![]() |
Haemanthus
2 Eklenti(ler)
Güney Afrika kökenli soğanlı bir geophyte . Amaryllidaceae ailesine ait.
Yumru ve iki adet yapraktan oluşan bir gövdesi var. Haemanthus deformis Eklenti 191646 olduğunu tahmin ettiğimiz bitkiden aldığım 3-4 tohumdan 2'si çimlendi. Eklenti 191647 Haemanthus konu başlığı bulamamıştım. Bilgilerimizi burada paylaşabiliriz. |
Ne hoş duruyorlar dolu tanesi gibi :D
|
Gerçektende hayranlık uyandıran bir görüntüsü var.
Kutlarım Sizi sevgili Jezebel, hem kendi çiçeğinizin tohumunu çimlendirebilmek yani, mükemmel bir olay. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gördüğünüz kırmızı tohumlardan birkaçını aldım, peçeteye sardım. Daha sonra kırmızı zarı soydum ve şeffaf inci parlaklığında tohumlar gördüm. Eklenti 191692 "Tüh olgunlaşmamış daha bunlar " diye düşündüm ve tekrar bir peçeteye sarıp karton tohum kutuma koydum. Geçenlerde bir de ne göreyim-2-3 milimetre uzunluğunda yeşil kuyruklar oluşmuş. Hemen ektim... |
Çok güzel nerden buldun yine.
|
Arayan bulur sevgili sevim4 , hem...
http://www.pacificbulbsociety.org/pb...usSpeciesThree Bakalım nasıl olacak. |
Sevgili jezebel,
Tam anlamiyle süpriz olmuş ve iyiki farketmişsiniz de toprağa kavuşmuşlar. zamanla gelişmelerinde ekleyebilirmisiniz acaba rica etsem:)) fadıl yakın takibe aldı bir tür daha diyebilirim kendim için:D |
Bu gün alman kanallarından birinde belgesel vardı.Bu çiçeğin doğadaki halini gösterdi.Şaşırdım Çiçekleri çok hoştu..Tohumları yeşil idi sonra yere düştü ve zamanla kırmızılaştı sonra toprağa doğru kök attı ve soğancık oluştu.Tabi büyük büyük çiçkleri
|
Sayın Hocam100,
acaba diyorum Türkiyede bizleri bu çiçekle tanıştıracak birisi varsa o da Sizsiniz. Bahçenizde var üretmeyi düşünmezmisiniz, bizde bilirizki Sayın Hocamda var bu çiçekten, ilk Talipliniz olurum:p |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 194377 Devamını merak ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Bunlar hep böyle , sadece biraz tombikleştiler.
Eklenti 197926 ve sanırım tohumdan kurtulma çabasına girdiler. |
Sayın Jezebel çok değişik bir bitki, nerelerden buluyorsunuz bunları? Yurt dışından
değişik bitkiler getirtiyorsunuz, bitkilerinizi çok merak ediyorum:p Sanırım sizde benim gibi soğanlı bitkileri seviyorsunuz,bitkilerinizin görüntülerini bizlerle paylaşmazmısınız;) |
Sn. aheste ,
benim tüm bitkilerim sitenin faklı başlıklarında var. "Jezebel adındaki üyenin açtığı tüm konular " olarak aratırsanız varım yoğum ortaya dökülür. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu minikleri unutmuşum pet şişe fanuslarında
Eklenti 206663 Değişik bir hal almışlar. Eklenti 206662 :rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün ayırdım, kökler dolaşıp birbirine girince ayırmak zor olabilirdi.
Haemanthus kardeşler;) Eklenti 234325 Biri hocam100'e gidecek. |
Ellerinize sağlık minikler büyümüş inşallah çiçeklerinide görebiliriz sevgiler...
|
Yaprak küçültülürse çok güzel bonsai olur...diye düşünüyorum :)))
|
Evet naneden ve çilekten bonsai oluyorsa, bu şekerden de olur ;)
Ama yaprak boyu zaten 1.5 cm. Hayatı boyunca da bunun zaten 2 yaprağı olur, 3cü yaprak çıkarsa ilki kurur ;) Nilüfer bonsai gördüm, bundan da olur kanaatimce. |
:)))). İlk fotodaki gövdeye bakarak öyle demiştim. Adenium gibi. Buradan yapraklar epey büyük epey büyük görünüyor.:)
|
Yetişkinler öyle tabi, ben kendiminkini söyledim, bezelye tanesi kadar ;)
|
2 Eklenti(ler)
Geçen hafta yaşlı Alman komşum verdi bana da. ;) Daha önce de vermişti, dışarda unutmuşum donmuştu. Kökten aşırı yavruluyormuş, hatta bana verdiğin de bir de küçük yavru var. Yaprağı da, çiçeğide çok hoş (benimki beyaz olan dan). Burda (elefanten ohr) fil kulağı olarak geçiyor. Sevgili Jezebel, bakımı hakkın da bilginiz varmı acaba? Selamlar....
|
3 Eklenti(ler)
Benimkiler :-)
|
Alıntı:
çiçek açtılar mı büyüdüler mi öldüler mi? |
Siz yeni üyesiniz, 2013 yılında evimde yangın çıktı, bir çok bitki zarar gördü.
Bir kısmı da şubat ayı olması dolayısıyla evin içinde, yangının merkezinde, mutfak balkonunda, bulundukları için kül oldular. Haemantusum yok şu anda. |
Alıntı:
neyse umarım can kaybı olmamıştır bitkileriniz dışında... kazasız belasız günler dilerim. teşekkürler cevap için. |
1 Eklenti(ler)
Yeni edindiğim haemanthuslar, yalnız yapraklar neden benekli anlamadım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025