![]() |
3 Eklenti(ler)
Bugün Samandağ sahilinde gördüğüm güzellikler. Kum zambakları...
|
2019 yılına ait kum zambakları
4 Eklenti(ler)
Eklenti 698186
Eklenti 698187 Eklenti 698188 Eklenti 698189 Bu sene istediğim gibi oldular bol çiçekli haldeler. |
Kum zambaklarının doğal ortamından sökülmesi yasak değil mi?
|
Tohumdan yetiştirmek gayet mümkün illa sökülmesi şartını kim koşuyor acaba ? bunu sökmek istesenizde sökemezsiniz zaten 2 mt kök boyu var ancak soğanı parçalarsınız toprak değişimi yaparken saatlerce sürüyor köklerini temizlemek.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler
3 Eklenti(ler)
Kum zambağının değerini bilip koruma altına alan belediye başkan(lar)ına teşekkür ederiz.
Bu başlık çeşitli tarihlerde üç sefer açılmış. İkisi latince adıyla. Biri türkçe adıyla. Bilginize. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar ben bu kum zambağını çok beğendim ekim ayında falan tohumlar olgunlaşıyormuş acaba ben bu tohumları toplasam bi sıkıntı çıkar mı yani demek istediğim yasal mı umarın yasaldır da bende bir kaç taneye kavuşabilirim
Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin Cevaplarınızı olabildiğince erken bekliyorum :D |
ben de kum zambağı tohumu ektim ama saksının yarısı inşaat kumu yarısı normal toprak birazı beyaz pomza taşı koydum yanlış mı yaptım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
başka ne koymak lazım toprak olarak.. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar deniz kumu yerine başka ne kullanılabilir
Şimdiden teşekkürler |
Galiba bu konuda bilgi Sahibi olan yok...
|
Arkadaşlar merhaba benim tohumdan yetiştirdiğim kum zambağı ilk önce devrilmiş ve dibi çürümeye başlamış acaba uyku vaktimi yoksa kaybediyor muyum
Lütfen cevaplayın |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet kaybetmişiz aslında çok sulamıyordum yeteri kadar elenmiş kum+torf+ vermikülit yapıp ekmiştim tutmadı ve işin garip yanı sadece bir gecede bu duruma geldi önceden kızla büyüyordu yaprak koptu bakalım dedik soğan yok ama o zaman nasıl büyüdü
Biraz kafam karıştı ve çok üzüldüm neredeyse en çok ilgilendiğim değer verdiğim bitkiydi umarım ileride tekrar tohum bulabilirim |
Merhaba arkadaşlar :)
Ben de kum zambağı yetiştirmek istiyorum. gözüme kestirdiğim kumlu bir plaj var Allah nasip ederse yaşamaya başlayacağımız yere çok yakın, plajın en ücra köşesine dikmek istiyorum başarabilirsem. Nereden ya da kimden temin edebilirim? Şimdiden teşekkürler:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Taşıma telaşesinden kum zambağı tohumlarım kayboldu. Elinde olan varsa mesaj atabilir misiniz.
|
Kum zambaklarımın olduğu kutuyu buldum hemen 7-8 taneden 3 tanesini ektim insallah çimlenirler.umarım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025