![]() |
Devamı ilkbahara diyor sanırım,
Hastanız inşallah çabucak iyileşir, ilkbaharda bahçede de koklar. Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Alıntı:
|
Sağolun, varolun Mutlu Bey..
Böyle minik şeyler bile insanların hayata sıkı sıkıya sarılmalarını sağlayabiliyor.. |
Ekim başında gömdüğüm süsen soğanlarım 7-8 cm yakın filiz verdi. Yerini değiştirmeyi planlıyorum, topraklarıyla çıkarıp başka yere alsam bir sakıncası olur mu? Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Teşekkür ederim.
|
:) Sevgili sudenur yine aynıyız; geçtiğimiz hafta süsenlerde bir yer değişimi yaptım. Şimdi ağaçlar.net e az biraz bakıp aşşağı ineceğim bir öbek daha yer değişimi yapmam gerek onu yapacağım inşallah. İyice derinden çevresindeki toprakla birlikte alıyorum başka yere aynen bırakıyorum öyle.
Ama sen yine de tecrübeli bir arkadaşın cevabını bekle istersen... |
Şimdi almasanız iyi olur.Kökleri zedelenirse bu yıl çiçek açmazlar.
|
1 Eklenti(ler)
merhabalar arkadaşlar.sizlere süsen(iris)lerimin bu sene çiçek açıp açamayacağını sormak istiyorum.bir de kökleri soğan gibi değil.patatese benzer bir hali var.
|
Alıntı:
|
İris Persica
1 Eklenti(ler)
|
İris Persica
1 Eklenti(ler)
|
iris
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Asansörden indiğimde çıkış kapısı içerisinde sabah sabah güzel kokusu ve tam açmış şekliyle bugün beni karşılayan süsenim.
Eklenti 368421 Koklayıp resmini çekmeden geçemedim. |
2 Eklenti(ler)
;)Bahar ırislerle başlıyor.
|
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili kelebek çalısı; çok güzeller, maşallah... Ben de 1 ay önce soğanlarını dikmiş idim fakat hiç gelen, çıkan birşey yok. :(
|
|
Terasımın en güzel süslerinden biri kayınvalidemin canlandırmayı başarıp hediye ettiği " SÜSEN "
Özellikle beyaz " SÜSEN " geceleri bir başka endama bürünüyor... http://i50.tinypic.com/2evafyq.jpg Umarım beğenmişsinizdir... |
1 Eklenti(ler)
Duvar diplerine ekmiştik. Kediler atlarken hız kesmek için bunların üstünü seçiyorlar. Bazıları kırılsa da kalanlar bizi şenlendirmeyi beceriyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
ilk süsenim açtı:
|
5 Eklenti(ler)
Süsen kolleksiyonum yavaş yavaş açıyor.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yeni bir tür:Sarıgöz hanımdan aldığım bir çeşit. Kendisine teşekkür ediyorum. Çiçek açtırmayı başardım.
|
1 Eklenti(ler)
Yanına bir arkadaş bulmuş
|
Sayin Ahmeter,cok guzel de yakismislar...
|
5 Eklenti(ler)
Süsen zamanı:
|
1.2.ve 4. Resimdekiler sarıgöz hanımın yolladığı süsen.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403745
Bu da benim çiçeğim,yöremizde -mavrız- adıyla bilinir. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Yerlerini değiştirdiğim süsenlerim 3 tanesi açtı ve poşette alıp da diktiğim soğanlarından da hiçbir ses soluk yok maalesef. :(
|
Süsen
Muhtemelen çok su vermişsinizdir.Bilimsel değil belki ama,kişisel gözlemlerime göre güçlü toprak,bol su ve yetersiz güneş (veya gölge) süsenlerin daha fazla yapraklanmasına ve az çiçek açmalarına neden oluyor.Hiç sulanmayan ama çok güneş alan arazilerdeki süsenlerin insanı imrendirecek kadar bol ve güzel çiçek açtıklarına sık sık şahit oluyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025