agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Ağlayan (Kanayan) kalpler - Dicentra spectabilis (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/4103.htm)

selcuk44 13-04-2012 12:14

Özlem hanım çok teşekkür ederim ,biraz sonra koçtaş 'a uğrayıp önerdiğiniz oranları dikkate alarak sıvı gübre alacağım

bari 15-04-2012 18:29

1 Eklenti(ler)
Dicentra eximia boyuna bakmadan çiçek açmaya çalışıyor..

selcuk44 15-04-2012 20:55

İyi akşamlar, çiçeğiniz çok sağlıklı herhalde bahçede dikili diye düşündüm ayrıca rengini çok merak ediyorum büyümüş haldeki çiçeklerinin resimlerini lütfen yayınlarmısınız?

özlem11 16-04-2012 07:12

Selçuk bey sizinki ne durumda?

selcuk44 16-04-2012 13:26

dicentra

Özlem hanım öür dilerim mesajınızı şimdi gördüm,

Benim dicentra artık çiçeklerini bayağı geliştirdi şimdi resimlerini takdim edeceğim ,rengi de kesinleşti açık lila renkli(ben öğle düşünüyorum takdir sizlerin çünkü açık pembe de denilebilir) dün Mustafa sağlam beyle görüştüm o da'' renginin koyu pembe ile kırmızı arası olması lazım çünkü bendekiler beyaz ve koyu pembe idi güneş görsün biraz'' dedi dünden beri güneşte şimdi başka renkler arıyorum ,Ebay 'da tohum varmış ama daha önce de söyledim benim sabrım tohumdan yetiştirecek kadar yok onun için rizom veya yetişmiş bitki istiyorum ,aramalarımın neticesini de buradan ilave bilgi olarak aktaracağım.

mutter 16-04-2012 13:53

Bu çiçeği hiç görmemiştim, tam bir görsel şölen.

selcuk44 16-04-2012 14:08

5 Eklenti(ler)
dicentranın yeni resimlerini çekerken fotoğraf makinesinin ayarlarını ancak yaptım umarım resimler net çıkmıştır çünkü bu dördüncü denemem

sakdag 16-04-2012 14:16

Gerçekten çok güzel, çok zarif bir bitki.

özlem11 16-04-2012 14:22

Güneşe ihtiyacı var sanırım... Renklerin belirginleşmesi için:)) çok güzel amaaaaaa:))

sarigoz 16-04-2012 14:22

sakdag arkadasima katiliyorum..Cok zarif cicekleri var..

selcuk44 16-04-2012 14:28

Sayın Sakdag,çok haklısınız, çok arsız bir bitki diyorlar ama çiçeklerine insan saatlerce baksa doyamıyor ve insanı büyülüyor,bu bitkiden ya gelişmiş halde **** rizom şeklinde çok sayıda edinmek istiyorum .Şimdi bütün büyük marketleri dolaşacağım rizom şeklinde satılan var mı araştıracağim evvela baumax e Murat Nayır beyle görüşek üzere Bornova form'a gideceğim akşama dönüşte sizlere bu konuda edindiğim bilgileri aktaracağım bana müsaade

bari 16-04-2012 14:41

Türkiyede bulmak bayağı zor. Ben bir kaç türünü sarı ve mor rengi tohumdan yetiştirdim. Koyu kırmızı ve beyaz yurtdışından getirttim. Bir kaç yabani türüde amerikadan. Türkiyede sizdeki türü dicentra spectabilis(pembe-beyaz) olandan çok. Sizin bitkinizin güneşe ihtiyacı var. Yarı gölge ama. Pembe tonu koyulaşır.

selcuk44 16-04-2012 21:09

Bu gün İzmir'deki bütün büyük marketleri dolaştım maalesef ne rizom ve ne de açmış bir bitki bulamadım,halbuki diğer renklerden de bulup bir kolksiyon yapmak istiyorum.

İthalat yapan bir kaç arkadaşımla konuşup çeşitli renklerdeki rizomların ithalatı için girişimlerim devam edecek eğer sonuç alırsam bu sayfada sizlerle paylaşacağım

İyi akşamlar dilerim.

gülenmelek 17-04-2012 13:05

Araştırmalarınızı ilgi ile takip ediyorum ;) çünkü ben nereden bulacağımı bile bilmiyorum :(

hecekin 18-04-2012 15:17

Ben de İzmir'deyim ve dicentra spectabilis rizomlarına ihtiyacım var. Kaynak bulunursa sıraya beni de yazın lütfen.

selis 19-04-2012 20:30

Sabah Botanik Bahçesi'ne gittim. Görevlinin bana gösterdiği bitki kızılay çiçeğiydi.. (Clerodendrum thomsoniae)
Bizim bitkiden haberleri bile yok..
Bitkinin latince ismini söyleyip tarif ettim.. Bulabilirlerse haftaya getireceklermiş.

selcuk44 19-04-2012 22:23

cok sevindim bu habere,umut ederim renk cesitlerini de buluruz ben su anda Bursa civarindayim ve arastirmalarim devam ediyor

not su anda yazdigim cihaz Avrupa klavyeli oldupu icin bazi harfler tam olarak basilamiyor.

selis 20-04-2012 13:48

Selçuk Bey bu bitkiyi bulamasanız bile çabanız yeter..
Var olun..

merakli 20-04-2012 15:41

Aaah ah çiçeğe baktıkça kalbim kan ağlıyor. Çok istedim aradım bulamadım, tohumunu ektim çıkaramadım. Yok mu bir hayırsever bir rizomcuk olsa da gönderip şu garibi sevinderecek?

**artık dilenciliğe vardırdım işi ama ciddiyim biline.

selcuk44 20-04-2012 19:21

Iyi aksamlar,

gezimi simdi bitirdim ama cok uzgunum ne tohum ne cicek ve ne de rizom yok. Hele Bauhaus hic umdugum gibi degil yeni bitkilerde geleli cok olmus pek saglikli degillerdi .

Yarin ve sonraki gunler civardaki seralari dolasip arastiracagim umalimda bir seyler bulurum ,sansim bol olsun,

selcuk44 20-04-2012 19:47

Sayin selis;tesekkur ederim guzel temennileriniz icin;
Ayrica bulacagimi umuyorum hic olmaz ise sayin Mutlu Kutlu bey den veya sayin drhegeli bey den den ithalat la getirmesi icin rica edecegim .Bir parti ithalat yapar sitemizden alan alir kalanlarin hepsini almayi taahhut edersem sanirim problem cikmaz,fazlasini cesme deki evime yere dikerim soguga karsi dayanikli oldugu icin kayiplar yasamam diye dusunuyorum.

bari 24-04-2012 19:53

5 Eklenti(ler)
Dicentranın soğanları ithal edilebilir. Tohumdan üretmek bir hayli zor. Dışarı ekilirse soğuk katlama daha kolay. Bitkinin kendisi çok narin, bitki olarak geldiğinde havasızlıktan çok çabuk çürüyor.

Jezebel 01-05-2012 19:55

2 Eklenti(ler)
Dicentra'm yen çıktı topraktan, bu sene açmasını çok isterim ama kısmet;)

Eklenti 289713

Eklenti 289714

Dicentra formosa 'Luxuriant' ...

Dikeli 5 gün anca oldu.

jineop 03-05-2012 10:31

3 Eklenti(ler)
Dicentra her geçen sene daha güzelleşiyor. O yüzden beyazınıda yurtdışından aldım.

selcuk44 03-05-2012 10:58

İyi günler tarifi imkansız deniltecek kadar güzl bir çiçek,

Malesef benim bitkimin çiçeği İzmir dışında iken evvela on gün kadar susuzluktan sonrada üç gün üst üste sulayıp havasız kapalı bir balkonda kalmaktan dolayı dökülmüş tohum da oluşamamış, tohum dağıtımı için heveslendirdiğim arkadaşlardan özür diliyorum.Yeniden açkmsını da sabırsızlıkla bekliyorum.Umarım beni çok bekletmez

bari 03-05-2012 12:34

1 Eklenti(ler)
Tohum olması için açık hava gerekli, ve arı gelmesi. Bir kaç tür farklı arı gördüm üzerinde, siyah eşek arısı bile konarken gördüm. Hatta fotoğrafını çekmiştim ama cep olduğu için net çıkmamış

bari 03-05-2012 20:32

2 Eklenti(ler)
Eximianın renkleri iyice netleşti. Valentinde kırmızı sayılmaz, koyu pembeymiş..

jineop 03-05-2012 20:39

Sevgili bari, çok güzeller...

gondag 03-05-2012 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 957416)
Dicentra'm yen çıktı topraktan, bu sene açmasını çok isterim ama kısmet;)

Eklenti 289713

Eklenti 289714

Dicentra formosa 'Luxuriant' ...

Dikeli 5 gün anca oldu.

Selam sevgili Jezabel, dicentralar harika görünüyorlar, bir hafta oldu dikeli diyorsunuz, yenimi aldınız, nereden temin ettiniz,,uzun zamandır aramaktayım, başarısızlığmın sembolü oldu bu çiçek,tohumunu çimlendiremediğim gibi kayseri tohum dan getirttiğim rizom kargoda çok hırpalandığı için olacak yaşamadı, özgüveniimi yitirdim. Birçok arkadaşın yazdığı gibi saplantı haline geldi,,çiçeklerinide görürüz inşallah.

selis 12-05-2012 13:55

1 Eklenti(ler)
Selçuk Bey bitkinizin gittiğine üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim?
Tam da yanından yeni bir bitkicik çıkıyor, çoğalıyor ve biri benim olacak derken uzak diyarlara gitti baksanıza ;) ;)

Güle güle büyüsün çoğalsın.. Umarım dediğiniz gibi, Özlem ve benim gibi bu bitkiden çok isteyenler bir gün ulaşsın.. :rolleyes:

Ayrıca dün bitkinizin tohum oluşturmadığı için üzülmenize canlı şahit oldum.. Tohum ve rizom sözü verdikleriniz kesinlikle sizi anlayacaklardır.. Sağ olun..

selcuk44 12-05-2012 15:39

Sayın Selis hanım ,Sayın Özlem hanım ,

Salı veya çarşamba günü bu kez hem beyaz hem de Koyu kırmızı decentra spectabilisler geliyor artık kulaklarımı çınlatmayın(şaka söylüyorum) rizom ve tohum sözüm aynen geçerlidir .

hecekin 30-05-2012 15:20

Arkadaşlar yaklaşık 1 ay kadar önce erciyes tohumdan fidesini aldım (dicentra spectabilis). Bahçemdeki mandalina ağacının dibine nerdeyse 1-2 saat yapraklar arasından güneş alan bir yere diktim. Henüz yapraklı, çiçek vermedi. Sizce bu sene çiçek verir mi?

selcuk44 30-05-2012 18:25

İyi günler ben de yaklaşık 20 gün önce bir beyaz ve bir de kırmızı renkli dicentra almak için Erciyes tohumculuk tan sayın Mustafa Sağlam beye ücretini yatırdım bekliyorum fideleri ama gelmediği için şimdi tekrar görüştüm ''İşlerinin çok yoğun olduğunu ve tarladan çıkamadığını'' belirterek bu gün yarın fideleri kargoya vereceğini söyledi .

Merak ile beklediğim dicentra larım gelince fotoğraflarını beğenilerinize sunacağım.

gokcegokce 07-06-2012 03:37

Dicentra Exima Püsküllü Pembe Kanayan Kalpler Fringed Bleeding Heart - Dicentra tohumu

Burada satışta ama ne kadar güvenilir bilmiyorum bu işte oldukça acemiyim yardım ederseniz sevinirim.

gokcegokce 28-01-2013 11:05

En son yazımdan beri sayfada hiç kıpırdanma olmamış :( Ben Zengarden'dan tohumu yeni sipariş ettim. Soğuğa dayanıklı olduğu için Karsta yetişeceğini düşünüyorum. Deneyimlerimi zamanla burada paylaşırım. Önerilerinizi de bekliyorum.

dragonfly 05-02-2013 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1093066)
En son yazımdan beri sayfada hiç kıpırdanma olmamış :( Ben Zengarden'dan tohumu yeni sipariş ettim. Soğuğa dayanıklı olduğu için Karsta yetişeceğini düşünüyorum. Deneyimlerimi zamanla burada paylaşırım. Önerilerinizi de bekliyorum.

Hızır gibi yetiştiniz valla, ben de nereden bulabilirm diye sormadığım yer kalmamıştı :)

gokcegokce 05-02-2013 15:38

Ben daha önce yetiştirmedim ve korkuyorum başarısız olmaktan. O nedenle ekmeye kıyamıyorum.

Mutlu Kutlu 05-02-2013 16:10

2 Eklenti(ler)
Tohumdan büyütmek neredeyse imkansız, geçen sene taze olarak amerikadan her renginden getirtim. 1 tanesi bile çıkmadı, sera ortamında. Ev ortamında amatörce nasıl çimlenecek ki.

Bende hazır sürgünlü getirttim, koyu kırmızı olan kutu yolda kayboldu. resimleri görülen ucları koyu renk sürgünlü olanlar pembe, açık renk olanlar beyaz ağlayan kalpler.

Pembelerin hepsi satıldı, 2 tane beyaz kaldı.

http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...tm#post1096563

gokcegokce 05-02-2013 20:43

Fransız bir arkadaşım yetiştirmiş tohumdan geçen sene. Zaten bitkiyi de o zaman tanımıştım, fotoğrafını gördüm facebook profilinde. Foruma bakınca yetiştirmesi çok zor dendiği için kıza sordum ne yaptığını: hiç bir şey yalnızca ektim dedi :/ İklimi yağışlı, Normandiya'da yaşıyor. Ben de iklimi soğuk ve yazın da bol yağışlı Kars'a uygun diye denemek amaçlı aldım, yetişirse ne ala...

gülenmelek 05-02-2013 22:35

Tohumların soğuklanması gerektiğini biliyorum. Bu sene ben de denemedeyim. Dışarıdaki saksıya ektim, üzerine de azıcık malç malzemesi koydum, yağmur yerinden oynatmasın diye, gerisini doğaya bıraktım. Gerçi bu sene kış ve soğuk çok oldu diyemiyoruz ama... Ya nasip, ya kısmet ;) (Tohumlar tazedir diye de dua ediyorum bir yandan :( )

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025