![]() |
Calla yumruları 8-9 lira civarında satılıyor, yetişmiş çiçek yerine yumru alınabilir. 70-80 lira fiyatlar tamamen çiçekçilerin uçması gibi geldi bana :)
|
Alıntı:
|
Bugün sonunda buldum beyaz galaları o kadar mutluyum ki anlatamam.Hemde kocaman saksıda bayağı uzun boylu 5 tl'lerdi.
|
Alıntı:
|
Dün a101'den bir tane gala soğanı aldım fakat paketteki ekim tarihine güvenemiyorum. Ne zaman ve nasıl ekecegim konusunda yardımcı olurmusunuz. Ne tarafı aşağı gelecek anlamadım :o Tuhaf bir yumru. Fotoğrafta ekleyemiyorum maalesef.
|
Tersini düzünü hala tam olarak anlayamamış olsamda mantık yürüterek bugün gala soğanını ekiyorum. Umarım yanlış yapmam.
|
|
Değerli dostlar bahar başında saksıya ektiğim kallaların yapraklanışını severek izliyorum, lakin resimlerde görülen şeffaf noktacıklar oluşmaya başladı. Yapraklarda herhangi bir zararlı göremedim, acaba çok güneş alan biryere koydum oyüzden mi oldu. Görülen noktalar delik değil lakin saydam bir tabaka.
http://imagizer.imageshack.us/v2/280...901/U8XQDF.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280...903/gMdttl.jpg Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Bana daha çok deformasyonmuş gibi geldi ama büyüdükçe bakacaģiz herhalde. Çok güneş almayan aydinlik biryere kaldirdim şimdilik.
|
şaşkın hira yine yaptı yapacağını :) 16 nisanda ektigim gala yumrusundan ses seda çıkmayınca dün toprağı eşeleyip baktım ne var ne yok diye.. Birde baktım bizim gala kökleri yukarı, yapraklar aşağı büyümeye başlamış :o hemen çevirdimde sorun kalmadı. Bugun toprak üstüne yol aldı filizler :o
|
Galla çiçeği sevenler bu sayfada satış yapmaktayım. http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/37364.htm
|
1 Eklenti(ler)
Donmuş olanın yerine yenisini alıp koymuştum. 2 adet çiçek sapı oluşturmuş :)))
|
1 Eklenti(ler)
3 günde açıldı...Bu rengi daha çok beğendik.
|
1 Eklenti(ler)
Benimde siyah galam acti:D
|
2 ay önce bende markette satılan gala yumrusunu ekmiştim yapraklar oluştu ama küçük küçük ne zaman çiçeklenir acaba ve balkonda böyle güzel olurmu?
|
Alıntı:
Benim bildiğim galalar böyle değildi, bunların yaprakları şerit halinde. Galaların yaprakları geniş ve pırıl pırıl oluyor. Bunlar neden böyle? Haa bide paketin üzerinde yaprakların benekli oldugunu gösteriyordu ama çıkanlar düz yeşil. |
1 Eklenti(ler)
işte benim siyah galla çiçeğim gelişimi normaldir umarım :rolleyes:
|
Dün evde yoktum, geri geldigimde 2 tane beyaz çiçekle karşıladı beni galam. Sn Serpil, sizinkide yakındır.
|
İnşallah sabırsızlıkla bekliyorum :)
|
Arkadaşlar
Ben bu çiçeğin tohumunu A10 den çok uygun bir fiyata aldım. Bahar başında ettim güneşli yere koydum kırk gün bekledim çıkmadı. Olmayacak diye toprağıyla garaj attım bir ay orda durdu hiç sulanmadığı halde kendi kendine bir baktım bir ay sonra çıktı. |
1 Eklenti(ler)
Asya Lalenin Galalarını çiçekliyken fotoğraf çekemedim.
Böylede güzeller ☺ |
1 Eklenti(ler)
işte açan galla çiçeğim beklediğime değdi tam siyah değil ama çok güzel :)
|
3 Eklenti(ler)
Bu da benim miniatür kalla çiçeğim. Geçen yıl sonbahar'da almıştım. Şimdiye kadar devleşti. Fotoğrafı kendi masamın üzerinde çektim. Şimdiye kadar hiç çiçek açmadı. Artık açmaya hazırlandığını düşünüyorum. Çiçeğini aldığım yerde başka açan kallalarda görmüştüm. Beyaz, küçük, tipik kalla çiçeği gibi açıyor. Acaba türünü bilen var mı ? Çünkü internetde arayınca böyle yaprakları küçük, kalp şeklinde olanları değil, daha uzun yapraklıları buluyorum. Üçüncü resim de en büyük yarpağı gösteriyor.
|
Alıntı:
Birkac resme bakinca internetten, beyaz calla'ya da benziyor bitkiniz... cicegini hatirliyorsaniz burda faydali olacaktir. Cicegini tarif edebilirmisiniz? |
Alıntı:
Sonuç : bu bitki kalp şekilli yaprağı olan, minyatür beyaz kalla kultivarı :) |
sonunda calla'mın türü kesinleşti
1 Eklenti(ler)
İnternette araştırırken bulduğum bu fotoğraf ile calla'mın bir beyaz calla kultivarı olduğu kesinleşti :) Geriye calla'mın çiçek açması ve benim onun resmini buraya yüklemem kaldı :)
|
1 Eklenti(ler)
Benim de gallam var ama çiçek rengini bilmiyorum yaprak şekillerinden çiçek rengini ayırt etmem mümkün mü? Gallayı getirdiğimde elimde saksı yoktu bende 5 lt su bidonunu kesip ona dikmiştim saksı artık küçük geliyor saksı değişimi yapmak istiyorum ama saksı değişiminin nisan/mayıs aylarında yapılması öneriliyor sizin fikriniz nedir acaba saksıyı değiştireyim mi yoksa bekleyeyim mi?
|
Alıntı:
Saksısı küçük değil, eğer kabın altında delikleri varsa 1 yıl daha aynı kapta kalabilir. Yeni saksıya söylediğiniz gibi nisan-mayıs aylarında aktarırsınız. Saksı değişimi nisan-mayıs aylarında ya da ağustos-eylül aylarında yapılabilir. Saksı değişimi ile ilgili daha detaylı bilgi için bu ve bu sayfalara bakabilirsiniz |
Alıntı:
Evet saksının altında delikler var hatta bir deliğinden kök dışarıya doğru büyümeye başlamış , saksı değiştirmek için nisan ayını yine de bekleyeyim mi? Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025