agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Nergis (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/3930.htm)

polemos 06-03-2013 00:06

Sayın loveforlife, Fincan hanım yaprakları yemiyor değil mi? Bildigim kadarıyla Nergis kediler icin zehirli

hberbul 06-03-2013 14:53

Sayın pria'dan aldığım 3 adet soğanı bir saksıya dikmiştim.5-6 cm.çıkmışlardı.Büyümeleri durmuş gibi hissedince soğanlarına baktım,üçü de çürümüş ve çok kötü kokuyordu,çok üzüldüm.

kgursan 06-03-2013 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 1114649)
Sayın pria'dan aldığım 3 adet soğanı bir saksıya dikmiştim.5-6 cm.çıkmışlardı.Büyümeleri durmuş gibi hissedince soğanlarına baktım,üçü de çürümüş ve çok kötü kokuyordu,çok üzüldüm.

koku var ise Bakteri çürüklüğüdür. Atın yenisine bakın...Bakteri hastalıkları problemdir.

loveforlife 07-03-2013 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi polemos (Mesaj 1114357)
Sayın loveforlife, Fincan hanım yaprakları yemiyor değil mi? Bildigim kadarıyla Nergis kediler icin zehirli

Fincan Hanım mama bile yemiyor doğru dürüst... Epey seçici yani;) Sukulentlerimi yemeyi tercih ediyor:dilli: Nergisleri ve sümbülleri resmen kendinden geçercesine kokluyor... Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim Sayın Polemos.

ozgursahin 08-03-2013 17:31

5 Eklenti(ler)
nergislerim

ozgursahin 08-03-2013 17:33

5 Eklenti(ler)
devam

ozgursahin 08-03-2013 17:36

4 Eklenti(ler)
resimlere devam

ozgursahin 08-03-2013 17:37

2 Eklenti(ler)
resimlere devam devam

polemos 08-03-2013 18:04

1 Eklenti(ler)
Sari nergis goncalarinin cogu acti

hocam100 08-03-2013 18:36

Özgür bey nergisleriniz harika olmuş.

ozgursahin 08-03-2013 20:24

Sayın mevlüt hocam sayenizde sizle tanıştıran bu agaçlar nete teşekkürler ayrıca size ve adnan kaygan beye teşekkür ederim.saygılarımla

mügem 09-03-2013 15:45

2 Eklenti(ler)
Nergisim,

Eklenti 376548

Eklenti 376549

mavi eylul 09-03-2013 23:03

2 Eklenti(ler)
sayın pria'dan aldığım nergisim güzel bir kokusu var ...diğerleri de yeni yeni büyümeye başladı...

melih500 10-03-2013 16:03

nergislerim tomurcuklarının üzerindeki zar kurudu ama çıkamıyor ve içinde büzüşmüş ölmüşaçamıyor bazılarını elimle tepelerini yırttım biraz onlar çıkıyor acacak gibi böyle olmasının sebebi ne anlamadım toprakları yaş gözüküyor. Suzuluktan dolayı ola bilir mi lütfen yardım edin !!!

sarigoz 10-03-2013 18:41

Sayin Melih,bence sayin Pria daha dogru cevap verebilir dusuncem.
Bizim bahcenin ise bu yil Nergiz karnavali yasanacak kismetse.Daha ufaklar.Bazilari 5 cm kadar oldular belki.Tomrucuklari da var.Ama az zaman daha bekleniyor dusuncem.Malum,Kuzeydeyim,biraz daha sabredecem mecburen.Daha sonra burda sizinle bulusturacagim( fotograflayarak elbet).Herkeze nergiz kokulu gunler dilerim...

melih500 10-03-2013 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarigoz (Mesaj 1117290)
Sayin Melih,bence sayin Pria daha dogru cevap verebilir dusuncem.
Bizim bahcenin ise bu yil Nergiz karnavali yasanacak kismetse.Daha ufaklar.Bazilari 5 cm kadar oldular belki.Tomrucuklari da var.Ama az zaman daha bekleniyor dusuncem.Malum,Kuzeydeyim,biraz daha sabredecem mecburen.Daha sonra burda sizinle bulusturacagim( fotograflayarak elbet).Herkeze nergiz kokulu gunler dilerim...

Teşekkürler sarigoz bu arada bana yolladığınız kardelenler açmış annemden bilgi aldım :p
nergiz fotoğraflarınızı bekliyorum :o

kana06 11-03-2013 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 1116874)
Bahçede kışı yeşil olarak geçirdilerse muskari olabilir. Yaprakları benziyor.

http://www.agaclar.net/forum/soganli...iler/12415.htm

Bu türün hemen yanında muskari de var, muskariler bunlara göre daha kısa ve açık yeşil yapraklı, yarın bu kim olduğunu keşfedemediğimiz türün bahçedeki görüntüsünü de paylaşacağım...Tek ve son ümidim bana hediye eden yakınımın bahçesinde çiçek açtığında görüntülemek.. bendekiler bu yıl dikildi, köklü haldeyken geldi,çiçek açar mı bilmiyorum...Beklemedeyim, ama itiraf edeyim burada yüzlerce adı sanı çiçeği belli türü inceleyip de bunun ne olduğunu bilememek sabırsızlık hissettiriyor...Delirmeden çiçek açsaydı bari :)

pria 11-03-2013 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavi eylul (Mesaj 1116889)
sayın pria'dan aldığım nergisim güzel bir kokusu var ...diğerleri de yeni yeni büyümeye başladı...

Elinize, emeğinize sağlık sayın mavi eylül..

Çok güzel büyütmüşsünüz nergislerinizi..Eğer sökmez de yerlerinde bırakırsanız seneye her kökten 3-4-5 çiçek alabilirsiniz..

Ayrıca fotoğraflarınız harika..teşekkürler..selamlar..

kelebek çalısı 11-03-2013 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melih500 (Mesaj 1117221)
nergislerim tomurcuklarının üzerindeki zar kurudu ama çıkamıyor ve içinde büzüşmüş ölmüşaçamıyor bazılarını elimle tepelerini yırttım biraz onlar çıkıyor acacak gibi böyle olmasının sebebi ne anlamadım toprakları yaş gözüküyor. Suzuluktan dolayı ola bilir mi lütfen yardım edin !!!

Aynı durum benim için de söz konusu oldu, fakat aynı saksı içindeki bazı nergislerde bu durum gözlenirken, diğerleri normal.

Ben de saksıya ektiğimden su kontrolünü gerektiği gibi yapamamış, toprağını zaman zaman nemsiz ve kuru bırakmış olabilir miyim diye düşündüm ama net yanıtı bulamadım.

pria 11-03-2013 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melih500 (Mesaj 1117221)

Fotoğraf ekleseydiniz daha iyi fikir verebilirdi..

Ya gereksiz, aşırı gübre verdiniz, azıcık susuz kalınca kökler kavruldu....
Ya aşırı su verdiniz; kökler, dolayısıyla soğanlar bozulmaya başladı..
Mantar veya bakteri de olabilir diyeceğim ama, yapraklarda da bozulma olurdu o zaman..
Son ihtimal ise; çiçek sapı büyürken toprak susuz kaldı..
''toprakları yaş gözüküyor'' diyorsun Melih kardeşim..ama..Üstten sulama yapıyorsanız ve az su veriyorsanız saksı tabanına yakın toprak kuru kalmış olabilir, kökler de şimdi saksı tabanına çok yakın olduğu için susuzluktan çiçekler canlılığını yitirmiş olabilir..çiçeklenirken çok güzel sulamak lazım..suya en çok ihtiyaç duyduğu dönem çiçeklenme dönemidir..saksı tabanına yakın toprağı kontrol edin derim..kuruysa, saksı altlığından sulayın..
Selamlar..

Aklıma gelenler bunlar..

Not: 8 günden beri köydeyim..Dönüşte bende güzel fotolar ekleyeceğim..

melih500 11-03-2013 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1118122)
Fotoğraf ekleseydiniz daha iyi fikir verebilirdi..

Ya gereksiz, aşırı gübre verdiniz, azıcık susuz kalınca kökler kavruldu....
Ya aşırı su verdiniz; kökler, dolayısıyla soğanlar bozulmaya başladı..
Mantar veya bakteri de olabilir diyeceğim ama, yapraklarda da bozulma olurdu o zaman..
Son ihtimal ise; çiçek sapı büyürken toprak susuz kaldı..
''toprakları yaş gözüküyor'' diyorsun Melih kardeşim..ama..Üstten sulama yapıyorsanız ve az su veriyorsanız saksı tabanına yakın toprak kuru kalmış olabilir, kökler de şimdi saksı tabanına çok yakın olduğu için susuzluktan çiçekler canlılığını yitirmiş olabilir..çiçeklenirken çok güzel sulamak lazım..suya en çok ihtiyaç duyduğu dönem çiçeklenme dönemidir..saksı tabanına yakın toprağı kontrol edin derim..kuruysa, saksı altlığından sulayın..
Selamlar..

Aklıma gelenler bunlar..

Not: 8 günden beri köydeyim..Dönüşte bende güzel fotolar ekleyeceğim..

çok teşekkür ederim Adnan bey dediklerinizi uygulayacağım.. ;)

kana06 11-03-2013 23:47

göç göç imiş :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kana06 (Mesaj 1116854)
Selamlar, bir yakınımdan alıp bu sene diktiğim bir nergis türü var , çiçeği nasıl açacak bilemiyorum , aslında yaprakları nergise benzediği için nergis diye tahmin ediyorum ,soğanlı başka bir çiçek de olabilir, hiçbir yerde fotosuna rastlamadım...buraya şimdilik ek olarak gelenlerin saksı değiştirirken çektiğim bir fotosunu ekliyorum..Daha sonra bahçedekilerin fotoğraflarını da ekleyeceğim...Yaprak uçları kıvrık duruyor , koyu yeşil yapraklı ....Yardımlarınızı bekliyorum..Bu türü tanıyan var mı ?

Bir türlü hangi çiçek olduğunu anlayamadığım soğanlı bitkinin adı '' Göç Göç çiçeği'' imiş, (Sternbergia lutea) türü tanımamı sağlayan (ve bana ohh bee dedirten) ( hocam100 ) Mevlüt Beye tekrar tekrar teşekkürler...

mandalinci 12-03-2013 11:32

2 Eklenti(ler)
Sayın pria dan aldığım nergislerim açtı.

Boyları biraz kısa gibi ama olsun görüntü çok güzel :)

mandalinci 12-03-2013 11:44

2 Eklenti(ler)
İki resim daha :)

Aralarda da lale ve diğer soğanlılar dikili.

mügem 12-03-2013 12:58

2 Eklenti(ler)
Benim üçgüzel nergis,oldu dokuz güzel :)

Eklenti 377542
Eklenti 377543

polemos 12-03-2013 14:41

1 Eklenti(ler)
Sayin pria'dan aldigim nergislerin son hali. Sanirim 1-2 hafta icinde acacaklar

Yenisu 12-03-2013 15:50

İyi günler,bende bol miktarda nergis soğanı var ama hepsi yalınkat.Yinede çok güzel kokuyorlar.Sayın Pria'dan yukarıda görüntüleri olan katmerli cinsinden rica edebilirmiyim?Ayrıca nergis soğanları toprakta durdukça kendini derine çekiyor gördüğüm kadarıyla.

minedo 12-03-2013 18:07

1 Eklenti(ler)
Merhabalar; Bu hafta pazardan resimde gördüğünüz paket içinde nergis aldım.Soğan çıkıcanı ümit ediyordum ama resimdeki tuhaf şeylerden çıktı.Bu ne ki? ne ki bu? ki bu ne?

Sevgi Durul 12-03-2013 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi minedo (Mesaj 1118644)
Merhabalar; Bu hafta pazardan resimde gördüğünüz paket içinde nergis aldım.Soğan çıkıcanı ümit ediyordum ama resimdeki tuhaf şeylerden çıktı.Bu ne ki? ne ki bu? ki bu ne?

Aynısafa tohumuna benzettim ya da başka bir bitkinin tohumu.:)

minedo 12-03-2013 18:21

Ben daha çok denizatına benzettim bol bol denizatım olucak sanırım:)) Şaka bi yana acaba tohum olup bi kaç sene büyüyünce soğan sonrada çiçek olma ihtimali varmı ki?

Ahmet 12-03-2013 18:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1118647)
Aynısafa tohumuna benzettim ya da başka bir bitkinin tohumu.:)

Sayın SDurul,
Sizinle aynı fikirdeyim. Aynısafa çiçeğinin tıbbi olarak kullanıldığından bahseden çeşitli sitelerde adının portakal nergisi olarak geçtiğini okudum.

kelebek çalısı 12-03-2013 18:47

Aynısafa tohumları örneği burada da mevcut...

Paketindeki çiçekle ilgisi olmadığından bu fotoğraf ile paketlenerek satılmasına ise pes diyorum. :D

pria 12-03-2013 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 1118435)
Sayın pria dan aldığım nergislerim açtı.

Boyları biraz kısa gibi ama olsun görüntü çok güzel :)

Bu nergis türü, büyümenin başlangıcında, çiçek açana kadar yapraklarını fazla uzatmaz..Çiçek sapı da ilk baştan kısadır ama tomurcuklar açtıkça günden güne çiçek saplarını hızla büyütür..Çiçekler geçtikten sonrada yapraklar uzayıp kalınlaşmaya başlarlar..
Tabi sulama işini ihmal etmemek gerek bu dönemlerde..
Özellikle çiçek sapı gelişirken suya en çok ihtiyaç duyduğu dönemdir..

Fotoğraflarınız harika sayın mandalinci..çok güzel yetiştirmişsiniz nergisleri..selamlar..

pria 12-03-2013 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yenisu (Mesaj 1118553)
İyi günler,bende bol miktarda nergis soğanı var ama hepsi yalınkat.Yinede çok güzel kokuyorlar.Sayın Pria'dan yukarıda görüntüleri olan katmerli cinsinden rica edebilirmiyim?Ayrıca nergis soğanları toprakta durdukça kendini derine çekiyor gördüğüm kadarıyla.

Satış bölümünden rezerve ettirebilirsiniz:

http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/30330.htm

Ayrıca:

Double Daffodil Erlicheer | Smile! You

kokulukatmerlinergis

egülnur 12-03-2013 21:35

1 Eklenti(ler)
Sayın pria nın soğanları tomurcukta. Yalınkat nergis tomurcukları yanında çok komik görünüyorlar tombik tombik. Bir hekim arkadaşım bunları görünce 'çoğul gebelik gibi ' dedi. (Bu benzetmenin patentini alacağım ) İkiz, üçüz yetmez. Beşiz bebekler bekliyorum sabırsızlıkla :D Çok teşekkürler şimdiden Adnan bey!

egülnur 12-03-2013 21:41

Yanlışlık için özür dilerim.

1 Eklenti(ler)
Yukardakiler düz nergisler. Katmerli tomurcuklarım burada.

useful 14-03-2013 08:57

nergislerim bu yıl çoştu resmen geçen yıla oranla 2 kat daha fazla çiçek açtılar bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum:
http://d1303.hizliresim.com/17/g/l1gwh.jpg
http://d1303.hizliresim.com/17/g/l1gvy.jpg
http://d1303.hizliresim.com/17/g/l1gxf.jpg
http://d1303.hizliresim.com/17/g/l1gzl.jpg

hira 14-03-2013 09:20

82 kere maşallahh:) 41 kurtarmaz..benimkilerde açtı ama kokmuyorlar demekki degisik türleri var. asya lalenin sarı nergisleri bendekiler.

züboli 14-03-2013 12:19

3 Eklenti(ler)
Nergislerim çoştukça çoşuyor

pria 14-03-2013 20:05

2 Eklenti(ler)
Köydeydim 10 günden beri..bu yıl satışa sunacağım ''erlicheer'' türü nergislerim yeni yeni çiçek saplarını çıkarmaya başlamıştı..
Otları temizledim çepinle..

Tabi, soğanlar daha iri olsun diye çiçek saplarını kesmek zorunda kaldım bu yıl yine..

Bloglarım:

kokulukatmerlinergis

Double Daffodil Erlicheer | Smile! You

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025