![]() |
Merhaba arkadaşlar,
Bugün AVM de gezerken gözüme takıldı ve aldım. Forumun en az 15 sayfasını inceledim. Sayenizde baya bir bilgi sahibi oldum. Aldığım ambalajın üzerinde "Dahlia decorative yellow" yazıyor. Renginin sarı olduğunu biliyorum fakat dekoratif yazdığı için küçük çiçek açanlardan mı olacak acaba ? |
sayın karagölge doğrudur b clasta bir çeşittir 10-15 cm arası açar
|
Alıntı:
|
1.10 - 1.20 cm arası olur
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili dah-lia,
bu yıl iri çiçek açan dahlia yumrusu aldım ve 2 tanesini koparıp, 2 ayrı saksıya ektim. Diğerlerini henüz ana gövdeden ayırmamıştım'ki, burada verilen "ayırmadan ekin" uyarısı gördüm ve kalanları toplu ektim. Toplu ektiklerimden şimdilik bir hareket yok ama kopartıp'ta ektiğim saksıların her ikisinde'de, aynı tip'te filizler çıkmaya başladı. Geçen yıl ektiğim küçük çiçekli dahlia'nın çimlenme tipine pek benzemiyor. Bu sayfalarda yeni çimlenmiş olan iri çiçekli dahlia'lara baktım ama tam anlayamadım. Bu fotoğraflar'da çimlenenler, iri çiçekli dahlia olabilir'mi? |
Sayın ayazkentli,1,5 ay önce diktiğim iri çiçekli dahliyanın yapraklarına benzemiyor sizin filizler.
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...=24070&page=10 288 nolu mesajda resmi var.başka cinside olabilir ama yanıltmayayım ben
|
Alıntı:
gönderdiğiniz resimler dahlia değil filizlenen bir tohum ama çiçekmi, otmu bilemiyorum |
Benim de 1 ay önce ektiğim Dahlia soğanları henüz filizlenmedi sanırım havaların serin olmasından kaynaklı sabırla bekliyorum.
|
2 ayrı zamanda dahliya aldım, 2 ay ve 1 ay önce diktim.1 aylık hemen filizlendi.resmini eklediğim.2 aylıktan ümidimi kesip biraz karıştırınca filizleri gördüm kapattım hemen.
saygılar,,,,, |
Benim dahliyalardan 3 tanesi baş kısmının kenarından hafif kırmızı sürgün vermiş:)Havalar ısınınca kendilerine gelmeye başladılar.
|
4 Eklenti(ler)
Saksıda olanlar daha erken çıktı ve boylanmaya başladı. Doğrudan toprağa ektiklerim ise daha yavaş gelişiyorlar. Halen toprak üzerine çıkamayan 3 yumru kaldı.
|
Sevgili dah-lia ve handan hanım, bilgi için teşekkür ederim.
Anlaşılan, iri dahlia'lar için biraz daha sabırla beklemeye devam edeceğiz. Küçük çiçekli olanlardan birisi, bu sabah hafiften sürgün vermeye başlamış. |
3 Eklenti(ler)
Dahliyalarımın hepsi çimlendi :D
|
2 Eklenti(ler)
Hem, saksıda'ki tek yumru (diğer saksıda'ki henüz çıkmadı), hemde yere ektiğim toplu halde'ki iri dahlia'lar çıkmaya başladı.
Saksıya ektiğim dahlia'nın yanına, dev domates ve kadife çiçeği ile fesleğen fidesi diktim. Bu tür iri dahlia'nın gövde boyu uzun olacağı için etkilenmez, diye düşündüm. Saksı yeterince büyük (20 lt). Bitkiler büyüdükçe, saksının boş olan 10 cm'lik bölümüne toprak ilave edilecek. |
mutlu beyden aldığım dalhiam tomurcuklandı
|
Dahlia
2 Eklenti(ler)
merhaba ilk defa yetiştirdiğim Dahlia yıldız çiçeğim.
|
Alıntı:
|
dalhia çiçeğim üç çiçek açtıktan sonra hastalandı önce güneşten etkilendi sandım yaprakları sarardı teker teker sararan yapraklarını kopardım sanunda hiç yaprağı kalmadı şimdi yeni yaprak çikartıyor ama yapraklar yine sarı benekli çikıyor yapraklarıda şekilsiz üzerinde hala yeni tomurcuklarda var neyle ilaçlasam acaba
|
5 Eklenti(ler)
Deneme yanılmayla öğreniyoruz çoğu şeyi.
Dahlia'lar dahil birçok çiçek fazla suyu sevmez, hele hele saksı altlarından hava alamazlarsa bunalır küserler. Bazan çok güzelleşsin diye bize göre iyi bitkilere göre kötü uygulamalar yaparız. Kısaca dahlialar güneşi çok severler, toprak yüzeyi kurudukça sulama yapılmalı. Sizin dahlialar bence fazla sulamaktan kökleri zarar görüyor, yeniden canlanmaya çalışıyor ama fazla sudan dolayı sarı yapraklar çıkarıyor. Aşağıda resimlerini gördüğünüz dahlialar tam güneş altında, çoğu zaman aşırı susuzluk çekerek stres altında büyüyorlar. Seradaki bitkileri taşımaktan fırsat buldukça sulama yapıyoruz. Biraz kaderlerine terk ettik gibi, ama onlar inatla yeşil ve çiçekli kalmaya çalışıyorlar. Alıntı:
|
suyunu keseyim bakalım açık balkonada attım bakalım ne olacak ben onu fazla şımarttım galiba
|
Bozulan cicekleri kessek ciceklenmesini fazlalastirirmiyiz acaba? Ben hic kesmedim simdiye kadar kendi halinde acip duruyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
İlk kez diktiğim, balkonda, bol güneş altında, toprak yüzeyi kurudukça (iki günde bir gibi) suladığım ve bu harika çiçeğiyle bana cevap veren dahliam :)
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili Mutlu bey gönderdiğiniz bahar da ekilecek soğanlıllar bahçemi renklendirip bizleri sevindirdi:) Size çok teşekkür ederim.
Eklenti 232923 Eklenti 232924 Eklenti 232925 Eklenti 232926 |
Alıntı:
Hepsi heyecan verici ancak böyle güzel bir bitkinin bu kadar yakınımda olabilmesi çok daha harika :) Bilgileriniz için gerçekten çok çok teşekkür ederim.. |
1 Eklenti(ler)
Geçen sene hisarönünden aldığım dahlialar bu sene daha farklı geliştiler. Geçen sene 1.50 cm'nin üzerinde boy atmışlardı ve çiçekleri biri bitip biri açıyordu. Şimdi ise daha kısa boy attılar ve üzeri tomurcuk dolu hepsi birer gün ara ile açacak durumdalar sanki.
Eklenti 233819 |
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Sonunda benim de Dhalia larim acti..Gercegi ufaklar.. |
Merhaba arkadaşlar.Bu forumda ilk mesajım. Bu yıl saksılara dikmiş olduğum dahlialarım tek tek kurumaya daha doğrusu çürümeye başladı. önce gayet güzel çiçeklenmişlerdi.fakat daha sonra çürümeye başladılar. saksıyı boşalttığımda yumruların eridiğini gördüm. muhtemelen aşırı sulamadan oldu. ama bulunduğumuz bölgenin çok sıcak olması nedeniyle 2 günde bir toprak kuruyor. güneş deseniz yaprakları yakıp kavurdu. sizden öğrenmek istediğim yaz sıcaklarının 40 dereceyi bulduğu bir yerde ben bu sevdadan vazmı geçeyim. bu çiçek gölgede yetişirmi? en azından kalanları kurtarayım. teşekkür ederim.
|
5 Eklenti(ler)
selamlar bunlar benim bu seneki dahlia/yıldız çiçeklerimden bazıları iyi seyirler
|
4 Eklenti(ler)
çiçeklerimin devamı
|
hulusi bey yapımarkettten aldıgım dahlia da tuhaf bişey oldu çiçeklerden (aynı kök)biri beyaz digeri renkli açtı(kırmızının bi tonu) böyle farklı renkte çiçek açma oluyormuydu dahlilarda. resim ekleyecegim. arkadaşlar sizde dahlilarda böyle bişeye şahit oldunuzmu?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
bahçemden Dahlia/Yıldız çiçeği görüntüleri.
|
2 Eklenti(ler)
Buda benim dahliyam, 4 dahliyamı külleme hastalığına kurban verdim ama bu harika bir karışımdan daha büyük ;)
|
emory paul
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu en büyük dahlia lEklenti 246551ardan biridir
|
çiçek tacı çapı tam 38 cm. dir
|
maki ve vasio megos dahlia
2 Eklenti(ler)
|
Ben de buradaki diğer arkadaşlar gibi yıldız çiçeğini çok seviyorum. Hatta hastasıyım.Şu an 20 çeşit yıldız çiçeğim var. Her yıl yapı marketten alıp büyüttüğüm yıldızlarım, haziran ayından itibaren yaprak bitlerinin saldırısına uğruyor. 10 günde bir ilaç sıktığım halde bir türlü mücadele edemedim.ölmüyorlar ya da tamamen temizlenmediği için ilaçlamadan birkaç gün sonra kalan haşereler zarar yapmaya devam ediyorlar. Bu yıl arap sabunuyla 15 günde bir yaprakları yıkadım etkili oldu, 15 günde bir yıkamazsam yine yaprak biti saldırısı oluyor. Bu yılki saldırı sayısı 15 kez saydım.Yıkamak ta bitkiye zarar veriyor. Bursa da oturuyorum. Yıldızları saksıda torf içerisinde yetiştiriyorum. Çoğaltmak bir tarafa olanların tamamını bile koruyamıyorum. Yaklaşık 8 yıldır uğraşıyorum. Az suladığımda yaprakları buruşuyor. 3-5 günde bir suladığımda yumruları çürüyor. Suni gübre verince çürüyor vermeyince vitaminsiz kalıyor. Bol güneş alan yerdeler, Bir türlü ne yapmam gerektiğini bulamadım. Acaba torf mu yumruları çürütüyor. Bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim
|
3 Eklenti(ler)
sevgılı fatih1001 bende sızın gıbı yapı marketlerden alıp yetıstırmeye calısıyordum , ama gecen sene mutlu bey ve sevgılı dah-lia dan aldıgım yıldız yumrularından cok memnun kaldım , sanırım yumrunun saglıklı olarak yetıstırılmıs olması hem cıcek kalıtesınde hemde daha sonra hastalıkları acısından cok onemlı , yapı marketlerden aldıgımız yıldız turundekı cıcek yumruları ıyı cıkmıyor , benım tecrubelerımle ne yazıkkı boyle :-) cok severek ve merakla aldıgımız ve acsın dıye dört gözle bekledıgımız cıceklerın yetısmemesı veya sorunlu buyumesı cok moral bozucu , onumuzdekı sene bu dedıgımı denersenız aradakı farkı muhakkak sızde anlayacaksınız , sımdıden ıyı seyırler
|
İlginize ve Açıklamalarınıza Teşekkür ederim. Yapı marketten aldığım dahlia yumrularında problem yok. Diktikten sonra Hepsi çok canlı olarak çıkıyor ve çok güzel çiçek açıyor.İnsan bakmaya doyamıyor. Haziran ayı ortalarında yaprak biti saldırısı başladıktan sonra çiçekler mahvoluyor. birinci saldırıyı temizledikten 10-15 gün sonra tekrar çoğalıp bitkiye zarar veriyorlar. İnternetten araştırdım kanatlı türleri de var uçup bitkilere konuyorlar ve çoğalıyorlar. İlaçlar da engellemiyor. Sonra da yumrular çürüyor. 8 yıldır bu hep böyle oldu. bir türlü çare bulamadım. Son 2 yıldır Bursadayım daha önce İstanbuldaydım her iki ilde de aynı problemi yaşadım. Burada yazan arkadaşlardan kimse bu probleme değinmemiş.Demekki benden başka kimse yaşamamış diye düşünüyorum. Bendeki dahliaları yaprak bitlerinin bu kadar çok sevme nedeni ne acaba. Torfta yetiştirdiğim için mi diye düşünüyorum sonra saçma geliyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025