![]() |
Alıntı:
bende aynılarından aldım toprakla beraber bugün dikmeyi düşünüyorum bakalım nasıl olcak;) |
Alıntı:
|
Merhaba,
Soğanları hiç ayırmadan ektim.Ancak ekmeden önce soğanların yanlarından patatesin nem aldığında yanlarından verdiği yumrulara benzer şeyler vardı.Birisi epeyce uzamıştı ve toprağın üzerinde kaldı,hergün bahçeye inip bakıyorum çok hızlı bi şekilde büyüyor.Ancak diğer soğanlardaki yumrular henüz kısa oldukları için toprağın altında kaldılar,bi gelişme yok.Birde dahlia çok güneş istermi soğanlardan birini duvar dibine yakın bir yere ektim pek güneş almıyor. |
Bu bitkiler gerçekten çok güzeller doğa ruhlu dostlarım.Bende yetiştirmek isterdim , halen meşe palamutların gün ışığa çıkmasını beklemekteyim :)Doğanın sevgisi sizlerle olsun
|
Merhaba, ben yaklaşık 15 gün önce yıldız yumrusu dikmiştim.Ama henüz bir yeşerme belirtisi olmadı. Normalde yıldız yumrusu kaç günde çimlenmeli. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
|
Benimkilerin bir grubu geçen yıldan kalma, bir tanesini de şubat ayı içerisinde diktim. Hiçbirinde henüz bir hareket yok. Sevgili Nida; tüm bunlara bağlı olarak sabırla beklememiz gerektiğini düşünüyorum. Farklı deneyimleri olan var mı?
|
Merhaba,bende bir bilgi vereyim.Geçen hafta dinner plate cinsi,iri dahlia soğanını metro marketten 3,90'a aldım.
|
Teşekkür ederim Buket Hanım. Ben geçen yıl yıldız yumrusu dikmiş ama yeşertememiş ve saksıda almış dikmiştim. Şimdi o saksıda aldığım bodur yıldızlarımı diktim ve onlarıda yeşertememekten korkuyorum. O yüzden takip amacıyla yaklaşık kaç günde yeşerdiklerini merak ettim.
|
Geçen yıl yaz mavsimi süresince benim dalia larım bol bol çiçeklenmiştiler hatta ekim ayına kadar gayet güzel ve sağlıklı çiçekleri vardı ancak yeşermelerinin tam olarak ne kadar zamanda olduğunu hatırlamıyorum.
|
Alıntı:
|
Ben yaklaşık 10 gün önce bahçeye ektim çok hızlı geliştiler
|
Alıntı:
|
Evet sn evrim doğru bir tespit *******.Merakla bekliyorum bakalım resimdeki kadar büyük çiçek açacaklar mı?
|
Açarlar merak etmeyin. birde hatırlatmak isterim ki soğanlı çiçeklerinizin çiçeklenme zamanı geçtikten sonra yapraklar bozulmaya başlayınca kesmeyin. bırakın iyice güneşte kendileri bozulup kuruyuncaya kadar kalsın. ve ertesi yıl için içerisinde güç ve besin depolasın ki ertesi yıl yine aynı güzellikte ve büyüklükte açsın. Mesela nergislerin çiçeği geçeli çok oldu ama benim nergislerim çiçek olmasa bile hala yemyeşil ve güzeller :)
|
dahlia
Alıntı:
|
arkadaşlar bende bu sene ilk defa dahlia ve begonya ektim 2 haftaolmasına rağmen henüz birşey yok.Bu çiçeklerin gübrelenmesi ve sulanması hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
|
Dahliaları iklime göre sıcak havalarda gün aşırı sulamak gerekir,çok sıcaklarda da hergün sulanmalıdır ****** sabah erken **** akşam serinliğinde sulanmalıdır.Gübrelemeye gelince ben doğal koyun gübresini ilk ektiğim zaman çukuruna bolca koyuyorum..Dahlialar konusunda daha başka öğrenmek istediğiniz varsa tecrübelerimi paylaşabilirim.Çünkü ben dahliaları çok ama çok seviyorum.Kendim üretip satıyorum.Selamlar saygılar.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu da benim dahlia'm, ekeli 20 günü geçti. Şu an gayet iyi durumda ve daha çok su istiyor. Gün boyu güneş alan bir yerde duruyor. İlk zamanlar yavaş büyüyordu ama şimdi hızlı gelişiyor. Kırmızı-beyaz bir çiçeği olacak... |
Merhaba minka.Dahlianızın fotoğrafından gördüğüm kadarıyla size açık bir renk açacağını söyleyebilirim.Selamlar saygılar iyi günlerde kullanın.
|
Merhaba, ben yıldız yumrularını toprağa diktikten sonra iyice sulayıp, bundan sonra yeşerinceye kadar bir daha sulamamak gerektiğini duydum. Bu doğrumu acaba, yumrular yeşerinceye kadar sulanmamalı mı?
|
dahlia/yıldız çiçeği
Merhaba nida hanım.Dahlia'lar suyu severler hava durumuna yani havanın sıcaklığına göre gün aşırı veya iki günde bir sulamalısınız.çok sıcak havalarda her gün sulamalısınız.Selamlar saygılar.
|
Teşekkür ederim Hulusi Bey...:)
|
Teşekkür ederim hulusi bey
|
Arkadaşlar benim çiçeklerimide bu link'ten seyredebilirsiniz .selamlar. http://www.agaclar.net/galeri/browse...r=24502&page=2
|
Alıntı:
|
Dahlialarım çıktı, büyümeye başladı ama begonyalarda tık yok
|
Sonunda gösterdi dahlia filizleri kendini:)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim dahlialarım, saksılarda 3'er 4'er tane varlar, keyifli gibiler, çiçekleri sabırsızlıkla bekliyorum.:)
Eklenti 37352 Eklenti 37353 |
Sevgili Penelophe; 3-4 tane bir saksı için fazla değil mi?
|
Saksılar kova olunca iyi gibi.;) Değişik renklerdeler, bakalım bu yıl deneyeceğim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025