agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Dahlia (Yıldız çiçeği) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/7828.htm)

pinar1905 01-04-2008 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canofer (Mesaj 219695)
merhaba bim e bugün bazı soğan çeşitleri geldi ben de dahlia kelvın floodlıght ve gladıolus aldım hem fıyatlarıda bauhausun yarısı

bende aynılarından aldım toprakla beraber bugün dikmeyi düşünüyorum bakalım nasıl olcak;)

dah-lia 02-04-2008 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi öğretmen (Mesaj 220771)
Park dahlia aldım (3.25 ytl).Bu irisi mi acaba?Bir de eflatunu vardı.Alayım mı?Fiatı ucuz mu acaba?Bilgi verir misiniz? Tükenmeden alayım diye soruyorum...

kusura bakmayın biraz geç oldu ama park dahlia iri çiçekli olan değil fiatı uygun

crocuscuk 03-04-2008 09:35

Merhaba,

Soğanları hiç ayırmadan ektim.Ancak ekmeden önce soğanların yanlarından patatesin nem aldığında yanlarından verdiği yumrulara benzer şeyler vardı.Birisi epeyce uzamıştı ve toprağın üzerinde kaldı,hergün bahçeye inip bakıyorum çok hızlı bi şekilde büyüyor.Ancak diğer soğanlardaki yumrular henüz kısa oldukları için toprağın altında kaldılar,bi gelişme yok.Birde dahlia çok güneş istermi soğanlardan birini duvar dibine yakın bir yere ektim pek güneş almıyor.

yuruyen_bulut 03-04-2008 12:50

Bu bitkiler gerçekten çok güzeller doğa ruhlu dostlarım.Bende yetiştirmek isterdim , halen meşe palamutların gün ışığa çıkmasını beklemekteyim :)Doğanın sevgisi sizlerle olsun

NİDA 08-04-2008 16:14

Merhaba, ben yaklaşık 15 gün önce yıldız yumrusu dikmiştim.Ama henüz bir yeşerme belirtisi olmadı. Normalde yıldız yumrusu kaç günde çimlenmeli. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Buket Aknar 08-04-2008 20:22

Benimkilerin bir grubu geçen yıldan kalma, bir tanesini de şubat ayı içerisinde diktim. Hiçbirinde henüz bir hareket yok. Sevgili Nida; tüm bunlara bağlı olarak sabırla beklememiz gerektiğini düşünüyorum. Farklı deneyimleri olan var mı?

crocuscuk 10-04-2008 12:02

Merhaba,bende bir bilgi vereyim.Geçen hafta dinner plate cinsi,iri dahlia soğanını metro marketten 3,90'a aldım.

NİDA 10-04-2008 12:55

Teşekkür ederim Buket Hanım. Ben geçen yıl yıldız yumrusu dikmiş ama yeşertememiş ve saksıda almış dikmiştim. Şimdi o saksıda aldığım bodur yıldızlarımı diktim ve onlarıda yeşertememekten korkuyorum. O yüzden takip amacıyla yaklaşık kaç günde yeşerdiklerini merak ettim.

Buket Aknar 10-04-2008 14:20

Geçen yıl yaz mavsimi süresince benim dalia larım bol bol çiçeklenmiştiler hatta ekim ayına kadar gayet güzel ve sağlıklı çiçekleri vardı ancak yeşermelerinin tam olarak ne kadar zamanda olduğunu hatırlamıyorum.

evrim 10-04-2008 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NİDA (Mesaj 223511)
Teşekkür ederim Buket Hanım. Ben geçen yıl yıldız yumrusu dikmiş ama yeşertememiş ve saksıda almış dikmiştim. Şimdi o saksıda aldığım bodur yıldızlarımı diktim ve onlarıda yeşertememekten korkuyorum. O yüzden takip amacıyla yaklaşık kaç günde yeşerdiklerini merak ettim.

Merak etmeyin daha ancak yeşerirler. Malum havalar henüz serin gidiyor , biraz daha ısınsın hemen canlanırlar ve harekete geçerler:o

crocuscuk 11-04-2008 16:08

Ben yaklaşık 10 gün önce bahçeye ektim çok hızlı geliştiler

evrim 11-04-2008 16:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi crocuscuk (Mesaj 223929)
Ben yaklaşık 10 gün önce bahçeye ektim çok hızlı geliştiler

Aradaki sıcaklık farkından sanırım sizinkilerin hızlı gelişmesi.Antalya da da çok hızlı gelişiyor dahlia ve begonyalar.

crocuscuk 11-04-2008 16:31

Evet sn evrim doğru bir tespit *******.Merakla bekliyorum bakalım resimdeki kadar büyük çiçek açacaklar mı?

evrim 12-04-2008 17:06

Açarlar merak etmeyin. birde hatırlatmak isterim ki soğanlı çiçeklerinizin çiçeklenme zamanı geçtikten sonra yapraklar bozulmaya başlayınca kesmeyin. bırakın iyice güneşte kendileri bozulup kuruyuncaya kadar kalsın. ve ertesi yıl için içerisinde güç ve besin depolasın ki ertesi yıl yine aynı güzellikte ve büyüklükte açsın. Mesela nergislerin çiçeği geçeli çok oldu ama benim nergislerim çiçek olmasa bile hala yemyeşil ve güzeller :)

Hulusi Karasu 17-04-2008 16:34

dahlia

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi öğretmen (Mesaj 220771)
Park dahlia aldım (3.25 ytl).Bu irisi mi acaba?Bir de eflatunu vardı.Alayım mı?Fiatı ucuz mu acaba?Bilgi verir misiniz? Tükenmeden alayım diye soruyorum...

Merhaba.Size iri çiçekli ve yüksek boylu garantili dahlia elması satmayı öneriyorum düşünürseniz ve çiçek resimlerini ve fiatlarını görmek isterseniz bu sitenin satıyorum bölümünden **** forum bölümünün dahlia yumrulu bitkiler bölümünde yazmış olduğum mesajdan bana ulaşabilir bilgi alabilirsiniz.

nuzel 18-04-2008 10:24

arkadaşlar bende bu sene ilk defa dahlia ve begonya ektim 2 haftaolmasına rağmen henüz birşey yok.Bu çiçeklerin gübrelenmesi ve sulanması hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Hulusi Karasu 25-04-2008 14:29

Dahliaları iklime göre sıcak havalarda gün aşırı sulamak gerekir,çok sıcaklarda da hergün sulanmalıdır ****** sabah erken **** akşam serinliğinde sulanmalıdır.Gübrelemeye gelince ben doğal koyun gübresini ilk ektiğim zaman çukuruna bolca koyuyorum..Dahlialar konusunda daha başka öğrenmek istediğiniz varsa tecrübelerimi paylaşabilirim.Çünkü ben dahliaları çok ama çok seviyorum.Kendim üretip satıyorum.Selamlar saygılar.

minka 27-04-2008 23:12

1 Eklenti(ler)
Merhaba,

Bu da benim dahlia'm, ekeli 20 günü geçti. Şu an gayet iyi durumda ve daha çok su istiyor. Gün boyu güneş alan bir yerde duruyor. İlk zamanlar yavaş büyüyordu ama şimdi hızlı gelişiyor. Kırmızı-beyaz bir çiçeği olacak...

Hulusi Karasu 28-04-2008 10:22

Merhaba minka.Dahlianızın fotoğrafından gördüğüm kadarıyla size açık bir renk açacağını söyleyebilirim.Selamlar saygılar iyi günlerde kullanın.

NİDA 28-04-2008 15:13

Merhaba, ben yıldız yumrularını toprağa diktikten sonra iyice sulayıp, bundan sonra yeşerinceye kadar bir daha sulamamak gerektiğini duydum. Bu doğrumu acaba, yumrular yeşerinceye kadar sulanmamalı mı?

Hulusi Karasu 28-04-2008 17:15

dahlia/yıldız çiçeği

Merhaba nida hanım.Dahlia'lar suyu severler hava durumuna yani havanın sıcaklığına göre gün aşırı veya iki günde bir sulamalısınız.çok sıcak havalarda her gün sulamalısınız.Selamlar saygılar.

minka 28-04-2008 20:29

Teşekkür ederim Hulusi Bey...:)

NİDA 29-04-2008 10:50

Teşekkür ederim hulusi bey

Hulusi Karasu 29-04-2008 22:24

Arkadaşlar benim çiçeklerimide bu link'ten seyredebilirsiniz .selamlar. http://www.agaclar.net/galeri/browse...r=24502&page=2

Sehernaz 04-05-2008 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuzel (Mesaj 226896)
arkadaşlar bende bu sene ilk defa dahlia ve begonya ektim 2 haftaolmasına rağmen henüz birşey yok.Bu çiçeklerin gübrelenmesi ve sulanması hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Sayın nuzel; sanırım aynı kaderi paylaşıyoruz. Ama benim begonyalarım beyaz beyaz kendini göstermeye başladı. Ama dahlialarda henüz hareket yok. Galiba havaların serin gitmesiyle alakalı. Bekleyelim bakalım,bence havalar ısınır ısınmaz yaprakları göreceğiz:)

nuzel 05-05-2008 08:00

Dahlialarım çıktı, büyümeye başladı ama begonyalarda tık yok

Sehernaz 12-05-2008 17:16

Sonunda gösterdi dahlia filizleri kendini:)

Penelophe 15-05-2008 14:16

2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim dahlialarım, saksılarda 3'er 4'er tane varlar, keyifli gibiler, çiçekleri sabırsızlıkla bekliyorum.:)

Eklenti 37352

Eklenti 37353

Sehernaz 15-05-2008 14:47

Sevgili Penelophe; 3-4 tane bir saksı için fazla değil mi?

Penelophe 15-05-2008 17:47

Saksılar kova olunca iyi gibi.;) Değişik renklerdeler, bakalım bu yıl deneyeceğim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025