![]() |
Sn. Hassoman içinize kuşku düşmesin:)İzmir sıcak memeleket bitki sanırım ondan dolayı çabuk hareketlendi.
Sn. Berduray çok teşekkürler. Umarım tadarsınız. Tohum için konuşmak erken ama, tohum bağlarsa seve seve paylaşırım. Sn. Denizakvaryumu fotoğraf çekmek için içeri almıştım. Oda içinde değil, balkonda duruyor. |
Gözün aydın adabayrakoğlu, açmış halini de görelim.
|
Sevgili Ada ne güzel olmuuuş :)
Seninki böyle açma aşamasına geldiyse biz bundan sonra dikersek olacak mı:confused: Hani daha sipariş verdik , varsa Sn Huzunperest alıp gönderecek inşallah. Daha olup olmadığını bilmeden bile benim de Ağlayan Kalplerim olacak diye ne kadar çok sevindim. Onun için onları dikmek için artık geç oldu dersen biraz üzüleceğim. |
Fatma Hanım, ben 18 Şubatta rizomu torfla buluşturdum. Çok hızlı gelişiyor.
|
Aglayan Kalpler henüz toprakta boy göstermedi. Bahcemizde yaklasik on yildan fazladir var. Soguk olan iklimde de yasiyor. Yalniz zehirli bir bitki oldugunu unutmayalim. Daha fazla bilgi icin bakiniz
|
Aaaa gerçekten çok çabuk gelişmiş Ada. Nerden almıştın sen onu? Sonbaharda İzmir'de takip ettim ama rastlamadım.
Seneye kısmet Sn Huzunperest. Bu yıla kadar böyle bir çiçeğin varlığından bile haberim yoktu. Hep bu forumun yüzünden hep. :mad: Bize herşeyleri öğretip faydalı da oluyor değişik çiçekleri gösterip aaah ah da dedirtiyor.;) Bu forumu çok seviyorum çook. Derdimden anlayan herkes burada. Fuarda birçok yeni arkadşla daha tanışacağız. Görüşeceğiz daha doğrusu. |
Bir şey sormak istiyorum ayıp olacak diye duruyorum! Dikmesini bilmiyor Ağlayan Kalbi var diceksiniz bana:o Soğanlar ilk geldiğinde aldım bahauseden. Rizomuna baktım "sanki elinizi parmaklarınızı açsanız küçük bir olmayan topu tutsanız yukarı doğru gibi bişey" toprağa nasıl yerleştireceğim anlayamadım. Bende parmak gibi kısımları yukarı bakar şekilde saksıya yerleştirdim. İçimde bir kuşku tam tersi mi koyacaktım acaba? Hassoman lütfen cevap:(
|
Alıntı:
seninde düsündügün gibi tam tersi koymaliydin. Gerci böyle de cikacagini düsünüyorum ama hem zaman alir hemde bitki icin zahmetli olur diye düsünüyorum. Sevgiler... |
Hemen gidip düzeltiyorum... Sağol Sonja! Soğanlı bitkileri ilk kez bu yıl deniyorum. Biryerlerde yazılıdır tekrar sormuş olmayayım diye bütün forumu dolaştım. Ne yapmışım ben bitkiye eziyet etmişim çıkamadı güzellikler..Sayenizde öğrenmiş oldum.
|
Bir telaş saksıdan rizomu çıkardım. Evet Sonja dediğin gibi böylede çıkacakmış ama çok yolu varmış filizler tersinden güneşe doğru uzamış 5-6 cm. Olması gereken şekle getirdim ama gene emin değilim süğen kısım aşağıya bakıyor şimdi. toprağın 2 cm kadar altında olduğuna göre yeniden yukarı doğru filiz verirmi dersiniz? Yoksa ilk diktiğim konuma getirip bekliyeyim mi? Bitki için hangisi hayırlı olur arkadaşlar?
|
Ağlayan kalp paketinden soğan değil de patates gibi 5-6 tane yumru çıkıyor.Bu yumrular küçük parmak kalınlığında.
Bunları yatay olarak toprağa dikip üzerini toprakla kapatmanız yeterli ... Yani başı - sonu meselesi ağlayan kalpde yok :) |
Sevgili Berduray bu bitkiyi ilk defa yetiştireceğim tarif ettiğim gibi rizomu tek bir parca ve ben bunu ters ektiğim için bitki filizlerini henüz ışığa kavuşturamadı! Kimseden cevap gelmeyince filizlerin tekrar yön değiştirmesinin zor olacağını düşünüp yanlış ektiğim haline getirdim bir şekilde toprak üstüne çıkmaya çalışacaklar.
Keşke birden fazla soğan şeklinde olsa paylaşabilseydim! Seneye inşallah diyelim... |
Ağlayan kalp çeşitleri için:
http://www.americanmeadows.com/Peren...ingHearts.aspx linkine bakınız. Her kalp aynı şekilde ağlamaz, kendi kalbinize göre seçim yapın :) |
Sayın Denizakvaryumu benim ağlayan kalp paketimden bütün halde tek rizom çıktı. Anlattığım gibi kapalı bir el ayası ve parmaklar şeklinde.. Yatay konulacağını söylediğiniz parmaklar ortada ki bölümle birleşikti bütündü. Demek dikkatle paketlenmiş **** zarar görmemiş diye düşünüyorum. Ya da bana böylesi rastladı.
|
Bendeki pakette 5-6 parça çıktı , bu parçalar da paketin içinde kök salmış.
Yani yumrular her taraftan kök salma özelliğine sahip. |
Alıntı:
Toprakla bulusmus ya bir sekilde kendini size gösterip, cicekleriyle sevindirecektir. Bende haftabasi bir bauhausta yine pembesini buldum ama almadim. Cünkü bende pembesi vardi. Bugün baska bir bauhaustan onlarca beyazin icinden bir tane aldim ve saksiya diktim. Iki hafta sonra bagevinin bahcesine dikerim. |
http://img139.imageshack.us/img139/3111/im000035kh2.jpg
Aynen fotografta görüldügü gibi kuru gövdeleri yukari dogru gelecek sekilde topragin icine yerlestirdim Aglayan Kalp rizomunu. |
2 Eklenti(ler)
Benim cıcegımın son hali oldukca büyümüş degil mi? Ah birde parlama yapmadan cekebilsem olmuyor ki.
|
Alıntı:
Fotograf makinenizin flasini kapatarak cekmeyi denediniz mi? Birde öyle deneyin. Ben cok olumlu sonuclar aliyorum. Sevgilerimle... |
Beyaz Orkide, çiçeğin çok güzel görünüyor. Sormak istediğim birşey var, çiçekli kalma süresi ne kadar?
|
1 Eklenti(ler)
Sehernaz yapı marketlerde şubat ayı gibi satışa çıkıyor bu çiçeklerin rizomları.. Ben de bu sene ilk defa yetiştiriyorum çiçeklenmesini görüyorum:p
Eklenti 34362 |
Bu bitkinin boyu kısamıydı?Ben fotograflara baktığımda boylu bir bitki olarak hayal ediyordum:)
|
|
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 36842Arkadaşlar bu da benim aglayan kalpler çiçegim ama daha çiçekleri yok
|
Şimdiden bizimle tohumu paylaşmaya niyetli arkadaşlara teşekkür ederim.
Bu bilgiyi çiçeği gördükten sonra araştırma yaparken edindim. Aynen aşağıdadır bilgi; ''Rutubetli, humuslu zengin topraklarda rahatlıkla yetişebilir. Soğanlı şakayık yapraklarına benzeyen yaprakları ve tüm üst gövde yaz ortalarında çürüyüp yok olacaktır. Sakın korkmayın, yerinden sökmeyin. Seneye ilkbaharda tekrar gösterisine başlayacaktır. Üretimi çok kolay. İlkbaharda sürgünler çıkınca söküp köklerinden ayırıp hemen dikin. Ya da yaz ortasında tohumlarını dikin. Yok olan gövdesi bahçenizde diğer yaz bitkilerine yer açacağından bu tip birbirini takip eden bitkileri toplayın. Manisa lalesi, Lupinus, Digitalis, gelincik gibi bu tip bitkiler hem görsel olarak size zevk verecek hem de çürüyerek toprağınızı zenginleştircektir.'' |
Gerçekten de etkileyici bir görünüme sahip çiçekleri var bu bitkinin
soğanı mevcut mu acaba ? |
Arkadaşlar tohumlarınızdan nehaber?
|
arkadaşlar ben müge hanımdan aldığım tohumları ektim ama hala çıkmadı tohumları çimlendirmek için ne yapmalı çimlendiren arkadaşlar anlatırlarsa çok sevinirim
|
Benimkiler de çıkmadı.Ben torf perlit karışımına 0.3 cm derine ektim.
Şimdi kaloriferin yanında ,altında ayrı bir kap var,ara ara oradan su veriyorum. 4 Hafta burada duracak. Sonra da 4 hafta buz dolabında bekleteceğim. Baharda önce kapalı balkona alacağım. İlk defa bu tohumu ektim. Bana gönderilen kağıttan böyle yapmam gerektiğini düşündüm (ingilizceme fazla güvenmem)..Bakalım sonuç ne olacak. |
Ne zaman ektiniz tohumlarınızı? Bende 16 ocakta ektim tohumları ve hâlâ çimlenme yok. Erken olduğu için telaşlanmıyorum. Sanırım en az 30 gün geçmesi lazım.
|
18 Ocakta ektim. Henüz çimlenmelerini beklemiyorum. Ekerken kabın içindeki torf perlit karışımının yüksekliği 6 cm kadardı. 3-4 cm yükseklikte toprağa ekmek daha doğru olabilir(Alttan su verdiğim için).
Bunlar benim düşüncelerim.Bu konuda tecrübem yok.Yanlızca paylaşmak istedim. |
Merhabalar,
Ben net tarihi şu anda hatırlayamıyorum ama 15-20 gün oldu diyebilirim. (not almıştım daha sonra yazarım) Acemi olduğum için sürekli yazılarınızı okuyorum. Doğrumu yapıyorum diye:D Ben ped bardağa ektim ve can suyu verdim dahada sulamadım. Toprak hala nemli. Fakat anladığım kadarıyla siz alttan sulamayı tercih ediyorsunuz bunun sebebi nedir acaba? |
Gönderilen yazıda su yatağından dahsettiğini yorumladım.Yani kurumadan alttan su desteği gibi düşündüm.Ama üstten fısfıslama ile de nemli tutabiliriz ,sanırım.
Çok önemli olmasa gerek.Benim kabımın üstü kapalı nemi çabuk kaybetmiyor. |
Ben üst kabuğun biraz kalın olduğunu düşünerek hafiften kabuğu araladım ve ıslak pamuk arasına koydum.
İki gündür duruyor, henüz bir hareket yok, umarım tohumu çürütmem. Herkes farklı yöntemler denemiş, bakalım çimlendirebilen kim olacak, deneyimlerimizi buradan paylaşmaya devam ederiz. |
kanayan kalpler
Ben de Mine Hanımdan aldığım tohumlardan ikisini 19.01.2009 tarihinde iki ayrı şişen tablete yerleştirip şişen tabletin üstüne bir tutam toprak serptim.
Her gün fıf fıs ile su püskürtüyorum. Bekliyorum. Bakalım çimlenecek mi? Bu tohumun büyüyüp soğanlı br bitkiye dönüşeceğini düşünmek, bu gün için büyük bir hayal. Tüm arkadaşlara sabırlı bir bekleyiş dilerim. |
Kanayan Kalpler
Halen tohumlardan ses yok. Başarılı olan var mı?
|
Başarılı olabilen olsa sormanıza gerek olmazdı ki:)
|
Pamuk arasında 2-3 gün bıraktım ve çürütürüm diye korkup torfa ektim, zaten kısıtlı tohumum var, risk alamadım.
Hala bir ses yok kendilerinden. |
Arkadaşlar tohumları çimlenen var mı acaba? Ben de 10 şubatta tohumlarımı ektim. Bugünlerde çimlenmesini beklemiyorum ama ne kadar süre alacağını merak ediyorum?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025