsanız hem takip ederiz hemde bilgileniriz. |
1 Eklenti(ler)
|
Beyaz zıpçıktım delirmiş gibi tomurcuk yapmış, kaçırmazsam fotoğraflayabilirsem sizlerle de paylaşacağım. Ayrıca beyaz ve mercan rengi de coşuyor :D
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili ninina84'den aldığım kokulu zıpçıktı sonunda açtı.
|
Alıntı:
|
Kokuyor. Oldukça hafif bir parfümü var.
|
Zıpçıktılarım :D
|
Nazar değmesin çok güzeller:)
|
dudi ilk ve ikinci resim mükemmel gorunuyor.. kac yıllıklar acaba.*
|
Ayy çok güzeller. Benim de olsa zıpçıktım. Nerelerde bulurum acaba.. Elinde fazladan tohumu olan var mıdır? :D
|
7-8 yıllık var sanırım :)
Alıntı:
|
bu ay çiçekler söndükten sonra sökülüp bekletile bilirmi tekrar ocakta falan eksek.. napacaz ya benimkiler kümelenmiş ayırmak istiyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025