agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Riesen-Lilie (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/7497.htm)

Ferda Ülkümen 06-11-2008 15:05

2 Eklenti(ler)
Güler geçen yıl getirttiği soğanların bir tanesini bana vermişti, mart ayında diktim.
Hızlı ve güzel bir gelişme gösterdi, üç ay sonra birdenbire çürüdü.
Sebebini anlayamadım, çünkü bakımında herhangibir değişiklik yapmamıştım.

27 / 04 / 2008 tarihinde'ki durumu (sonraları daha da gelişti)

Eklenti 52060

09 / 07 / 2008 tarihinde'ki durumu

Eklenti 52061

fsuzen 06-11-2008 17:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 311486)
Çok doğru sayın praecox, hoşumuza giden işimize gelen bilgiler işi doğruya götürmez.
İşte bundandır ki çeviri yapan arkadaşlardan tam olduğu gibi bir çeviri yapmalarını istemem, onun için önemli olmıyan bir kelime bir cümle benim için çok önemlidir.
Bir kelime eksikliği veya ekleme bilgilenme yanlışlığına götürür.
sevgilerimle..

Ben bir çevirmen ve konunun uzmanı kesinlikle değilim.Sadece gücümün yettiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum. Eğer bu sitede her konunun uzmanı mükemmel insanlar varsa ben sadece izleyici olmayı tercih eder ve bilgiye şapka çıkarırırım:)

İzlemedeyim.

Saygılarımla:)

erbek_ 06-11-2008 20:32

Ben de uzman filan değilim Sn.Fsuzen, aynen sizin gibi sadece elimden geldiği kadar faydalı olmaya çalışıyorum. Tabii işinin ehli olanlar varsa ben de şapka çıkarırım elbet ve aradan çekilirim mutlaka, ama şu anda yardımcı olabilmek varken de izlemek neden? Öyle değil mi?

Lilium 06-11-2008 23:29

Sevgili arkadaşlar sizlerden bu konuda yardım istiyen benim sakın bazı kelimelerimi üzerinize almayın bu beni çok üzer.
Alıntı:

Eğer bu sitede her konunun uzmanı mükemmel insanlar varsa
Bu yazıyı neden yazma ihtiyacı duydun anlıyamadım sevgili arkadaşım, Ben sadece uzman olanlar yazsın demedimki, yabancı dilim yok yabancı kaynaklardan bilgi alamıyorum yabancı dili olan riesen lilie ile yetiştiriçilikle ilgili bilgileri çeviri yapıp gönderirlerse çok sevinirim dedim, bu güzel çiçeği bu güzel site için yetiştirmem lazım, tabi ki uzman gişiler çıkıpta yazarlarsa daha da çok sevinirim. Konumuza dönecek olursak.

Şu an en önemli tam olarak ekim dönemini öğrenmek, yukarıda sevgili ferda hanım ben marta ektim yeşerdi üç ay sonra çürüdü diyor.
Sayın erbek ise yapmış olduğu çeviride marta söküm yapılır deniyor.

Şimdi arkadaşlar bize ilk lazım olan ekim dönemi zira soğanlar bayağı hırpalanmış yazın ekilecekse topraktan almak lazım, açil öğrenmemiz gereken bu, Ama öğrenirken de kelimelere takılıp birbirimizi kırıp inçiltmiyeyim.

Sevgili fsuzen beklemede kalmanız beni çok üzer istemiyerek te olsa ki böyle birşey asla yok kalbinizi kırdı isem çok özür dilerim.

Sevgilerimle
lilium

fsuzen 07-11-2008 08:14

Sayın Lilium

Lafım kesinlikle size değil. Alınganlık yaptım diyelim:confused:

Bir çok yerde(sitede) soğan(yumru) ekimi için sonbahar veya ilkbahar deniyor.

Saygılarımla:)

Kharel 07-11-2008 11:24

Cardiocrinum ismi kalp şeklindeki yapraklarından geliyormuş.

erbek_ 07-11-2008 18:01

Evet en uygun ekim zamanı sonbahar veya ilkbahar, doğrudur, bende bir kaç yerde rastladım ama çevirdiğim parçaya tekrar baktım evet söküm mart ayında diyor ama tohum ile üretimden bahsediyor bilemiyorum bire bir çevirdim ben belki çiçek açtıktan sonra çürüyen soğanlardan bahsediyordur :mad:

Lilium 07-11-2008 20:28

Teşekkür ederim sayın erbek;

O zaman riesen lilie nin lilium candidumdan pek farklı yanı yok benzer yanları çok. toğumdan üretimi doğrudur, bir tek sökümü mart ayında olmasına takıldım.

Sayın praecox'un yabancı dili iyi olduğu duyumları aldım.:):)
Alıntı:

Kesin veya güvenilir verilere ulaşamadım halen.
Ulaşabildikleriz neyse ona da razıyız sevgili praecox. bu bitkiyi üretmemiz lazım.:):)
sevgilerimle
lilium

Lilium 14-04-2009 16:56

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar güler ablanın verdiği 3 adet riesen lilie'ler den bir tanesi kendini gösterdi, inşallah ona bir şey olmaz,

Eklenti 72611
http://img11.imageshack.us/img11/538...raf0001uzu.jpg

Güler 14-04-2009 20:03

Ellerine sağlık, sevgili lilium. Darısı diğerlerinin başına.

denizakvaryumu 15-04-2009 07:41

Güler Hn.,
sizdekiler ne oldu?

Lilium 15-04-2009 14:30

İkincisi de kendini gösterdi :D geliyorum diyor:D

Güler ablanın duası kabul oldu erhalde

Güler 15-04-2009 20:49

Ben elimdekileri Lilium'a devrettim.

Lilium 19-04-2009 23:55

İnşallah söz verdiğim gibi bu çiçeği ağaçlar net adına yetiştirmeye çalışacağım, üç tane ile ne kadar zaman da çoğaltabiliriz, onu da zaman gösterecek, henüz iki tanesi yeşerdi ve canlandı, ama başaracağız. Başarmak zorundayız.

Lilium 13-05-2009 14:43

1 Eklenti(ler)
Üçünçüsüde kendini gösterdi :p:D

Eklenti 78191

Güler 13-05-2009 20:49

Sevgili lilium, maşallah. Ellerine sağlık ama sana ufak bir hatırlatma. Biz de buraya kadar becerebilmiştik ama sonra hüsrana uğradık.

Lilium 13-05-2009 23:13

Bundan sonrası da tabi ki önemli, benim için önemli olan bu safhaydı çünkü soğanlar hepey bir pişme yapmıştı, çıkmayacaklar diye hepey endişenmiştim, bundan sonrası daha kolay diyebilirim.

İnşallah sizler gibi hüsrana uğramam, çıkmasalardı da üzülürdüm ama çıktıktan sonra birşey olursa çok üzülürüm.

Güler 14-05-2009 14:07

Üstad sizsiniz sevgili lilium.

Lilium 14-05-2009 23:13

Güler abla beni mahcup ediyorsun, sizin yanınızda üstad değil çırak bile olamayız.:p

Güler 15-05-2009 07:16

Tevâzunun bu kadarı da fazla sevgili lilium. Adınız üzerinde LİLİUM.

k0900 24-05-2009 21:56

[QUOTE=denizakvaryumu;201357]Bahçesi olanlar kaçırmasın derim :)[QUOTE]

Bahçesi olanlar kaçırmasın derim :)

Sebahattin Sargın 21-08-2009 01:03

Sevgili Lilium;

Riesen-Lilie'lerin son durumları nedir acaba?

Sevgiler ;)

Lilium 21-08-2009 02:41

Sevgili sebo, Riesen Lilie'lerin son durumu şu anda uykuya yattılar, sanırım bir aya kalmaz tekrar yapraklanırlar, resimlemek ve gidişatı görmek için bende sabırsızlanıyorum.

limon 21-08-2009 10:15

Mayıs ayında çıkardığı yaprak sayısı yukardaki gibi mi kaldı? Ne zor bir şeymiş bu bitki.

Oysa soğanlıları kolay biliriz.

Lilium 21-08-2009 12:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 484245)
Mayıs ayında çıkardığı yaprak sayısı yukardaki gibi mi kaldı? Ne zor bir şeymiş bu bitki.

Oysa soğanlıları kolay biliriz.

Biraz daha gelişti ve sezonunu kapadı, Daha doğrusu Riesen Lilie'leri güler abla dışarıdan getirttiği zaman bunlar uyanmış ve birer yaprak açmış olduğu zamanda söküm yapılarak uzun bir yolculuktan sonra elime ulaştı, açan yaprakları sönmüş soğanlarda epey bir pişme gözlemlemiştim, uyanan soğanı tekrar ikinci bir kez ekmiş olduk buda biraz değil bayağı gerilemesine sebep verir, Ama önemli olan tekrar yaprak çıkarmasını başarabildik, sanırım bu sezon ne olacağı ne sonuçlar vereceğini hep birlikte göreceğiz.

Sebahattin Sargın 21-08-2009 12:23

Riesen Lilie'lerin uyanış, gelişim ve uyku dönemlerine gerçişleri tam olarak hangi aylarda oluyor Sevgili Lilium?

Sevgiler ;)

Lilium 21-08-2009 12:36

Şu ana kadar gözlemlediğim ve edindiğim bilgiler doğrultusunda liliumlarla aynı familyadan olduğu için liliumlarla aynı özellikleri taşıyor, uyanma dinlenme dönemleri aynı gibi her ikisi de şu anda dinlenme dönemlerini bitirip uyanma dönemlerine girdiklerini düşünüyorum havaların serinlemesiyle birlikte bitişeceklerdir.

Dudi 24-11-2009 12:20

Durum nedir acaba? Macera hikayesi gibi okudum bir çırpıda :D

Güler 24-11-2009 18:39

Bende haber yok, lilium'a sorun.

limon 25-11-2009 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 484298)
bu sezon ne olacağı ne sonuçlar vereceğini hep birlikte göreceğiz.

Sn.Lilium'un bu sezon demesinden yola çıkınca ben gelecek bahara tekrar yapraklanacağını sanıyordum. Ancak,

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 484298)
Şu ana kadar gözlemlediğim ve edindiğim bilgiler doğrultusunda liliumlarla aynı familyadan olduğu için liliumlarla aynı özellikleri taşıyor, uyanma dinlenme dönemleri aynı gibi her ikisi de şu anda dinlenme dönemlerini bitirip uyanma dönemlerine girdiklerini düşünüyorum havaların serinlemesiyle birlikte bitişeceklerdir.

Bu yazıyı Ağustos ayında yazdığına göre ve uyanmadan bahsettiğine göre son durumu ben de çok merak ediyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025