![]() |
Alıntı:
Hem de heyecanlı olacak beklemek, hangi renkler olacağını bilemeyeceğiz çünkü. |
Alıntı:
Yumrular ilk donlardan sonra topraktan çıkarılır. Genel bilgi olarak eksi yediye kadar dayanıklıdır. Dolayısıyla ilk donlar zarar vermez ve üst yapraklar (yeşil aksam ve çiçekler) ortadan kalktığı için az da olsa geçen süre yumruların biraz daha gelişmesini sağlayacaktır. Yoksa 'bizim bölgede 03 kasım 2017 de ilk don görülecek o zaman ben 02 kasım 2017 de soğanları sökmeliyim' gibi bir yaklaşım olmaz. Peki ilk donlar 23 kasımda olursa ne olacak? Konu ile ilgili sizi bilmem ama ben otör değilim, dolayısıyla çeşitli bilgileri okuyarak öğrendim, deneyerek te bana (bana derken şartlarımıza, bölgemize vs.) en uygununu bulmaya çalışırım sadece. Bence siz de okuyun, okumanız için yarım saat uğraştım linkler hazırladım. https://ziraatyapma.blogspot.com.tr/...iriciligi.html http://www.agaclar.net/forum/soganli...iler/17965.htm Yıldız Çiçeği (Dahlia) Bakımı https://www.webanne.com/yildiz-ciceg...istirilir.html Dahlia Flowers: How to Grow, Cut, and Arrange Them |
Çok teşekkür ederim.Zamanınızı ayırıp linkler hazırlamışsınız.Bu yazışmanın böyle uzayıp gitmesine gerek yok.Herkes yumruları ister tecrübesi,ister bilgisiyle diksin,söksün,yetiştirsin.Tekrar SELAMLAR...
|
Alıntı:
Yalnız yumru sökümü üretim için daha çok yapıldığını okudum ve anladım paylaştıklarınızdan, yani normal koşullarda yumruları toprakta bırakabiliyoruz. Tabi benim yaptığım gibi toprağın suda yüzmüyor olmaması gerekiyor sanırım. |
Alıntı:
Yayla koşulları için durum bu; geçen sene yazmıştım. Alıntı:
|
Senelerdir yıldızları yumrularını topraktan hiç çıkarmadan yetiştirdim ancak bu sene bir kaç yer değiştirme işlemi yapmak için çıkardım ve yumruların oldukça çoğaldığını hatta bazılarının iç içe geçmekten küflendiğini gördüm o yüzden de yumruları 9-10 yumrulu öbekler halinde ayırdım ama şimdi yanlış bişey mi yaptım diye korkuyorum, umarım seneye sorun olmaz..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene tohumdan yetiştirmeye karar verdim, sıcaklıklar da fena değil, ekiyim dedim.
|
1 Eklenti(ler)
Güncelleme gelmiş :)
|
Tohumdan yetiştirilen Yıldızlar aynı sene içinde çiçek verebiliyor mu ?
|
Ben geçen sene tohumdan ekmiştim evet çiçek veriyor. Herhangi bir sıkıntı olmuyor.
|
1 Eklenti(ler)
Gerçek yapraklarımızı verdik :)
|
merhaba, izmit’te havalar 1-2 haftadır ılık gittiği için asya laleden aldığım dahlia yumrularını dün bahçeye diktim, iyice de suladım. Ama haftasonu tekrar kış soğukları olucak dediler haberlerde, bir zarar görürmü yumrular?
|
Alıntı:
sanırım bi kaç derece eksi de dokunmaz. uzun sürmeyeceği için... kısaca kesinlikle bişey olmaz. (sanırım:p) |
1 Eklenti(ler)
Sezonun ilkleri...
|
Kipa - Migros lara güzel ve bol soğanlı çiçekler gelmiş, bulunduğunuz yerde varsa kaçırmayın. Dahliyalar da var, 4.5 tl.
|
Onlardan 3 renginden ben de aldım yumruları diktim ama daha kıpırtı yok... merakla çıkmalarını bekliyorum, renkleri çok güzeller ve iri cins.
|
2 Eklenti(ler)
mart ayında diktiğim dahlia yumruları uç vermeye başladı, günaşırı suluyorum, bol güneşli güney cephedeler.
|
1 Eklenti(ler)
Art nouveau gallery dahlia...
|
Sn.wakan.tebrikler,tohumdan yetiştirdikleriniz sanırım.Çok güzel görünüyorlar.Ben yumru olarak diktim.Yapraklarını çıkardı.Merakla büyüyüp çiçek açmasını bekliyorum.Kolay gelsin.
|
1 Eklenti(ler)
Bir arkadaşım hediye etmişti hızlı bir şekilde çiçeklendi. balkonumun gözdesidir kendileri
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
dahliaların yapraklarını bişeyler yiyor, ne yapmak lazım
|
Temizlik bahanesiyle hafta arası yazlığıma kavuştum. Yıldız çiçeğim de beni bekliyormuş...
IMG_20180524_101840.jpg |
Sadece sarım ve morum vardı, aradan bu alacalı çıkan beni benden aldı...
Eklenti 674793 |
Beş dakika 'beğen' tuşunu aradım.
|
Alıntı:
|
Çok güzeller Maşallah. Bu Yıldızlar insana sürpriz yapmayı çok seviyorlar benim rahmetli full sarı katmerli yıldızım güneşi çok fazla görünce turuncu ve bazen koyu kırmızı açıyordu ne kadar güneş o kadar renk :D
|
2 Eklenti(ler)
Mart ayında dayımın bahçesine dktiğim yıldızlar 2 metreye yakın boylanınca geçtiğimiz ay budanmışlardı.Budamadan sonra yine hızlı büyümeye devam ediyorlar.
Budanmayan bir kök ise çok güzel çiçeklenmiş. |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl nedense yıldız çiçeklerimi kıştan istediğim gibi çıkartamadım. Çok az çiçek kaldı. Bunu da küçük bir saksı içine dikmiştim. Muhtemel dışarıya kök atmış. İki tane çok güzel çiçek verdi.
Eklenti 681818 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025