![]() |
5 Eklenti(ler)
işte bunlarda benim dahlialarım;ama henüz açmadılar.
|
serdarca06 ne güzel açmışlar onlar öyle. ellerinize sağlık
|
2 Eklenti(ler)
Benim minikler'de beyaz beyaz açmaya başladılar.
İkinci fotoğraf'ta, dahlia'ların arasında kalan ve kendiliğinden çıkan domates var (mart'ta domatesleri çimlendirmek için ektiğim tohumlardan, elime yapışanları bu noktaya silkelemiştim ve bir tanesi burada çıkmıştı. İlginç olan, diğer domateslerden daha önce meyva oluştu. Yaşam bir şekilde, bir yolunu bulup devam ediyor). |
2 Eklenti(ler)
arabian night ve kelvin
not:komuşulara çiçeklerimle hava atmak çok hoşuma gidiyor :D |
hulusi bey bahçeniz çok güzel, bide şu çelik almayı bizede ögretseniz çok iyi olacak. fotoları bekliyoruz sizden
|
Alıntı:
|
Olur olurda gelişi güzel kesmeyin ama;selamlar saygılar.
|
Bende ay yıldız çiçeği var onunla akraba sayılır ama yumrulu değil rizomlu onun hiç dallarını kesmedim kışın kurudu yazın yeniden çıktı aynısını yıldız çiçeğine yapsam dallarını hiç kesmesem.saygılar.
|
Alıntı:
|
dahlia sevdalıları
iç anadolu bölgesinde ki bu yıl ani mevsimsel degişikler ( havanın sürekli nemli ve yagmurlu olması aniden kavurucu sıcakların gelmesi) dahlilarıda vurdu. yaprak uçları kurumaya hatta sararmaya başladı. Mesela arabian night cinsinde ilk çiçek çok güzel açtı daha sonraki çiçeklerde çiçekte solgunluk oldu, yapraklarını kontrol ettim herhangi bi göcek yok ve yaprakları oldukça canlı. Bazı iri çiçekli dahlilarımda çiçek sayısı çok fazla ama çiçekler çok küçük açtı, bende bu durum karşısınında çiçeklerde seyreltmeye gittim yinede küçük açıyorlar bunun nedenini bi türlü anlayamadım.
not: patetesleri oldukça büyük. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sayın Hulusi Karasu'dan aldığım dahlialar. Kırmızı olan batı cephede ve 1,5 metre civarında boylandı. Çiçek bol. İki kırmızının arasındaki henüz tomurcuk oluşturuyor. Sarı ve mor çiçekliler güney cephede, tam gün güneş altında, 70-80 cm boylanıp çiçek açtılar.
|
Kemal bey dahlialarınız çok güzel maaşallah,benimkiler daha yeni tomurcuklanmaya başladı ay sonuna doğru bende resimlerini sizlerle paylaşacağım,selamlar saygılar.
|
3 Eklenti(ler)
Ben bu mayıs ayı sonunda,sitemizin bahçıvanının yetiştirdiği fidelerden bir kaç tane yıldız çiçeği aldım.Anladığım kadarıyla bunlar kısa boylu olanlardan..Gelişimleri gayet iyi,şansıma kırmızı ve turuncu renkte açanlardan çıktı.Bunların boyu daha uzar mı acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Benim minik beyaz'lar, öğle güneşin'de ışık saçan ampuller gibi duruyorlar. Aslında görüntüleri normal ama, fotoğraflar'da böyle görünüyorlar.
Beyaz rengin ışığı yansıtma gücü, desek abartmış olmayız sanırım! |
5 Eklenti(ler)
İşte benim Dahlia/Yıldız çiçeklerimden açanlarından bazıları
|
5 Eklenti(ler)
bunlarda diğerleri
|
4 Eklenti(ler)
bir başkaları
|
5 Eklenti(ler)
devamı
|
maşallah gerçekten çok güzeller tohumunu nereden aldınız cinsi nedir bunların ben de geçen sene ekmiştim bu kadar büyük değillerdi ama gerçekten çok güzelllerdi
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim tohumdan yetiştirdiğim Dahlia.
Eklenti 163051 |
Sevgili arkadaşlar, bahçede saksıda duran yıldız çiçeklerim var. Ancak yapraklarında beyaz tozlar oluştu ve son derece sağlıksız görünüyorlar.
Tedavi konusunda önerileri olan varsa çok sevinirim |
Muhtemelen küllenme dediğimiz hastalık oluşmuş ziraatçinizden uygun ilaç alıp kullanmanız gerekir.
|
Alıntı:
|
Paket tohumdan yetiştirdiğim yıldızlar
5 Eklenti(ler)
|
Hulusi beyin çiçekleri kadar güzel değil ama tohumdan bu kadar oldu
5 Eklenti(ler)
|
dahliaları cok seviyorum ama sanırım dahlialar beni sevmiyor :( alıyorum alıyorum külleme sararma oluyor bende cicek 1 2 defa acıyor .
hulisi bey beyaz muhteşem tek geciyorum elerinize emeginize saglık fatma hanım son resimdeki cok güzel olmuş maşalah |
dahlia (yıldız çiçeği)
Alıntı:
|
Hulusi bey teşekkür ederim. Sizinkiler gerçekten muhteşemler. Bizim iklim sert oduğundan yumrulardan fazla yetiştiremiyorum sadece beş renk var. Tohumdan ondört renk var hepsi benim çocuklarım gibi .
|
Yumru olarak aldığım yıldız çiçeği bu sene fazla büyük açmadı
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim Yildizciklarim..
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar benim sarı orta boy dahlialarım vardı ve sonra ben bunları 1 haftadır aşırı ışıklı bir yere koydum hergün suluyorum orman gibi büyüdü ama çiçekleri kırmızı açıyor sizce neden başka bir renk olucaklarmı yine sarı olurlarmı aşırı ışık sayesinde yumruları gelişirmi saygılar.
|
5 Eklenti(ler)
İşte benim Dahlia/Yıldız çiçeklerimin en son hali;iyi seyirler.
|
5 Eklenti(ler)
devamı
|
5 Eklenti(ler)
devamı
|
5 Eklenti(ler)
devamı
|
5 Eklenti(ler)
devamı
|
5 Eklenti(ler)
devamı
|
5 Eklenti(ler)
bunlar son görüntüler.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025