![]() |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
Gelin soğanları sadece koyu pembe,sarı ve beyaz olmak üzere 3 renk açtı.1 çiçek sapı daha açmayı bekliyor.Umarım 4.rengide görebiliriz.
Bitki tohum bağlarsa bu güzel türü birde tohumdan üretmek istiyorum.Farklı renkler elde edebilmek için...Tabii 2 yıl sonra... |
1 Eklenti(ler)
Zengarden'den aldığım gelin soğanlarını (ixia) söktüm.Kalibre olarak sattıkları soğanlara fark atmışım...
|
Sayın Dumlupınar ixia tohumu elde edebildiniz mi? Bu yıl da soğanları dikmişsinizdir umarım. Geçtiğimiz yaz çiçekleri çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında iri soğanları 2 orta boy saksıya,yavru soğanları yine 1 orta boy ve 1 küçük boy olmak üzere 4 saksıya diktim. Bugünlerde iri soğanlar 3.yapraklarını çıkarıyorlar.Önümüzdeki günlerde fotoğraflarını paylaşırım.SELAMLAR... |
4 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarını merak eden üyelerimiz için fotoğraf yüklememek olmaz.
|
renkleri gerçekten harika ama bu çiçeklerin kokuları nasıl? bu konuda bilgi verebilirmisiniz ve hangi cinsi önerirsiniz ?
|
Alıntı:
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında sarı,beyaz ve koyu pembe olarak 3 renk açtılar.Geçen yıl açmayan soğanlar olduğu için önümüzdeki ilkbaharda farklı renklerde çiçekler görebiliriz. Ayrıca bu türü tohumdan yetiştirip,farklı renklerde elde etmeyi düşünüyorum.SELAMLAR... |
bilgiler için teşekkür ederim
|
4 Eklenti(ler)
Gelin soğanları (ixia) geçen yıldan daha güçlü çiçeklenmeye hazırlanıyor.
|
2 Eklenti(ler)
Devamı...
|
2 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarının çiçek sapları nihayet göründü.
|
3 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarının çiçek açmak için acelesi var.
|
Sayın Dumlupınar, zengarden den ixa soğanı aldım. Sonbaharda dikmeyi düşünüyordum fakat Soğanların bir kısmı filizlenmis,şimdi dikip dikmeme konusunda karar veremedim. Sizin tavsiyeniz ne?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gelin soğanları önümüzdeki hafta içinde çiçeklenmeye başlar.
|
3 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarının renkleri belli olmaya başladı.
Geçen yıl olduğu gibi ilk açan renk yine fuşya olacak. |
3 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarıda,frezyalar gibi güneş sevdalısı.
|
Son fotoğraftaki küçük saksıya,bir kırmızı mercimek iriliğinde,10-12 tane kadar minik soğanlardan dikmiştim.5 tane soğan çiçek sapı çıkarmış.Bu duruma bende şaşırdım.1 hafta içinde bir çoğu çiçek açar.
|
1 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarımızdan ilk çiçekler...
|
2 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarının çiçeklerini bal arıları çok seviyor.
|
5 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarının bugün çektiğim fotoğrafları...
Sırada açmak üzere olan sarı ve beyazlar var. |
5 Eklenti(ler)
Gelin soğanları akrabaları frezyalar ve sparaxis'lerde olduğu gibi,yan sürgünleri ile çiçeklenme sürelerini uzatıyorlar.
Bugüne kadar en fazla 3 sürgün verdiklerini gördüm.1 sürgünde 14-15 adet çiçek açabiliyorlar. |
Çokkkk güzeller, maşallah...
|
5 Eklenti(ler)
Gelin soğanları coştu.
Sıra beyaz ve sarı renklerde... |
5 Eklenti(ler)
Geçen seneden çok daha güçlü bir çiçeklenme oluyor.
İri soğanların dikimi,iri ve bol çiçek demek... |
5 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarını paylaşmaya devam...
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Devamı....
|
5 Eklenti(ler)
Devamı..
|
5 Eklenti(ler)
Devamı''
|
5 Eklenti(ler)
Devamı'
|
4 Eklenti(ler)
Devamı"*
|
İnsan bakmaya doyamıyor, Rabbim ne güzellikler yaratmış..Ellerinize, emeğinize sağlık sayın Dumlupınar... Bizlerle bu güzellikleri paylaşıyorsunuz. Gerçekten baktıkça insanın içi açılıyor...
Şekil şemal ayrı bir güzel renk ayrı bir güzel, maşallah. |
Alıntı:
Gelin soğanlarında bu yıl şimdiden,çok sayıda tohum kapsülü oluşmaya başladı. Eylül ayından itibaren bu türü tohumdan ekip,yeni renklerde açan gelin soğanlarını göreceğimizi ümit ediyorum.Bakalım zamanın hediyesi ne olacak ? Selamlar... |
Alıntı:
|
[QUOTE=snob;1565864]Tamamı dikildi ve filiz verdi bakalım gelişme ve sonuç ne olacak.[/QUOTE
Soğanları dikmekle iyi yaptınız. Gelin soğanları 5,5 ay gibi uzun bir gelişim dönemi ve serin bir iklim istiyor. Bitkinin yaprakları önümüzdeki aylarda yükselen hava sıcaklıkları yüzünden kuruyabilir. Böyle bir durumda soğanlar akrabaları frezyalar gibi,Ekim ayına kadar dinlenip Sonbahar serinleri ile birlikte tekrar sürerler.Selamlar... |
4 Eklenti(ler)
Gelin soğanlarının güzelliklerine devam...
|
3 Eklenti(ler)
Devamı...
|
4 Eklenti(ler)
Daha önceki mesajlarda sözünü etmiştim.
Ufacık saksıya diktiğim mercimek tanesi kadar 12 tane gelin soğanından 7 tanesi çiçek sapı çıkarıp açmayı başardı. Bu durum gelin soğanlarını tohumdan ekerek üretmenin zor olmadığını gösteriyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025