agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Nergis (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/3930.htm)

Dumlupınar 16-02-2024 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüsnüyusuf (Mesaj 1623521)
Aynen ben de şimdi çıkarmayı göze alamıyorum. Çiçeklerini görmeyi bekliyorum.
Zahmet edip cevapladınız. Teşekkür ederim. Bol çiçekli günler dilerim.

Bende teşekkür ederim.Sağolun.

tropikalist 16-02-2024 21:47

Ben 3 ay oldu ekmeme rağmen çiçeklenme yok. Soğukta dursun diye kuzey cephe kapalı balkonda duruyor. Son bir haftada büyümesi aşırı hızlandı. Ama hala çiçek tomurcuğu yok gibi. Ne zaman açar acaba ?

Dumlupınar 17-02-2024 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1623524)
Ben 3 ay oldu ekmeme rağmen çiçeklenme yok. Soğukta dursun diye kuzey cephe kapalı balkonda duruyor. Son bir haftada büyümesi aşırı hızlandı. Ama hala çiçek tomurcuğu yok gibi. Ne zaman açar acaba ?

Tam güneş görebilecekleri bir alanda dursunlar.

yavuz10 17-02-2024 11:14

Herkes yazdı bende yazayım, benimde saksıya diktiğim ve gerçekten çok iri sağanları olan nergislerim iki yıldır çiçek açmıyor, karaburun nergisi karaburundan geldi. Acaba şimdi onları toprağıyla bahçeye geçirsem açma ihtimali olur mu?

Bu arada bandırmada bazı bahçelerde karaburun nergisleri gördüm, çoktan açtılar.

Dumlupınar 17-02-2024 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 (Mesaj 1623529)
Herkes yazdı bende yazayım, benimde saksıya diktiğim ve gerçekten çok iri sağanları olan nergislerim iki yıldır çiçek açmıyor, karaburun nergisi karaburundan geldi. Acaba şimdi onları toprağıyla bahçeye geçirsem açma ihtimali olur mu?

Bu arada bandırmada bazı bahçelerde karaburun nergisleri gördüm, çoktan açtılar.

Merhaba,artık saksıda dursunlar.Yaprakları tamamen kuruyunca Kasım ayı içinde soğanlarını bahçede güneşli bir alana dikersiniz.Selamlar.

yavuz10 17-02-2024 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1623530)
Merhaba,artık saksıda dursunlar.Yaprakları tamamen kuruyunca Kasım ayı içinde soğanlarını bahçede güneşli bir alana dikersiniz.Selamlar.

tamamdır çok teşekkürler, neyse iyi tarafından bakmak gerek çiçeğe değil de yavruya çalıştılar :) Saksının içi doldu bu sene

Melisa16 17-02-2024 21:23

1 Eklenti(ler)
Sonbaharda Sn. Pria'dan alıp diktiğim Double Daffodil Erlicheer nergislerin birkaçında çiçek sapı görünmeye başladı.

hüsnüyusuf 23-02-2024 10:38

Bizim uzayan nergisler uzamaya devam ediyor. Çiçekleri bir başka bahara kaldı sanki.

yavuz10 26-02-2024 13:03

1 Eklenti(ler)
açan tek nergisim, onunda tadına bakılmış :D

Melisa16 01-04-2024 20:13

3 Eklenti(ler)
Double Daffodil Erlicheer

Melisa16 01-04-2024 20:17

5 Eklenti(ler)
Ve bahçemdeki diğer nergisler.

hüsnüyusuf 15-01-2025 21:15

Bu sezon, geçen sene açmayan nergisleri Aralık ayında tekrar saksıda sulamaya başladım . Apartman boşluğunda soğukta beklettim fakat yine uzuyorlar ama çiçek sapı göremedim. Sanırım saksıda zor bu iş. Bahçede olsa belki uyumu daha kolay olacaktı.

pria 18-01-2025 22:57

Iri soganli nergisleri her yıl saksıda açtırmak imkansızdır..bahçeniz varsa bol güneşli normal verimlilikte bir yere ekseniz her yıl sizi sevindirirlerdi..
Nergis kanaatkar bir çiçektir, bahçede olursa tabi..ağaç alti olmayacak, çok sık ekilmeyecek, mayistan eylüle kadar sulanmayan bir yerde olup dinlenecekler.

Preiz 07-02-2025 10:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüsnüyusuf (Mesaj 1626986)
Bu sezon, geçen sene açmayan nergisleri Aralık ayında tekrar saksıda sulamaya başladım . Apartman boşluğunda soğukta beklettim fakat yine uzuyorlar ama çiçek sapı göremedim. Sanırım saksıda zor bu iş. Bahçede olsa belki uyumu daha kolay olacaktı. Iri soganli nergisleri her yıl saksıda açtırmak imkansızdır..bahçeniz varsa bol güneşli normal verimlilikte bir yere ekseniz her yıl sizi sevindirirlerdi.. İncelemenin tamamını buradan okuyun
Nergis kanaatkar bir çiçektir, bahçede olursa tabi..ağaç alti olmayacak, çok sık ekilmeyecek, mayistan eylüle kadar sulanmayan bir yerde olup dinlenecekler.

Saksıdaki nergisler de ben onları bahçeye taşıyana kadar çiçek açmadı. Ertesi yıl sorunsuz bir şekilde çiçek açtılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025