![]() |
Evet çok güzeller, ama malesef yerim yok. Sizin aldıklarınızı izlemekle idare edeceğim.:)
|
Sim organic alışveriş bölümünde var.
|
Hemen bakiyim o zaman. Benim zıpçıktılar sinek larvası istilasından sonra toparlanmakta zorlanıyorlar da :(
|
Ben cevap yazana kadar Zenfree yazmış sağolsun. Bir ara yönlendirme nasıl yapılıyor öğrenmem lazım.:)
|
Ben de bilmiyorum hala :) Zıpçıktılarınız açınca resimlerini bekliyoruz.
|
Elbette:)az önce çekeyim dedim ama karanlıkta pek başarılı olmadı. Ne de olsa zıpçıktı yarına bile açabilir değil mi? Açsın hemen eklerim.
|
1 Eklenti(ler)
Açmadan ekleyeyim dedim:)
|
;) hadi bakalım birkaç güne tanışırız kendisiyle.
|
Zıpçıktılar yaprakla birlikte mi çiçek açıyor ? Eğer resimdeki gibi yaprakla birlikte açıyorsa çok iyi, fazla beklememize gerek olmayacak :)
|
Benim bildiğim yaz sonu açarlar ama Sn. Coyote'ninkiler biraz acele etmiş. Yaz sonuna doğru yağmurlardan sonra açtıkları için isimleri Rain(yağmur) Lily'ymiş ;)
|
Şimdi anlaşıldı burada yağmurlar yeni dindi (hoş yağmur hiç bitmiyor burada:))belki de ondan acele etmiştir...
|
Bugün açtı nihayet:D. Pembeymiş,çok şeker en son çocukluğumda görmüştüm zıpçıktı çiçeği. Resmini ekleyeceğim daha sonra..
|
Alıntı:
|
Belki Arizona için geçerlidir o yazdığım ;) Bizim yazlıktaki komşunun zıpçıktıları hep ekim ayında açıyor ama.
|
Galiba açma zamanı ilkbaharla sonbahar, yaz ortasında daha seyrek açıyor.
|
İlkbahar yağmurlar ve sonbahar yağmurları...Mantar gibi.
Olay netleşti :) |
Aslında arada da bol bol sulanıyorlar ama...
|
Benim beyez zıpçıktlarım 3 yıl İstanbul,da apartman bahçesinde yaşadı bir kere bir tek çiçek açtı.
Geçen yza Bodru,ma götürdüm Ağustos ayında öyle bir çiçeklendeki saksıya sığmaz oldu.hava değişimi yaramış olabilir mi? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim zıpçıktılar canavar gibi oldu ama henüz çiçek yok. Burada toplam 5 soğan var, beyaz ve pembe karışık. Sağolsun siteden dostlarımız yollamışlardı ;)
|
1 Eklenti(ler)
İlk çiçek kendini gösterdi, peşinden 2 tane daha geliyor:)
|
Benimde bahçemde yüzlerce zıpçıktım var hiçbirinde çiçek belirtisi yok :(
|
Benimkiler de öyle. Ne kasımda diktiklerimde bir tomurcuk belirtisi var ne de yeni aldıklarımda :(
|
Benimkiler beyaz sanırım sizinkilerde beyaz ninina. Bizimkiler daha geç çiçeklenicek heralde..
|
Bende her renk var ama hiçbirinde tık yok ;)
|
2. çiçeği selamlamama az kaldı yine aynı kökten açıcak. Diğerlerinde tık yok:(
|
1 Eklenti(ler)
Benimkiler sadece yağmurla sulanıyor şu sıralarda.
Gittiğimde suladım, ertesi gün tomurcuklandı, daha yapraklanmamış; Eklenti 81570 |
Off ya neden benimkiler daha çıkmadı?
|
Hımm bu resim çok güzel...
Durum şimdi daha da netleşti :) |
Çok ilginç. Yapraklanmadan çiçek açıyor .. Bir bitki adı ile bu kadar mı örtüşür pes yani :cool:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025