![]() |
inatçı amarilislerimden biri sonunda inadını kırdı ve şimdi hamile :)
bakalım ilerleyen günlerde bir problem çıkmazsa çiçekli halini buraya yüklerim.tesadüfmüdür bilinmez ama susuz bırakmaya karar vermiştim 1 hafta sonra çiçeğin ucunu gösterdi... sanırım biraz tehdit etmek gerekiyormuş :)) |
1 Eklenti(ler)
Merhaba bende de bir çiçek var adını bilmediğim ama foruma bakınca sanırım adı amarylis.ama yinede emin olmak için sizlere sormak istiyorum
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
hamile olan amaryllisim bir sürpriz daha yaptı... aynı soğandan ikincisi geliyor :D ilk çıkan 10-15cm anca oldu ikincisi ise daha ucunu yeni gösterdi...
körün istediği bi göz allah verdi iki göz :) |
Selamlar.1, 1,5 yaşındaki küçük amaryllis soğanlarının yapraklarını dinlenmeye almak için kesmelimiyim.Yoksa sezon boyu yapraklı kalarak büyümelerinimi sağlamalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
|
Alıntı:
|
tahmin etmiştim sayın zephy :))Peki bu soğanlar iyi bakımla seneye çiçek verecek iriliğe ulaşbilirmi yoksaa çokmu erken olur?
|
1 Eklenti(ler)
Güzelliklerim:D:D:D
|
Alıntı:
sanırım @tolgahan83 bu konuda oldukça deneyimli:)) evinde polen eksik olmuyor maşallah :)) |
tolgahan83 abim zirveyi görmüş bunlar :D :D şahaneler emeklerine sağlık
|
5 Eklenti(ler)
:pDevamı geliyor :D
|
3 Eklenti(ler)
;);););)
|
1 Eklenti(ler)
evet bunlarda benim zoraki çıkan çiçeğim :dilli:
bu arada yeri değil ama hazır resim yüklemişken cinsini de öğrenebilirsem iyi olur.bilen varsa tabi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hatta kokusu yok yıllardır bahçemdedir bir kere kokusunu alamadım :D
|
Alıntı:
bu arada Amaryllis Johnsonii kırmızı gibi duruyor.(google görseller)resim aldatmasın çiçek tamamiyle turuncu renge sahip. koyu bir turuncu rengi var. sanırım bu Amaryllis Johnsonii değil. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Daha yeni yeni amaryllis merakı başlamıştı. 15-20 gün önce aldığım amaryllis çiçeklerini açtı. Bu gün ise solmaya başladı. Alır almaz topraklarını değiştirmiştim. Acaba ondan mı, yoksa normal bir durum mu?
Eklenti 600888 Eklenti 600889 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Küçük ve ya büyük amaryllis soğanlarının yapraklarını kesinlikle kesmeyiniz. Soğanların büyümeleri için yapraklara ihtiyacı var. Küçük soğanların büyümeleri için 2 sene kadar dinlenmelerine gerek yok. Ama ikinci seneden sonra çiçek açmaları için 8 hafta kadar dinlenmeliler. Ticari olarak (kesme) üretilen soğanlar, ayırma ve tohumla elde edilen soğanlara göre daha hızlı irileşirler. Haliyle diğerlerine göre erken çiçeklenirler. Ticari soğanlar, iyi bakılırlarsa 2. yılında çiçeklenebilirler. Ancak tohumla elde edilen soğanlarda bu 4-5 yılı bulacaktır. |
Değerli amaryllisseverler;
Yavru üreten soğanları her sene olmazsa bile ikinci yıl mutlaka ayırın. Ayrılmayan soğanlar ana soğanların küçülmesine, daha az çiçek sapı çıkarmasına, hatta sıkışıklıktan sürekli nemli kalmalarına sebep olurlar. Bu durumda soğan kayıplarına sebep olmaktadır. |
2 Eklenti(ler)
Bizim amaryllislerin çiçekleri tamamen soldu.
Şimdi bu durumda çiçek saplarının kurumasını beklemem gerekir? Kuruduktan sonra kesmem mi gerekir? Eklenti 601649 Eklenti 601650 |
Sn. cengizildas amaryllisiniz bir ihtimal tohum yapacak, kapsüllerini belirginleştirmiş, üstte kinde sanki sararıp çiçeği düşecekmiş gibi ama altta ki oldukça sağlıklı durumda.
|
Alıntı:
Çiçek saplarını soğana zarar vermeden dipten kesiniz. Dışarıya, mümkünse tam gün güneşe bırakınız. 2-3 haftada bir, iz elementli ve dengeli bir gübre (NPK 15-15-15 ve ya 20-20-20) ile besin takviyesi yapınız. Çok sulamayınız. Toprağının iki sulama arasında kurumasına müsaade ediniz. Kolay gelsin... |
Sn. Alys, çiçek sapı kuruduktan sonra mı, yoksa hemen mi kesmem gerekiyor?
Bir de Sn. Akçabardak, kapsüllerinin belirginleştiğini ve tohum yapabileceklerini söylüyor. Tohum aldıktan sonra mı kesmem gerekiyor? Aydınlatırsanız sevinirim. |
Alıntı:
Çiçek saplarını çiçekler solduktan hemen sonra kesmelisiniz. 1. fotoğrafta tohum kapsülü yok. 2. fotoğraf için net bir şey yok ama büyük ihtimalle onda da tohum oluşmayacak. Yine de biraz bekleyin derim. |
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Sn. Alys. Biraz daha bekleyip keserim.
|
2 Eklenti(ler)
Birkaç yeni..:)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
10 gün önce Bauhaustan Hippeastrum Alfresco diye aldığım amaryllis bordo renk açtı.
|
Sn Tolgahan83 , yeni soğanlarınızı güle güle büyütün. Bol çiçeklensinler.
|
1 Eklenti(ler)
Bir güzelde benden.
|
Tolgahan83 abim hayırlı uğurlu bol çiçekli olsun ,resimleride bizimle paylaşmaya vaktin olsun :D :D şahane görünüyorlar güle güle büyüt :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn alys ten aldığım amaryllis spotliğht şahane çiçeklerini açtı
|
Selamlar amaryllislerim için 15-15-15 lik katı granül gübrem var.Bunu sulandırıpmı uygulama yapmalıyım yoksa toprak yüzeyınemı serpiştirmeliyim.
|
Alıntı:
Önerim suda eriterek vermeniz. Granüller suda eridiği zaman yapısındaki azot, fosfor ve potasyum bitkinin kılcal kökleri ile temas eder ve dengeli bir şekilde bitki bünyesine geçerek kalite ve verimi artmasına yardımcı olacaktır. |
Bende öyle düşünmüştüm peki sayın alys nasıl bir oranla su ile karıştırma yapmalıyım.1 kaşık gübreye 1litre su uygunmudur.
|
Alıntı:
Gübrelemeyi de 2-3 haftada bir yapın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025