![]() |
dilinden çok anlamasamda, peru zambağım tüm güzelliğiyle açtı bugün. bu güzel çiçek için zeki beye teşekkürler ediyorum..
|
Şubat ayı gibi peru zambağı tohumu ekmiştim. şimdi 12-13 bitki var.Hatta hiç tahmin etmediğim halde küçük te olsa 2 tane çiçek açtı. Fakat benim öğrenmek istediğim daha şimdiden yeşil aksamları kurumaya başladı. Söküp baktığımda çürüme yoktu ve 5-6 cm uzunluğunda kalem kalınlığında beyaz kök mü rizom mu adını bilmediğim bir aksam vardı. Bu bitkiler öldümü yoksa dinlenme gibi bir dönememi girdiler ? Bu aşamadan sonra sulama ister mi ?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Karışık renkli peru zambaklarının tohumlarından aldım o kadar özene rağmen yetiştirmede pek başarılı olamadım.Ancak tabiat kendi işini pek güzel yapıyor. Bahçede mevcut pembe peru zambağının tohum keselerini gereksiz diye kırdım kırdım attım.Sonuç böyle. Bunlar gibi 2-3 yerde daha çıktı.
|
1 Eklenti(ler)
Peru zambağı 2 aydır çiçekli.
|
Rengi güzelmiş, hem maşallah kocamanda olmuş. Bendeki hiç büyümüyor. Kırılıyor, sonra tekrar yeşillenip çiçekleniyor ve çiçekler geçtikten sonra yapraklar sararıyor, komple gövdeyi koparıyorum ve sıfırdan başlıyoruz hep aynı:)
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalan görüntüler fakat şuan da da çiçekte, hatta en fazla bu yıl açtı.
|
Peru zambagım açıp solduktan sonra hep keserdim çiçek sapını, bu kez öyle yapmadım.. Çiçek soldu, yapraklarını döktü ve sanırım şu an tohum oluşturuyor.. Eger tohum olursa ne zaman ekmeliyim?
|
2 Eklenti(ler)
Tohum kapsülü boş çıktı :o
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yine yeşillendi fındık dalları :o
|
1 Eklenti(ler)
Peru zambagım yine çiçeklendi. Sanırım bu kez tohumunuda aldım bir önceki açanlardan.
|
Peru zambağı
5 Eklenti(ler)
6 re4nk peru zambaklarını çoğaltmak için yaptığım işlemler. 3 e 4 e böldüğüm saksıyı ayrıca fazla kök rizomlar ilede yeni saksılar oluşturdum.
2-3 ay sonra sonucu görmek dileğiyle |
Fidanlıklara bu sene bol miktarda geldi.
|
hangi fidanlıklarda buluruz Benol hanım.
|
4 Eklenti(ler)
Benimkiler geçen yazdan, Ada'daki çiçekçiden almıştım.Yalova'daki seralarda varmış ama büyük saksılarda ve pahalı olduğu için bu sene getirmemişler. Dünkü yağmurda son halleri budur.
|
1 Eklenti(ler)
Bu senenin favorisi
|
rizom olarak nereden alabilirim
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alstromeria
5 Eklenti(ler)
|
Soğuklara dayanıklımıdır?
|
Evet bahçede kalıyor donlara dayanıklı
|
Benim bahcemde ( Bursa'da) kar yağarsa ustteki yesil aksam donuyor ama baharda yeniden sürüyor. Ancak şu ana kadar hiç -5 den aşağıya inmedi şu ana kadar.
Dikkat: Yabancı forumlarda dona dikkat deniliyor hep |
1 Eklenti(ler)
|
*** ben de bunun moru var çoğaltmak çok kolay sürgünlerinini ayırıyorun dikiyosun. Evt arsz .yalnız diğer renklerden bulamıyorum nasıl bulabilirim
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
,,,,,,,
|
2 Eklenti(ler)
Süper bir bitki İstanbuluda sevdi memnunum,,
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025