![]() |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Güler
Üzgünüm.... Ne yazıkki son hali bu; |
Evet, sevgili Ferda, benimkinin de ölümü aynı şekilde olmuştu.
Kala kala bir adet memet beydeki kaldı. Acaba o ne alemde ? |
Teyze yazık olmuş üzüldüm. Hani şu peşine ailecek düştüğümüz soğanlar değil mi?
|
Ah ah daha önçe bu siteye niye girmemişim burayı yeni gördüm, o soğanı o saksıda gördüğüm an içim sızladı, evet ölmüş gibi. Daha önce görseydim büyük bir ihtimalle yetiştirirdik.
Güler ablam da hiç bahsetmedi böyle birşeyden, neyse Ferda hanım saksıyı hiç ellemeyin kesinlikle su vermeyin bekleyin, sonuçları yazarsanız sevinirim. Bu soğanlar bana gelseydi keşke ah ah yazık olmuş ben sizlerden fazla üzüldüm. Soğanlı bitkiyi çoğalatmak çok zordur biz 7-8 yıldır onun ilmini alıncaya kadar çok çektik. Çünkü herşey yazıldığı gibi olmuyor. |
Sevgili Lilium, siz hiç üzülmeyin. Sağ kalanlar bizim olsun derler ya...
Yurt dışından gelecek bir arkadaşıma sipariş vereceğim. Bu sefer elden geleceği için çarçabuk elimizde olur, ben de size veririm. Bizler için üretirsiniz olmaz mı? |
Alıntı:
Siz yeterki onu bana ulaştırın, sayın denizakvaryumun verdiği site alman sitesi değil mi. Almanyada arkadaşım var ona yazar onada getirtebiliriz. Bir şekilde bu çiçeği mutlaka üretmem lazım. Bu güzel site için. |
Sevgili arkadaşlar;
Sevgili güler abla Riesen Lilly soğanlarını ne yapıp edip bir şekilde getirtmeyi başardı, Rahatsız olmasına rahmen Sevgili eşi oğuz abiyle soğanları bana ulaştırdı, emeklerine çok çok teşekkür ederim. Çok geçmiş olsun umarım çabuk atlatırsınız. Sevinçimden soramadım da sahi nereden getirttiniz. (sizden korkulur)güler abla.:) Üzüldüğüm soğanlar bayağı pişme yapmış havasızlıktan hatta iki santim kadar olan yapraklar çürümüş, gerekli müdahaleleri yapıp ektim, inşallah buradan güzel çiçekli hallerinide sizlerle paylaşırım. Bilginin sınırı olmaz düşünçesi ile Riesen Lilly ilgili yabancı sitelerdeki bilgileri yabancı dili olan arkadaşlar tercüme edip gönderirseniz çok sevinirim. Bu işi başarmamız lazımmmmm. sevgilerimle lilium |
Öğrenmek istediğiniz ne Sn Lilium? 33 nolu mesajda biraz bahsetmiştim...
|
Ben almak isterim çok güzel bir çiçekmiş.
|
Alıntı:
Bunlarda da lilium candidum soğanına benzerlik var, fakat puldan üretimi varmı. Toğumdan üretirseniz çiçek açması lilium candidum lardada üç yılı buluyor, çiçek açması soğan iriliği ile ilgili. Kısacası üretimi ile ilgili bilgilere ihtiyacım var, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yabancı dilim olmadığı için yapancı sitelere giremiyorum, girsemde okuyamıyorum, yetiştiricilikle ilgili bu konuda bilgi bulan çeviri yapabilen arkadaşlar buldukları bilgileri buraya yazarlarsa sevinirim. Çok önemli bilgiler küçük bir çümlenin içinde olur, eksiksiz çeviri yaparsanız çok sevinirim. sevgilerimle. |
Sayın Lilium
İnternette bulabildiğim bilgileri yazıyorum.Bir nebze işinize yararsa sevinirim. -İyi deranajlı toprak istiyor. -Yaprakları güneşten tahrip oluyor.(Çok güneş alan bir ortama dikilmemesi gerekiyor) -Saksıda yetiştirmek için uygun değil. -Bahçe salyangozlarının genç yaprakları yememesi için bitki etrafına sarımsaklı su öneriliyor. -Ana yumru,yeni yumru oluşturarak,çiçeklenme sonrası ölüyor.Sonbahar veya ilkbaharda dikilen yeni yumru 3-4 sene sonra çiçekleniyor.(Tohumdan çiçeklenme 7 yıla kadar) http://www.viscum.dk/eng-sider/cardiocrinum.htm KOlay Gelsin. Saygılarımla:) |
Teşekkür ederim fsuzen Ana soğan öldüğüne göre üretimide bayağı uzun zaman alacağa benziyor, fakat kaç adet yeni yumru yaptığı ile bir bilgi yokmuydu.
Öyle tahmin ediyorumki kardeşlenme yavaş olsa bile toğumu ile hızlı bir şekilde üretilebilir, tabi dediğiniz gibi yedi yıl da hepey uzun bir süre. Olsun ben inatla birşeyi başarmayı seviyorum,yeterki bu gelenler kendilerini toparlarda yeşerirler, bütün düşünçem o sevgilerimle. |
En az beş yıl Sn Lilium, çok sabır gerek gerçekten. Ama beklemek bile insanı mutlu etmeye yetiyorsa, düşünün birkaç sene sonra aldığınızın karşılığı ölçülebilirmi?
|
Sayın Lilium
3-4 sene (bazılarına göre 5 sene) sonra çiçek açacak yavru yumru sayısı bir kaç tane olarak geçiyor.Tahminim sayı 3 taneyi geçmez. Saygılarımla:) |
Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgilere, az önçe sayın praceox buraya mesaj atmıştı tam onu okuyordum, mesaj ortadan kalktı ne oldu anlıyamadım.
|
Belki düzeltme yapıyordur :rolleyes: Ben de forumlara bakıyorum belki orda değişik birşeyler bulurum diye ama malesef üretimle ilgili birşey bulamadım henüz.
|
Alıntı:
Kesin veya güvenilir verilere ulaşamadım halen. Kaç yavru verir ortalama? Bu yavrular kaç sene sonra ortalama çiçek açar? Araştırıyorum... :) |
Çok doğru sayın praecox, hoşumuza giden işimize gelen bilgiler işi doğruya götürmez.
İşte bundandır ki çeviri yapan arkadaşlardan tam olduğu gibi bir çeviri yapmalarını istemem, onun için önemli olmıyan bir kelime bir cümle benim için çok önemlidir. Bir kelime eksikliği veya ekleme bilgilenme yanlışlığına götürür. sevgilerimle.. |
http://www.shop.sunshine-seeds.de/pf..._giganteum.htm
TOHUM EKİMİ: Tohumları ekimden önce 6-8 haftalığına nemli bir ortamda ve buzdolabında yaklaşık 2-5 °C de bekletilir. Ardından sadece yüzeysel olarak çiçek toprağı veya üretim toprağından oluşan bir karışım ve 1/3 kum **** perlit / vermikulit içine ekilir. Soğanlar gevşek ve geçirgen, 2/3 ü kum, perlit **** vermikulitden oluşan humuslu bir ortama öyle yerleştirilmeli ki, ucu yüzeyden görülmelidir. Soğuk mevsimlerde serin, yaklaşık 5ْ C de don tutmasını engelleyin ve sadece hafifce nemli tutun. Çok fazla sulamak soğanın çürümesine sebep olur. Mart ayları dolaylarında sökme işlemine başlarken ortamın sıcak ve aydınlık olmasına dikkat etmelidir ve gelişimine uygun olarak verilen su miktarı azar azar arttırılmalıdır. Kök oluşmaya başladıktan sonra düzenli olarak sulama yapılmalı ve toprak işlenmelidir. |
Bazı bilgiler oluşmaya başladı galiba, ama tam değil.
Sayın erbek Bu bitki marta sökülüyor ise o zaman bunun ekim zamanı sonbahar değil ilk bahar olması gerekiyor, şimdi ekmemiz hata olur. Önçe bu bilgiyi doğrulayalım, ilkbaharmı sonbaharmı. Ekim tarihi veya zamanı ile ilgili birşeyler yok muydu. Görüyorum sizlerde benim kadar çırpınıyorsunuz, çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlar. |
2 Eklenti(ler)
Güler geçen yıl getirttiği soğanların bir tanesini bana vermişti, mart ayında diktim.
Hızlı ve güzel bir gelişme gösterdi, üç ay sonra birdenbire çürüdü. Sebebini anlayamadım, çünkü bakımında herhangibir değişiklik yapmamıştım. 27 / 04 / 2008 tarihinde'ki durumu (sonraları daha da gelişti) Eklenti 52060 09 / 07 / 2008 tarihinde'ki durumu Eklenti 52061 |
Alıntı:
İzlemedeyim. Saygılarımla:) |
Ben de uzman filan değilim Sn.Fsuzen, aynen sizin gibi sadece elimden geldiği kadar faydalı olmaya çalışıyorum. Tabii işinin ehli olanlar varsa ben de şapka çıkarırım elbet ve aradan çekilirim mutlaka, ama şu anda yardımcı olabilmek varken de izlemek neden? Öyle değil mi?
|
Sevgili arkadaşlar sizlerden bu konuda yardım istiyen benim sakın bazı kelimelerimi üzerinize almayın bu beni çok üzer.
Alıntı:
Şu an en önemli tam olarak ekim dönemini öğrenmek, yukarıda sevgili ferda hanım ben marta ektim yeşerdi üç ay sonra çürüdü diyor. Sayın erbek ise yapmış olduğu çeviride marta söküm yapılır deniyor. Şimdi arkadaşlar bize ilk lazım olan ekim dönemi zira soğanlar bayağı hırpalanmış yazın ekilecekse topraktan almak lazım, açil öğrenmemiz gereken bu, Ama öğrenirken de kelimelere takılıp birbirimizi kırıp inçiltmiyeyim. Sevgili fsuzen beklemede kalmanız beni çok üzer istemiyerek te olsa ki böyle birşey asla yok kalbinizi kırdı isem çok özür dilerim. Sevgilerimle lilium |
Sayın Lilium
Lafım kesinlikle size değil. Alınganlık yaptım diyelim:confused: Bir çok yerde(sitede) soğan(yumru) ekimi için sonbahar veya ilkbahar deniyor. Saygılarımla:) |
Cardiocrinum ismi kalp şeklindeki yapraklarından geliyormuş.
|
Evet en uygun ekim zamanı sonbahar veya ilkbahar, doğrudur, bende bir kaç yerde rastladım ama çevirdiğim parçaya tekrar baktım evet söküm mart ayında diyor ama tohum ile üretimden bahsediyor bilemiyorum bire bir çevirdim ben belki çiçek açtıktan sonra çürüyen soğanlardan bahsediyordur :mad:
|
Teşekkür ederim sayın erbek;
O zaman riesen lilie nin lilium candidumdan pek farklı yanı yok benzer yanları çok. toğumdan üretimi doğrudur, bir tek sökümü mart ayında olmasına takıldım. Sayın praecox'un yabancı dili iyi olduğu duyumları aldım.:):) Alıntı:
sevgilerimle lilium |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar güler ablanın verdiği 3 adet riesen lilie'ler den bir tanesi kendini gösterdi, inşallah ona bir şey olmaz,
Eklenti 72611 http://img11.imageshack.us/img11/538...raf0001uzu.jpg |
Ellerine sağlık, sevgili lilium. Darısı diğerlerinin başına.
|
Güler Hn.,
sizdekiler ne oldu? |
İkincisi de kendini gösterdi :D geliyorum diyor:D
Güler ablanın duası kabul oldu erhalde |
Ben elimdekileri Lilium'a devrettim.
|
İnşallah söz verdiğim gibi bu çiçeği ağaçlar net adına yetiştirmeye çalışacağım, üç tane ile ne kadar zaman da çoğaltabiliriz, onu da zaman gösterecek, henüz iki tanesi yeşerdi ve canlandı, ama başaracağız. Başarmak zorundayız.
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili lilium, maşallah. Ellerine sağlık ama sana ufak bir hatırlatma. Biz de buraya kadar becerebilmiştik ama sonra hüsrana uğradık.
|
Bundan sonrası da tabi ki önemli, benim için önemli olan bu safhaydı çünkü soğanlar hepey bir pişme yapmıştı, çıkmayacaklar diye hepey endişenmiştim, bundan sonrası daha kolay diyebilirim.
İnşallah sizler gibi hüsrana uğramam, çıkmasalardı da üzülürdüm ama çıktıktan sonra birşey olursa çok üzülürüm. |
Üstad sizsiniz sevgili lilium.
|
Güler abla beni mahcup ediyorsun, sizin yanınızda üstad değil çırak bile olamayız.:p
|
Tevâzunun bu kadarı da fazla sevgili lilium. Adınız üzerinde LİLİUM.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025