![]() |
Alıntı:
Saksı değişimi konusunda da bu mevsimde yapabilirsiniz. |
bu gallanın üzerinde pamuk gibi beyaz böcekler var nerden nasıl ürüyorlar aklım almıyor her gün bi kac tane topluyorum yine peydah oluyorlar. ne yapabilirim.!!!!!!
|
Gala soğanı marta nisana dikilir o zaman bulunabilir.
|
1 Eklenti(ler)
1,5 ay önce ektiğim kırmızı galla tohumları çimlendiler.
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz gallam mis gibi kokuyor.
|
arkadaşlar
bahçemi süsleyen gala çiçeğinden sizlere biraz bahsedeyim ben gala diyorum gerçek ismi kalla eşsiz bir güzellikte gelin çiçeğidir çok arsızdır kışın yaprakları yeşil kalır yine güzeldir kendi kendine çoğalır ben bahçemdekilerden yan sitelere de dağıttım belki 150 soğan onların da bahçesini süslesin diye bu yaz resilerini çekip sitede yayınlarım renklilerini kapalı çarşı ve koçtaştan aldım çok cılız ve paketteki renkte çıkmıyor kaç defa diktim olmuyor renkli yetiştiren muavvak olan varsa yazsın lütfen ben onların hastasıyım |
sevgili lonicera
gala bölümüne yeni girdim dolayısıyla yazışmalardan yeni haberim oldu defalarca renkli gala diktim cılız ve paket rengi çıkmıyor bana toorak isteğini ve aldığınız yeri markayı burda yazarsanız sevinirim beyazlarım coşmuş harika iri açıorlar ve çoklar teşekkürler |
sayın Mine pakkaner renkli gala yetiştirmede bize yardımcı olabilir mi acaba
|
Gala taşınacaklar
Sayın mine Pakkaner
sitede yeniyim doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum renkli gala soğanı aldım toprak ihtiyacı nedir hazır toprakta yetişirmi daha evvel birkaç defa daha diktim başarılı olamadım lütfen yardımcı olurmusunuz |
Alıntı:
|
Ben de fellik fellik "Zantedeschia" diye aranıyorum, "Galla" olabileceği hiç aklıma gelmemişti ;)
Bugün Bauhaus'ta (hiç niyetim yokken) gördüm ve vuruldum. Tabii hemen akabinde sepetimden bikaç parça çıkartıp yerine bu harika şeyi aldım. Zannedersem bahçe için daha uygun ama denemekten bir zarar gelmez; hem Aşk güya kural tanımazmış :p Yeni saksısına alınca resimlerini paylaşacam. |
çok şükür bu sene mor galam açtı
1 Eklenti(ler)
kırmızısınıda bekliyorum.
|
Ben bir adet turuncu gala aldım , üç sürgün verdi , bu saatten sonra açar mı ?
Ümidim var hala ama ... |
Benim de yeni yapraklanan renklı galalarımdan sarısı boyuna bakmandan çiçeğini verdi, sevgili Jezebel sizin ki de açaçak.
|
Bu sayfayı çiçeğin ismi yabancı geldiği için hep atlıyordum. Nihayet galla ile tanışma zamanı geldi dedim ve karşıma çocukluğumdan beri bahçemizde olan şu anda da bahçeme güzellik veren beyaz zambakla karşılaştım. Aslında biz ona adı biraz tuhaf olsa da kepçe zambak deriz. Nihayet burada görüp beğenip de yetiştirmek için uğraşmama gerek kalmayan bir çiçeğim varmış benim de, her ne kadar adını yeni öğrenmiş olsam da...
|
Gala' m
1 Eklenti(ler)
|
fazla açılmıyor beyazlar gibi
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
en nihayet
1 Eklenti(ler)
turuncu galla
|
Bu sene 3 er taneden 2 paket galla soğanları aldım ve bahçeme ektim. Paketinde gösterdiği üzere beyaz renk almiştim. Ama çıkan yapraklara baktığımda beyaz gallaların yaprakları sade yeşil yapral görüyorum. Benimkiler ise benekli yeşil. Benim gallalarım beyaz değil mi acaba ? Ya da benekli yaprakları olup beyaz açan galla çeşidi de varmıdır ?
|
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da benim galalarım .Daha açmayan renklerim var.
|
Turuncu
1 Eklenti(ler)
|
beyaz benekli olup yaprakları, beyaz çiçek açan var daha pazar günü aldıkk
|
Alıntı:
|
Sarı olanın yaprakları sarı olmuyor çiçeği sarı oluyor.
|
Galalarımdan birinin çiçeğini koparmamıştım içinde petek petek birşeyler oluştu bunlar tohum mu ? İyece sararınca ekersem büyür mü ? teşekkürler
|
1 Eklenti(ler)
İşaretlediğim çiçekten daha çok yaprağa benziyor. Hem dişicik tepesi yok.
|
Yorumları ve fotografları görünce çok sevindim,ismindende tahmin etmiştim aslında güzel çiçeklerinin olucağını, bugun çiçekçimin hediyesiydi gala çiçegi ve odamın en güzel yerinde o da yerini aldı umarım bende çiçeklerini görürüm sizler gibi :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025