agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Galla çiçeği (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/4175.htm)

-Esin- 24-07-2014 16:49

Calla yumruları 8-9 lira civarında satılıyor, yetişmiş çiçek yerine yumru alınabilir. 70-80 lira fiyatlar tamamen çiçekçilerin uçması gibi geldi bana :)

Orçun m 24-07-2014 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1308808)
Calla yumruları 8-9 lira civarında satılıyor, yetişmiş çiçek yerine yumru alınabilir. 70-80 lira fiyatlar tamamen çiçekçilerin uçması gibi geldi bana :)

Aynen çiçekçilerde biliyorlar çünkü Denizlide yumrusunun satılmadığını o yüzden bu kadar fiyatları uçurabiliyorlar.Ama yılmak yok nasıl olsa eninde sonunda bir yapımarkette ya da markette satışa çıkacak yumruları.:D

Orçun m 31-07-2014 21:58

Bugün sonunda buldum beyaz galaları o kadar mutluyum ki anlatamam.Hemde kocaman saksıda bayağı uzun boylu 5 tl'lerdi.

hira 31-07-2014 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 (Mesaj 1308785)
bu arsız çiceğin adı galla mıymış evimizin bahçesinde kesiyorum yine çıkıyor ben yoruldum o bıkmadı. vallahi.

aşkolsun size!

hira 15-04-2015 22:32

Dün a101'den bir tane gala soğanı aldım fakat paketteki ekim tarihine güvenemiyorum. Ne zaman ve nasıl ekecegim konusunda yardımcı olurmusunuz. Ne tarafı aşağı gelecek anlamadım :o Tuhaf bir yumru. Fotoğrafta ekleyemiyorum maalesef.

hira 16-04-2015 14:55

Tersini düzünü hala tam olarak anlayamamış olsamda mantık yürüterek bugün gala soğanını ekiyorum. Umarım yanlış yapmam.

abone34 18-04-2015 18:38

https://www.youtube.com/watch?v=Gym0td2XjDk

david72 11-05-2015 17:05

Değerli dostlar bahar başında saksıya ektiğim kallaların yapraklanışını severek izliyorum, lakin resimlerde görülen şeffaf noktacıklar oluşmaya başladı. Yapraklarda herhangi bir zararlı göremedim, acaba çok güneş alan biryere koydum oyüzden mi oldu. Görülen noktalar delik değil lakin saydam bir tabaka.

http://imagizer.imageshack.us/v2/280...901/U8XQDF.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/280...903/gMdttl.jpg

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Muda 11-05-2015 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi david72 (Mesaj 1377714)
Değerli dostlar bahar başında saksıya ektiğim kallaların yapraklanışını severek izliyorum, lakin resimlerde görülen şeffaf noktacıklar oluşmaya başladı. Yapraklarda herhangi bir zararlı göremedim, acaba çok güneş alan biryere koydum oyüzden mi oldu. Görülen noktalar delik değil lakin saydam bir tabaka.

http://imagizer.imageshack.us/v2/280...901/U8XQDF.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/280...903/gMdttl.jpg

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bazı renklerin yapraklarında gördüğünüz beyazlıklar oluyor. Ben de arkadaşımda bulunan gallada gördüğümde şaşırmıştım. Orjinal hali o şekilde.

david72 11-05-2015 21:34

Bana daha çok deformasyonmuş gibi geldi ama büyüdükçe bakacaģiz herhalde. Çok güneş almayan aydinlik biryere kaldirdim şimdilik.

hira 16-05-2015 00:06

şaşkın hira yine yaptı yapacağını :) 16 nisanda ektigim gala yumrusundan ses seda çıkmayınca dün toprağı eşeleyip baktım ne var ne yok diye.. Birde baktım bizim gala kökleri yukarı, yapraklar aşağı büyümeye başlamış :o hemen çevirdimde sorun kalmadı. Bugun toprak üstüne yol aldı filizler :o

fatmadundar 06-06-2015 07:55

Galla çiçeği sevenler bu sayfada satış yapmaktayım. http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/37364.htm

Lonicera 08-06-2015 12:08

1 Eklenti(ler)
Donmuş olanın yerine yenisini alıp koymuştum. 2 adet çiçek sapı oluşturmuş :)))

Lonicera 11-06-2015 11:39

1 Eklenti(ler)
3 günde açıldı...Bu rengi daha çok beğendik.

Rana+miraç 12-06-2015 23:37

1 Eklenti(ler)
Benimde siyah galam acti:D

serpilcelik17 13-06-2015 00:20

2 ay önce bende markette satılan gala yumrusunu ekmiştim yapraklar oluştu ama küçük küçük ne zaman çiçeklenir acaba ve balkonda böyle güzel olurmu?

hira 13-06-2015 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serpilcelik17 (Mesaj 1387175)
2 ay önce bende markette satılan gala yumrusunu ekmiştim yapraklar oluştu ama küçük küçük ne zaman çiçeklenir acaba ve balkonda böyle güzel olurmu?

Bende 16 Nisanda a101den aldığım yumruyu ekmiştim, sanıyorum çiçeklenecek.

Benim bildiğim galalar böyle değildi, bunların yaprakları şerit halinde. Galaların yaprakları geniş ve pırıl pırıl oluyor. Bunlar neden böyle? Haa bide paketin üzerinde yaprakların benekli oldugunu gösteriyordu ama çıkanlar düz yeşil.

serpilcelik17 16-06-2015 13:48

1 Eklenti(ler)
işte benim siyah galla çiçeğim gelişimi normaldir umarım :rolleyes:

hira 16-06-2015 14:24

Dün evde yoktum, geri geldigimde 2 tane beyaz çiçekle karşıladı beni galam. Sn Serpil, sizinkide yakındır.

serpilcelik17 16-06-2015 23:25

İnşallah sabırsızlıkla bekliyorum :)

melek yüzlü 19-06-2015 13:55

Arkadaşlar
Ben bu çiçeğin tohumunu A10 den çok uygun bir fiyata aldım. Bahar başında ettim güneşli yere koydum kırk gün bekledim çıkmadı. Olmayacak diye toprağıyla garaj attım bir ay orda durdu hiç sulanmadığı halde kendi kendine bir baktım bir ay sonra çıktı.

Dumlupınar 22-06-2015 15:08

1 Eklenti(ler)
Asya Lalenin Galalarını çiçekliyken fotoğraf çekemedim.
Böylede güzeller ☺

serpilcelik17 26-06-2015 13:23

1 Eklenti(ler)
işte açan galla çiçeğim beklediğime değdi tam siyah değil ama çok güzel :)

a_fan_of_barca 29-06-2015 19:50

3 Eklenti(ler)
Bu da benim miniatür kalla çiçeğim. Geçen yıl sonbahar'da almıştım. Şimdiye kadar devleşti. Fotoğrafı kendi masamın üzerinde çektim. Şimdiye kadar hiç çiçek açmadı. Artık açmaya hazırlandığını düşünüyorum. Çiçeğini aldığım yerde başka açan kallalarda görmüştüm. Beyaz, küçük, tipik kalla çiçeği gibi açıyor. Acaba türünü bilen var mı ? Çünkü internetde arayınca böyle yaprakları küçük, kalp şeklinde olanları değil, daha uzun yapraklıları buluyorum. Üçüncü resim de en büyük yarpağı gösteriyor.

hobiciakvarist 30-06-2015 02:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca (Mesaj 1392018)
Bu da benim miniatür kalla çiçeğim. Geçen yıl sonbahar'da almıştım. Şimdiye kadar devleşti. Fotoğrafı kendi masamın üzerinde çektim. Şimdiye kadar hiç çiçek açmadı. Artık açmaya hazırlandığını düşünüyorum. Çiçeğini aldığım yerde başka açan kallalarda görmüştüm. Beyaz, küçük, tipik kalla çiçeği gibi açıyor. Acaba türünü bilen var mı ? Çünkü internetde arayınca böyle yaprakları küçük, kalp şeklinde olanları değil, daha uzun yapraklıları buluyorum. Üçüncü resim de en büyük yarpağı gösteriyor.

Sizin bitkiniz calla'dan cok anthurium'a benziyor. Arum ailesinden olan bir bitki (calla ile ayni aileden).

Birkac resme bakinca internetten, beyaz calla'ya da benziyor bitkiniz... cicegini hatirliyorsaniz burda faydali olacaktir. Cicegini tarif edebilirmisiniz?

a_fan_of_barca 30-06-2015 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1392126)
Sizin bitkiniz calla'dan cok anthurium'a benziyor. Arum ailesinden olan bir bitki (calla ile ayni aileden).

Birkac resme bakinca internetten, beyaz calla'ya da benziyor bitkiniz... cicegini hatirliyorsaniz burda faydali olacaktir. Cicegini tarif edebilirmisiniz?

Evet, doğru söylüyorsunuz. Ben de uzun süre inanmamıştım bu çiçeğin kalla olduğuna ama sonra bu çiçeği aldığım yerde bu bitkinin aynısından gördüm, çiçekliydi. Çiçeği aynı beyaz kalla çiçeği gibiydi, ama onun mini versiyonu gibi. Siz de beyaz kalla'ya benzettiğinize göre, demek oluyor ki bu bitki beyaz kalla, ama onun mini versiyonu. Internetde okumuştum, beyaz kalla'nın çeşitli boyutlarda kultivarları varmış. Yaprak şekline göre de çeşitli kultivarlar oluyor.
Sonuç : bu bitki kalp şekilli yaprağı olan, minyatür beyaz kalla kultivarı :)

a_fan_of_barca 02-07-2015 00:08

sonunda calla'mın türü kesinleşti

1 Eklenti(ler)
İnternette araştırırken bulduğum bu fotoğraf ile calla'mın bir beyaz calla kultivarı olduğu kesinleşti :) Geriye calla'mın çiçek açması ve benim onun resmini buraya yüklemem kaldı :)

gulperi 23-08-2015 15:33

1 Eklenti(ler)
Benim de gallam var ama çiçek rengini bilmiyorum yaprak şekillerinden çiçek rengini ayırt etmem mümkün mü? Gallayı getirdiğimde elimde saksı yoktu bende 5 lt su bidonunu kesip ona dikmiştim saksı artık küçük geliyor saksı değişimi yapmak istiyorum ama saksı değişiminin nisan/mayıs aylarında yapılması öneriliyor sizin fikriniz nedir acaba saksıyı değiştireyim mi yoksa bekleyeyim mi?

a_fan_of_barca 25-08-2015 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulperi (Mesaj 1403670)
Benim de gallam var ama çiçek rengini bilmiyorum yaprak şekillerinden çiçek rengini ayırt etmem mümkün mü? Gallayı getirdiğimde elimde saksı yoktu bende 5 lt su bidonunu kesip ona dikmiştim saksı artık küçük geliyor saksı değişimi yapmak istiyorum ama saksı değişiminin nisan/mayıs aylarında yapılması öneriliyor sizin fikriniz nedir acaba saksıyı değiştireyim mi yoksa bekleyeyim mi?

Hayır, yaprak şeklinden çiçek rengini kesin söylemek mümkün değil, ama sizin calla'nız büyük ihtimal beyaz çiçekli. Çünkü calla'ların büyük çoğunluğu beyaz çiçekli oluyor ve farklı renk açan calla'lar genellikle büyük ve farklı şekilli yapraklara sahip. Bu şekilde yaprağı olan renkli calla şimdiye kadar görmedim.
Saksısı küçük değil, eğer kabın altında delikleri varsa 1 yıl daha aynı kapta kalabilir. Yeni saksıya söylediğiniz gibi nisan-mayıs aylarında aktarırsınız. Saksı değişimi nisan-mayıs aylarında ya da ağustos-eylül aylarında yapılabilir. Saksı değişimi ile ilgili daha detaylı bilgi için bu ve bu sayfalara bakabilirsiniz

gulperi 25-08-2015 03:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca (Mesaj 1403932)
Hayır, yaprak şeklinden çiçek rengini kesin söylemek mümkün değil, ama sizin calla'nız büyük ihtimal beyaz çiçekli. Çünkü calla'ların büyük çoğunluğu beyaz çiçekli oluyor ve farklı renk açan calla'lar genellikle büyük ve farklı şekilli yapraklara sahip. Bu şekilde yaprağı olan renkli calla şimdiye kadar görmedim.
Saksısı küçük değil, eğer kabın altında delikleri varsa 1 yıl daha aynı kapta kalabilir. Yeni saksıya söylediğiniz gibi nisan-mayıs aylarında aktarırsınız. Saksı değişimi nisan-mayıs aylarında ya da ağustos-eylül aylarında yapılabilir. Saksı değişimi ile ilgili daha detaylı bilgi için bu ve bu sayfalara bakabilirsiniz

Evet saksının altında delikler var hatta bir deliğinden kök dışarıya doğru büyümeye başlamış , saksı değiştirmek için nisan ayını yine de bekleyeyim mi? Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025