![]() |
Alıntı:
|
Ben 3 ay oldu ekmeme rağmen çiçeklenme yok. Soğukta dursun diye kuzey cephe kapalı balkonda duruyor. Son bir haftada büyümesi aşırı hızlandı. Ama hala çiçek tomurcuğu yok gibi. Ne zaman açar acaba ?
|
Alıntı:
|
Herkes yazdı bende yazayım, benimde saksıya diktiğim ve gerçekten çok iri sağanları olan nergislerim iki yıldır çiçek açmıyor, karaburun nergisi karaburundan geldi. Acaba şimdi onları toprağıyla bahçeye geçirsem açma ihtimali olur mu?
Bu arada bandırmada bazı bahçelerde karaburun nergisleri gördüm, çoktan açtılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sonbaharda Sn. Pria'dan alıp diktiğim Double Daffodil Erlicheer nergislerin birkaçında çiçek sapı görünmeye başladı.
|
Bizim uzayan nergisler uzamaya devam ediyor. Çiçekleri bir başka bahara kaldı sanki.
|
1 Eklenti(ler)
açan tek nergisim, onunda tadına bakılmış :D
|
3 Eklenti(ler)
Double Daffodil Erlicheer
|
5 Eklenti(ler)
Ve bahçemdeki diğer nergisler.
|
Bu sezon, geçen sene açmayan nergisleri Aralık ayında tekrar saksıda sulamaya başladım . Apartman boşluğunda soğukta beklettim fakat yine uzuyorlar ama çiçek sapı göremedim. Sanırım saksıda zor bu iş. Bahçede olsa belki uyumu daha kolay olacaktı.
|
Iri soganli nergisleri her yıl saksıda açtırmak imkansızdır..bahçeniz varsa bol güneşli normal verimlilikte bir yere ekseniz her yıl sizi sevindirirlerdi..
Nergis kanaatkar bir çiçektir, bahçede olursa tabi..ağaç alti olmayacak, çok sık ekilmeyecek, mayistan eylüle kadar sulanmayan bir yerde olup dinlenecekler. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025