![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Bende de mor renkli iris var. Bu sene baya büyümüş.
|
2018 yılında tozladığım irisler acmaya başladılar
1 Eklenti(ler)
%100 yerli, 2018 yılında tozladıklarımdan:D:D
Yandakiler annesi ve babası.:p Bu kozadan çıkan başka tohumlar da vardı. Bakalım nasıl çıkacaklar.:confused: Eklenti 706908 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ebruli böyle açti , sarısı daha koyu, çiçekler küçük
Eklenti 707058 Ki ben seraya gittiğimde bana mor açan normal süsen ver dedim. |
Sizinkiler açtı mı? Burada hava yağmurlu daha . Çiçek sapları daha yeni çıkıyor. Bir de benimki ilk sene tohum kozası verdi ama yeşil olarak kaldı. İkinci sene vermedi. Bakalım bu sene verecek mi ? Vermesi için yapabileceğim bir şey var mıdır?
|
Alıntı:
Şu an çiçekli 3 süsenim var. Sayın hocam 100 bilir ne yapmak lazım tohum elde etmek için. Elinize bir resim fırçası alıp arı rolü yapmanız gerekiyor. Ben bu konuda başarılı olamadım.:rolleyes: sınıfta kaldım yani. |
Alıntı:
|
Alıntı:
https://youtu.be/4wl2WNVrN-8 orada nasıl yapacagınızı bulacaksınız :rolleyes: |
%100 yerli malı
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Tohumdan elde edilen irisler kaç yıl sonra çiçek açıyor acaba:confused: Zengardenden aldığım iki yumru bu yıl da açmadılar, onlar da tohumdan belki de. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sırtları güneşi görmeli:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1461036-post380.htm bir okuyun derim ;) |
Benimkiler daha bu durumda. Beklemedeyim.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5017ff62e6.jpg
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
süsen
1 Eklenti(ler)
|
Sizinkilerin yaprakları da güzelmiş.
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Sanırım sürekli açan, bataklık süseni olarak bilinen, Iris pseudacorus. |
1 Eklenti(ler)
Bahar kendini hissettiriyor. ;)
Eklenti 707899 |
5 Eklenti(ler)
Biz de nihayet iris sezonunu açtık. Ancak iki iriste bir hastalık çıktı. Bakalım iyileştirebilecekmiyiz.
İlk çiçek açan minik yabani sarı iris oldu. İris Suaveolens Eklenti 707967 İkinci açan ise Ankara'dan getirmiş olduğum koyu mor iris oldu. Eklenti 707968 Bu mor yabani iris ise normal irislerden daha küçük ancak rengi koyu mor. Eklenti 707969 Beyaz iris de erkencilerden. Eklenti 707970 Bu mor ise mesarlıkta gördüğüm yerli irislerden daha büyük ancak kokusu çok az nedense. Görüntü güzel. Eklenti 707971 Benim yerim yüksekte olduğu için yerli kokulu olan irislerim henüz açmadı. Bir yönde kademeli olarak açmaları iyi oluyor. |
1 Eklenti(ler)
Geçen bahardan kalan bir resimde benden.
Çoğalan süsenleri yol kenarlarına **** çıplak alanlara seyreltiyorum buldukça. Sonbaharda dikiyorum . Sıfır sulama ile kuru kök **** yapraklı halde killi kayaç yerlerde dahi sonuç veriyor . Mükemmel bir şey. Çölleşme ve erozyon ile mücadele de bilinmeyen görülmeyen bir canlı . Etrafı güzelleştirmesi de diğer artısı. |
Ben yıllar önce dikmiştim bahçeye. Her bayar yeşeriyor fazla büyümüyor ve bahar sonunda soluyorlar. Hiç çiçek acmadilar . Yerlerini mi sevmediler acaba ya da topraktan kaynaklı bir sorun mu var bilmiyorum. Yanında muskari ve sumbuller var onlar gayet sağlıklı ama irisler hiç çiçek açmıyorlar.
|
Alıntı:
|
|
Selamlar, bizdede susen bitkisi var bi kaç sene önce çiçek açıyordu ama son bi kaç senedir açmıyor sebepleri neler olabilir bilginiz var mi?
|
Süsenlerin yerini değiştirin.Her yıl aynı yerde kalanlarda sıkıntı oluyor. Derine dikmeyin. Önceki mesajları incelerseniz dikim derinliğini görürsünüz. Dikim yaptığınız yer tam güneş alan bir yer olsun.Normalde bitkinin dinlenme dönemi olan yaz mevsiminde rizomları ayrılarak yerleri değiştiriliyor.
|
|
5 Eklenti(ler)
İlk göz ağrımız agaclar neti bu ara aksattık. Biraz canlanalım.
|
2 Eklenti(ler)
İris
Eklenti 728403 FB iris açtı. Çok hafif ama hoş bir kokusu var. Eklenti 728404 Arka fonda enginar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025