![]() |
Triteleia laxa (Brodiaea laxa)
1 Eklenti(ler)
Bu Amerikada, özellikle kuzey Kaliforniyada yetişen bir tür clusterlily .
Liliaceae , Alliaceae ve Amaryllidaceae ortak özelliklerini taşıdığı için sınıflandırılması biraz zor olmuş. Themidaceae ailesi olarak sınıflandırılmış. Eklenti 193372 ;) |
Arkadaşım yine yeni bir hazine bulmuşsun, sanki çiçekleri Campanula'ya benziyor değil mi?
|
1 Eklenti(ler)
|
Bana da denk gelsin lütfen :D
|
Bunun soğanı bende var.Adı Triteleia laxa Queen Fabiola, yaz dönemi soğanı diğe almıştım.Ama zonu bize uymadığından zavallı açamadan kurudu.Şimdilerde soğanlarını dışarda bekletiyorum.Hafif filizlenmeye başlamış.Yakında ekeceğim.
|
http://www.spalax.hu/index.php?page=...res&menuid=108
sitede de değişik türler var. |
Var hocam da, macarca bilmiyoruz.
Siz oradan birşey aldınız mı? |
Malesef almadım sadece resimlerine bakıp yetiniyoruz.
|
Ben de çimlenen Triteleia laxa Queen Fabiolalarımı bu gün ektim.Bakalım ne zamana çıkacaklar.
|
Benim soğanlar yeni geldi.
Umarım bu sene açar. Mavinin tonu çok güzel. |
2 Eklenti(ler)
Brodiaea soğanlarını yaklaşık 3 ay önce ektim yeşerdiler, dibinden bir sürü yavru soğan görünüyor ama hiç açma belirtisi ya da çiçek sapı yok sizinkiler ne durumda Sevgili Jezebel ;)
|
1 Eklenti(ler)
Benimki açmaya yakın arkadaşlar.Yakında resimlerim.
|
Geçen sene ben de mayıs sonu ekmiştim.Gelişir gibi oldular sonra sıcaklar gelince birden kurudular.Baktım diplerine soğanları küçük küçük olmuş.İri soğandan iz kalmamış.Ama bir çok yavru oluşmuş.Bu yavruları şubat gibi ektim.Şimdi bu hale geldiler.
|
3 Eklenti(ler)
Nihayet açtılar:
|
Benimkiler de açmaya başladı, yarın eklerim resmini ama mavi değil resmen açık lila :(
|
1 Eklenti(ler)
Sayın hocam100, bu mesajdaki şu mavi çiçek nedir?
Eklenti 226149 Ben ona vuruldum, onu çoğaltalım lütfen.:p |
2 Eklenti(ler)
O çiçeğim Geranium.Çok severim onu epey zaman da çiçekleri açıyor.
|
Bana soğanlı bir bitki gibi geldi, ama çoğaltabilirseniz sevinirim.
Mavi tonu harkulade. |
Soğanlı değil, köklü bir bitki.
|
Bir resim ne kadar yanıltabliyor insanı,Mavi çiçekler sanki yandaki tenekedeki soğanlının devamı gibi duruyordu ;)
Mavi geranium gerçekten çok güzelmiş ;) Keyfli seyirler. |
2 Eklenti(ler)
İşte benim Brodiaea :(
|
Bugün Kozyatağı Bauhaus dan 2 paket toplam 40 minik soğan aldım. Paketi galiba 8,5 tl idi. İsteyenler Bauhaus lardan bulabilirler.
|
Paketteki soğan adedi 20 değil 25 miş. Bugün (nihayet güneşli ve ılık bir İstanbul gününde) soğanları toprakla buluşturdum. (2saksıya paylaştırdım)
|
Benimkiler şimdilerde 5 cm oldular.
|
Dün iki paket Triteleia laxa 'Queen Fabiola' aldım. Soğanları ekmek için geç kalmış olabilirim. Fakat üzerinde haziran sonuna kadar ekilebileceği yazıyor. Dolayısıyla çiçeklenme periyodu da ekim zamanına göre, haziran-ekim ayları arası olarak gösteriliyor.
Peki ben bu paketlerdeki soğanları sonbahara kadar serin bir ortamda saklamaya çalışsam acaba? Yani üzerindeki haziran sonuna kadar ibaresini dikkate almasam? Ne dersiniz? |
Triteleia laxa ile uyumlu bitkiler
Centaurea dealbata, Coreopsis, Digitalis, Hemerocallis, Kniphofia, Leucanthemum (Shasta daisies), Peonies, Rudbeckia, Salvia, Verbascum, Rhododendron spp. , Cotoneaster, Berberis, Acer palmatum, Deutzia gracilis, Weigela.
|
Eğer soğanları bu tarihe kadar ekmezseniz soğanların bozulduğunu veyavaş yavaş yok olduğunu göreceksiniz.
|
Teşekkür ederim, uyarınızı dikkate alacağım ve ekeceğim.
|
Soğanlar ufak filizler vermeye başlamışlar. Demek oluyor ki, sonbahara kadar bekletmek zaten mümkün olmayacakmış. Ekmek için son tarih haziran sonu idi. Yarın ekeceğim. Bakalım artık, sıcaklar başladığında ne kadar verimli olacağını öğreneceğiz.
|
Benimkiler yere yayıldı çiçek çacak sapları da görünmeye başladı.Bu yıl bahçeye ektim soğuktan zarar görmediler ki bir çok yumrulu çiçeğim soğukyan zarar gördü.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025