![]() |
Sevgili kasap94 muhteşem bir çiçek bu hemde 5 tl
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu cicegi yeni ektim.Komsumuzunkisini cektim,onunkisi cicek cikmisti,.
|
Sevgili sarıgöz harika resimlemişsin emeğine sağlık, bende soğuk katlama yaparak çimlendirdim fakat çimlendirme kabına ekinece öldüler :(
|
Sayin bettyycim,tesekkur ediyorum.Benim bildigim kadar ile koklu ekilince tutar.Benimkisini komsu kok olarak verdi ve tuttu.Ilerki sene kismetse,benimkisi de acar.Umuyorum.
|
Alınacaklar listesine bir bitki daha girdi ;) Ama gerçekten çok güzel bir şey. Benim merak ettiğimse zehirlilik konusu. Yani yemediğimiz sürece sorun olmuyor anladığım kadarı ile. Kimsenin de bunu yemeyeceğini düşünürsek, yetiştirmek için ideal diye düşünüyorum.
|
Ben de tohum olarak ektim bekliyorum. Ama yazılanları okuduğumda moralim bozuldu. Rizom bulmak lazımmış, yoksa 2 sene sonra ancak çiçek açıyormuş tabii o da tohumlar çimlenirse:((( şimdi ben rizom nereden bulayım? :(
|
yapı marketlerde gören arkadaşlar olursa yazarlar koşarak alırız. ben baktım geçen gün bauhausta yokkk.
|
baumaxtada yoktu geçen hafta. haftasonuna tekrar bakmak lazım.
|
Alıntı:
|
Benim de aklıma girdi şimdi bu ağlayan kalpler.buluncaya kadar huzur yok.maalesef daha dün Baumaksa baktım ama görmedim.
|
Arkadaşlar,
Bitkinin resimlerine baktıkça ve sizlerin yazdıklarını okudukça benide bir heves sardı. Acilen bu bitkiden bulmam lazım. Yoksa benim kalbim gerçekten ağlayacak. Bulup alabilirsem sizlere buldugum yerin adresini buradan bildiririm Selamlar Asu |
Büyük hiper marketlere şubat gibi soğanı geliyormuş... Ayrıca kayseride bi firmada da bitki soğanı ve kendisinin satışı vardı... Araştırmanızı öneririm...
|
dicentra kız kalbi çiçeği | ERCİYES TOHUM - DAHLİA FLOWERS - DAHLİA BULBS - ERCİYES DAHLİA - DAHLİAS SALE - SOĞAN ÇİÇEKLERİ -
buldummmmmm.... Linke bakınız stokta mevcutmuş... |
Sevgili özlem hanım,
Zahmet edip aramış ve bizimle linki paylaşmışsınız çok teşekkürler. Ancak mesajımı gören bir arkadaşım dün gece bana mesaj ile bildirdi. (kendisine ayrıca teşekkür ediyorum) Durum böyle olmasaydı bahsettiğiniz linkten faydalanacaktım. Alakanız için tekrar teşekkürler Selam ve sevgilerimle Asu |
Sevgili Bettyycim, soğuk katlama yaptım bakalım bekliyorum inşalah olur. :(( 2 ay oldu bir şey yok :(( neyse umudumu kesmedim bekliyorum...
Ayrıca Özlem hanım vermiş olduğunuz linke giremiyorum hata veriyor bakalım terkar tekrar deneyeceğim. lütfen arkadaşlar rizomunu bulursanız hemen haber verin :)) |
Arkadaşlar erciyestohumdan mustafa sağlam beyle iletişime geçebilirsiniz... 0554 916 02 48
Ellerinde mevcutmuç ama henüz kar altındatmış köklü halde teslim edilecekmiş... Fiyatınada 40 tl dediler... |
2 Eklenti(ler)
Kışın tamamen kaybolan bu bitki bugünlerde ilk yapraklarını göstermeye başladı.
|
Cuma günü yola çıkan dicentra spectabilis'im nihayet bu gün akşam üzeri saat 16 gibi elime geçti,
Kargoda o kadar hırpalanmışki iki sürgün kırılmış ve toprakları dışarı çıkmıştı ,elimden geldiği kadar toparladım ve kendi toprağına tekrar diktim .Umarım tutar ve hem çiçeklerini hem de sürgünlerini görürüz. Resimlerini aşağıda görüşlerinize sunuyorum. |
3 Eklenti(ler)
Kargoda hırpalanmış dicentra nın resimleri
|
Bitkiniz hayırlı olsun Selçuk Bey..
Sizin elinizde bol bol çiçek vereceğine eminim.. Güle güle büyütün. :) Çöl gülünüz de çok güzelmiş. |
Mesajınız ve temennileriniz için teşekkür ederim selis hanım ,hakikatten çiçeklerini görmeyi çok istiyorum.
Adenyumlarım (resimde gördüğünüz büyüklükte ve aşılı olarak ithal edilmiş altı tanedir) havaların ısınmasıyla gelişmeğe başladılar yakında onlarında resimlerini beğenilerinize sunacağım. Tekrar teşekkür eder iyi akşamlar dilerim. |
Bitkinizi güle güle büyütün Selçuk bey benim de çok istedim yetiştirmeyi ama bir türlü bulamadım kısmet biryerlerde karşıma çıkar artık:)
|
İyi akşamlar sayın günebakan, güzel temennileriniz için teşekkür ederim,
Bu bitkiyi bulabilmek için çok araştırdım hatta soyadı Ayata olan bir üretici ile dahi konuştum ama uzun süredir ellerinde olmadığını söylediler.Sonunda epey bir uğraştan sonra harap bir vaziyette elime geçti,ama tutmaz diye de çok korkuyorum.Şimdi aldığım yerle konuştum biraz pahallı ama bir tane daha ayırttım .Beş veya altı gün için izmir dışında olacağım fakat döndükten sonra ikinci dicentra yı da getirtince ;bitkilerde oluşacak hem rizomları hem de sürgünleri selis hanıma,özlem hanıma ve size( eğer kabul ederseniz)vereceğim zira artık balkonumda ilave bir saksı dahi koyacak yer kalmadı. |
Bence bitkiniz tutar. Kışın o soğuğuna maruz kalıp yeniden çimlendiyse ve kökünde sıkıntı yoksa İllaki tutar. Güzel çiçeklerini görmekde nasip olur inşaallah...
|
Teşekkür ederim Özlem hanım ,hakikatten sabahleyin gündüz gözüyle baktım kırılan yan dallar esas sürgün yeri sağlam ve sanki boyuda uzamış ,sanıyorum kapalı balkonumda güneş ve ısı ile kısa sürede hem sürgün hem de çiçek verecektir.(inşaallah)
|
İnanıyorum güzel olacak... Zamanla doğru besin takviyesi yapmakda cabası olur.:)
|
Özlem hanım ,beş veya altı gün sonra İzmir'e dönmüş olacağım ,Bu arada da bitki yerine alışır sonra hem sizden hem de sitemizde bu bitkiyi yetiştirmiş olan kardeşlerimden saksı,toprak ve besin konusunda yardım istiyeceğim.şimdiye kadar sitemizde bayağı bir inceleme yaptım ve humuslu toprağı ve nemi sevdiğini öğrendim daha detaylı bilgiler için üretici ile de görüştüm ama pek net bir cevap alamadım çünkü firma bu bitkiyi toprağa dikmiş,saksı şartları değişebilir diye düşünüyorum.
|
Güneş ya da yarı gölge sever. Verimli ve geçirgen toprakta yetiştirin. Aşırı rüzgarlardan koruyun. Tohumlarını yaz sonu, sonbahar başında ekebilirsiniz.
1- Tohum ile çoğaltılması: Yaz sıcaklarında kökleri toprak altında yaşamaya devam ettiği halde dışarıdaki bütün yaprakları dalları kurur. Bu kurumadan önce tohumları ekilmelidir. 2- Kökten ayırma ile çoğaltılması: sonbaharın sonunda veya ilkbahar başlangıcında kökten ayırma ile çoğaltılabilir... |
Tohumdan yetiştirecek kadar sabırlı olmadığım için tohum alabilirsem hepsini isteyen (tohumdan yetiştirme konusunda kendisine güvenen) bu çiçeği seven üyelerimizle paylaşacağım ,esasen çoğaltmak konusunda da tereddütlerim var eğer biraz daha bitki sahibi olursa evimden çıkmak zorunda kalacağım zira bitkilerden bana evde yer kalmadı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025