![]() |
5 Eklenti(ler)
Sayın sarigoz; kardelenleriniz gerçekten muhteşem. Ne kadar sürede bu hale geldiler acaba? Kimbilir belki de benimkiler de birgün sizinkiler kadar güzel görünür.
Bunlar da benimkiler.;) Benim için çok kıymetliler. Mersin'de 650 rakımda kardelen görmek imkansız. Üç yıl önce sevgili Bahçıvan göndermişti soğanlarını. Hayatımda ilk kez onun sayesinde tanıştım kardelenle. Her yıl açmalarını dört gözle bekliyorum. Kendisine minnettarım. |
2013 kardelenlerim
2 Eklenti(ler)
2013 yılı galanthus elwesii ( toros kardeleni ) ve Eklenti 369107
Eklenti 369108galanthus woronowii ( karadeniz kardeleni ) |
kardelen genel görünüş
1 Eklenti(ler)
|
Kardelenlerimin çiçekleri bitti.Yine de çoğu çiçekten iyi.Yaklaşık 45 gün çiçekli kaldı.
|
Alıntı:
|
çok güzeller
1 Eklenti(ler)
ben de Eskişehir'den bir çiğdem resmi eklemek istedim.Sanırım ancriensis(türü).
|
kardelen
istiyorum ama geçmi kaldım dersiniz? bi eminönü turu yapsammı soganlar için yoksa geçmi artık? çiçeklerle ilgilenmeyenleri anlamıyorum, nasıl olur ya nasıl sevmezler. |
Alıntı:
|
:) peki en geç ne zaman ekilir sayın kgursan abicim
|
kardelen
Bildiğim kadarı ile ekim ayına dek (eskişehir-ankara için) ekebilirsiniz kardeleni.Şubat başında çiçeklendi benimkiler.hala devam ediyor çiçekleri.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayin KGursan dogru yazmis.Yeni yil oncesi dikilir.Hatta sonbahar mevsiminde.
Bahcemizin guzellerin Masallahi var..:D |
1 Eklenti(ler)
Devami
|
Forumda en sevdiğim sayfalardan biri.. Ben çok istememe rağmen ideal ekim döneminde kardelen soğanı edinemedim. Bu sene daha programlı ilerleyip gelecek sezona kardelenlerime kavuşmak istiyorum. Sayin Sarıgöz hayranlıkla izliyorum. Pek de fotojenikler gerçekten :)
|
Alıntı:
|
Dediğiniz gibi yapacağım sayin kgursan. Seneye bu zamanlar ben de fotoğrafları paylaşabilirim umuyorum.
|
Peki sonbaharda eksem marmara bölgesinde ne zaman çiçeklenir? kış ortasında bir çiçek cümbüşü yaratabilir mi acaba bu kar melekleri?
|
1 Eklenti(ler)
Artik kardelenlerim gecmeye basladi,fakat cektiklerim devam edecek.
|
1 Eklenti(ler)
Evet bir foto daha ekleyeyim..Bugunluk bu kadar..
|
Sevgili Sarıgöz Merhaba.
Akçabardaklarınız çok güzeller. Onları izledikçe memleketimin kokusunu almış kadar oldum. Adeta içim cız cız etti. Çünkü onları ben çok seviyorum, çok güzel kokuyorlar. Bu sayfadaki kimde gördüysem hepsini de beyendim, kokularını çok özledim, inşallah bir gün benim de olur. Sevgiyle, Sağlıkla kalın benim için de koklayın. |
merhabalar..kardelenlerin çiçekleri solduğu zaman lale, sümbül gibi kesilmelimidir?
|
Alıntı:
|
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın diye ekleyeyim, üretim yapıyorsanız koparın çiçeği :)
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, ben de biraz fotograf ekliyorum. ;)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili akcabardak,sizin icin kokladim..Sizde saglikla kalin..
|
1 Eklenti(ler)
Son olarak da..
|
Alıntı:
Merhaba sevgili hira; Benim bildiğim bazı araştırmalarımda, lale ya da sümbül çiçekleri üretim için değil, soğanlarını büyütsün, ertesi yıl daha iri açmaları için kesilir (açtıkdan 4, 5 gün sonra yani solmak üzere iken). Anlamadığm konu, kardelenle ne ilgisi olup olmadığı, çiçekleri neden koparılsın, çoğaltmak için mi? Kardelen çiçeği çabuk çoğalan bir çiçektir. bu sene bir tane ise seneye 3 tane oluyor. Yani 3 senede 9, 10 soğan olur. Üç senede bir soğanlar sökülür yeniden seyreltilerek dikilir. Seyreltilmediği zaman çiçeklenme fazla olmaz verim düşer çiçekleri de ufak olur. Ben şahsen koparmaya kıyamam bırakın bu masum, saf, temiz boynu bükük çiçeği kendi dünyasında doya doya yaşasın. Sevgiler |
Sevgili kardelen severler..Ben kardelenle ilgili bir tez yürüteceğim. Karadeniz Bölgesindeki kardelen türlerini in-vitro koşullarda üreteceğim. Bu nedenle Karadeniz Bölgesindeki kardelen çeşitlerini ve mümkünse yerlerini bilmem gerekiyor. Karadeniz Bölgesinde olup bana yardım edebilecek biri olursa, lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Ve kardelenle ilgilendiğini bildiğiniz ve ulaşabileceğim birileri varsa, onları da iletebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..:)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025