![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Siz bana tahminde bulunmam için sormuşsunuz ama açıp açmayacağını en iyisini bilen size gönderen kişi sevgili A_NOMAD, benim tahminim de zaten bu yöndeydi çünkü artık yapraklanmaya geçmişlerdi, kısmetse seneye inşallah. Size küçük bir tiyo vereyim, güz çiğdemi çiçek açacaksa ilk önce çiçeğini çıkartır, yapraklar daha sonra gelir. Seneye bol çiçek açmalarını dilerim. Sevgilerimle. |
1 Eklenti(ler)
Nihayet göç ciceklerimin bugün cektigim fotografini sizlerle paylasiyorum...
|
Arkadaşlar bu çiçeği çoğaltmayı kafaya koydum.Bir soğandan tam 5 çiçek sapı çıktı.Tabii hocam 100 de soğanları süper bakmış ki böyle güzel açtılar.Tam 7 tane daha gelen çiçek sapı var.
Fotoğraflar için idare edin,demekten başka bir şey yapamıyorum.Zira elimden foto konusunda gelen daha başka bir marifet yok. AKÇABARDAK,MİLLA,LALECİ_03 'e özel teşekkürler...Herkese SELAMLAR.... |
Sternbergia
1 Eklenti(ler)
Sternbergia clusiana.
S. lutea'ya çok benzer fakat ondan biraz daha geç açar ve yaprakları daha geniştir.26,10,2014 tarihinde çekilmiştir. Fotoğraf yüklemekte güçlük çekiyorum. Şimdilik bu kadar. |
benim göç çigdemlerim de açtı muhteşemler
|
Göç çiçeklerim bugün son 2 çiçeğini açtı.Birazda saksıda yeşil yaprakları keyif sürsün.
|
Merhabalar .. Ben peyzaj öğrencisiyim tezimi tamamlamam için bu bitkinin tohumuna ihtiyacım var 1 tane bile yeterli.. Lütfen bana yardımcı olurmusunuz..
|
Alıntı:
Teziniz için şimdiden başarılar diliyorum.KOLAY GELSİN...SELAMLAR... |
Bendekiler hiç tohum yapmadı.
|
1 Eklenti(ler)
Bu günlerde sadece yaprakları kaldı.
|
Geçen yıl orta boy saksıya diktiğim 5 tane göç çiçeği soğanı bu yıl 14 tane oldular.Dün 2 saksıya soğanları eşit olarak diktim.
Yetiştirilmesi kolay,sonbaharda çok güzel ve bol sarı çiçekler açan,harika bir çiçek. |
Topraktan çıkarmaya gerek duymayan, yapraklarından önce çiçeğini gösteren ve sonbaharın belirtisi olan bir çiçek...
|
Ben de bu gün göç göçleri ektim arkadaşlar.Siz de ekin ya da ekili ise su verin yakında açarlar.
|
maşallah zıpçıktıya benziyor çiçeği. güzel bir çiçek ancak biraz daha nazlısı diyebiliriz.
|
1 Eklenti(ler)
Akşamları böyleyiz.
|
1 Eklenti(ler)
Gündüzleride böyleyiz...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Göç-göç çiçeklerim önce çiçek açtılar. Neden yaprak vermediler diye araştırırken buldum.. ;) Eklenti 584760 |
Bu çiçekten ben de var. Bildiğim kadarıyla çiğdem değil. Nergis türü. Çiğdem yaprakları ince ortasında beyaz şerit oluyor. Bu çiçeğin yaprakları enli nergis yapısında. Çiğdem gibi önce çiçek açıyor sonra yaprak veriyor. Çiğdem yaprağının ince beyaz şerit yapısından hemen anlaşılır.
|
Sn Erdem 01, bu çiçeğin isimlerinden biri "Sarı Çiğdem". Bu sebeple olsa gerek üstteki mesajda "Çiğdem" adı geçiyor. Haklısınız "Çiğdem" ile çok bir bağlantısı yok ve "Göç Göç Çiçeği" 'Nergisgiller' Ailesine ait...
Sistematikte; Aile: Amaryllidaceae (Nergisgiller) Cins: Sternbergia Tür: Sternbergia lutea (Göç Göç Çiçeği, Sarı Çiğdem ) Aile: Iridaceae (Süsengiller) Cins: Crocus Türler: Crocus sativus (Safran) Crocus ancyrensis (Ankara çiğdemi)Genel olarak; "Crocus sp.: Çiğdem" olarak geçer... Saygılarımla... |
çiçeği kaç gün gidiyor ve kokulu mu?
|
Alıntı:
Sn Milla, hakkınızı helal edin..İnanın bir tesadüf eseri, ancak şimdi fark ettim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
konuyu görünce bi resimde ben ekliyim dedim. =)
|
Göçgöçlerin çiçekleri geçti, yaprakları henüz yeşil. Hal böyle iken yer değişikliği yapılabilir mi acaba?
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sayın tabus, şimdi almak istememdeki sebep yapraklar kuruyunca yerlerini bulamıyorum, benim bahçemde değiller. Benim bahçeye taşımak idi niyetim.
Sağoluun... |
Alıntı:
|
Hemen ekin çünkü yakinda çıkıyorlar
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025