agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   L.candidum (mis zambağı) ile diğer (Asiatic, Oriental) Liliumların farkları (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/21279.htm)

nurcanaybay 12-07-2010 20:14

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 666775)
İki'si Lilium casablanca olan 4 lilium'mum şu an bu durumdalar .İkisi daha hızlı gelişti ( hangi cins bilmiyorum ) ,gelişim hızları belki farklılık gösteriyordur.

Casablanca 'larım tomurcukta ,tam bir ay önce dikmiştim.Bu günkü
durumları..
Boyunları bükük duruyor ,normal gelişimleri böyledir diye düşünüyorum.

kgursan 12-07-2010 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fooflower (Mesaj 668220)
Beni mahçup ettiniz sayın kgursan.Sizin kararlılığınız karşısında anlaşmamak mümkün değil. Bir daha böyle bir yanlışa düşmem inşaallah. Çoook teşekkür ederim anlayışınıza.Sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar. Kolay gelsin.

sn foolflower., Geçen ptesi saksıya dikil soğanlar bir yerlerde yok olmuş. Bu gün yeni kargoyu tekrar gönderdim sanırım yarın elinize geçer. kolay gelsin.

Bir_CAN 23-07-2010 17:50

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 671574)
sn foolflower., Geçen ptesi saksıya dikil soğanlar bir yerlerde yok olmuş. Bu gün yeni kargoyu tekrar gönderdim sanırım yarın elinize geçer. kolay gelsin.

Herkese Merhaba;

Koçtaş tan özellikle liliumun kazabılanka türünü aldım saksıya dikmiştim.gayet güzel açtılar.

Öğrenmek istediğim bunları nasıl çoğaltabilirim.Kazablankamın son hali aşadaki gibi;sapların diplerinden tomurcuklar verdi.

kgursan 24-07-2010 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bir_CAN (Mesaj 676002)
Öğrenmek istediğim bunları nasıl çoğaltabilirim.Kazablankamın son hali aşadaki gibi;sapların diplerinden tomurcuklar verdi.

Sapların dibinden çıkan "tomurcuk" dediğiniz yavru soğanlardır.
1.Bu soğanları dikip, 2-3 yıl büyüterek çoğaltabilirsiniz,
2. Yapraklar sarardıktan sonra soğanı saksıdan çıkarınca minik yavru soğanlar göreceksiniz, bunları 2-3 yıl büyütüp çoğaltabilirsiniz,
3. Sn Liliumun tarif ettiği gibi pullarını dikip, yavru soğancıklar oluşturup bunları 2-4 yıl büyüterek çoğaltabilirsiniz.,
4. Diktiğiniz ana soğan bölünecektir bu şekilde 2 parça, 2 yeni soğan olur bununla çoğaltabilirsiniz.

Soğan depolama bkonusunu incelerseniz başka bilgiler de bulabilirsiniz.

Bir_CAN 25-07-2010 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 676312)
Sapların dibinden çıkan "tomurcuk" dediğiniz yavru soğanlardır.
1.Bu soğanları dikip, 2-3 yıl büyüterek çoğaltabilirsiniz,
2. Yapraklar sarardıktan sonra soğanı saksıdan çıkarınca minik yavru soğanlar göreceksiniz, bunları 2-3 yıl büyütüp çoğaltabilirsiniz,
3. Sn Liliumun tarif ettiği gibi pullarını dikip, yavru soğancıklar oluşturup bunları 2-4 yıl büyüterek çoğaltabilirsiniz.,
4. Diktiğiniz ana soğan bölünecektir bu şekilde 2 parça, 2 yeni soğan olur bununla çoğaltabilirsiniz.

Soğan depolama bkonusunu incelerseniz başka bilgiler de bulabilirsiniz.

Sayın kgursan yardımın için teşekkür ederim;
1.Dalların üzerindeki tomurcukları kopartıp başka bir saksıya dikiyorum
2.Yaprakları daha gördüğünüz gibi yemyeşil duruyor nezaman sararacak göreceğim.

Konu ile alakalı forumda bir inceleme yapacağım.gerekirse sizden gene yardım isteyebilirim.

nurcanaybay 25-07-2010 21:41

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 671547)
Casablanca 'larım tomurcukta ,tam bir ay önce dikmiştim.Bu günkü
durumları..
Boyunları bükük duruyor ,normal gelişimleri böyledir diye düşünüyorum.

Gelişimleri hakkın da bilgimiz olsun diye bu gün kü durumlarını ekliyorum.
Tomurcukların olgunlaşma süreci uzun.
31. Mesaj'tan 13 gün sonraki halleri.

serpil özdemir 26-07-2010 12:08

2 Eklenti(ler)
Eminönü çiçek pazarında lilium soğanı ararken bana çıkmışı var diye ısrarla satılan bu lilium un cinsi ve bakımı hakkında bilgisi olan varsa yardım bekliyorum .üzerinde çiçek olanda çiçeği geçmiş olanda var tekrar açarmı bu sene .

Adalet Yağcı 26-07-2010 12:28

Liliumunuzun tekrar açması pek olası değil Serpil hanım.
Fotoğrafından anladığım kadarı ile kokulu liliumlardan.
Aynı saksıda bırakın ve ya, varsa yere dikin, seneye zamanı geldiğinde yine açacaktır.

Aslında sitemiz üyelerinden sayın Lilium bu konuda uzman, kendisine sorarsanız size daha açıklayıcı bilgiler verecektir.

Ayrıca Lilium satış başlığı da var.

kgursan 26-07-2010 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serpil özdemir (Mesaj 676776)
Eminönü çiçek pazarında lilium soğanı ararken bana çıkmışı var diye ısrarla satılan bu lilium un cinsi ve bakımı hakkında bilgisi olan varsa yardım bekliyorum .üzerinde çiçek olanda çiçeği geçmiş olanda var tekrar açarmı bu sene .

Yapraklar sararıncaya kadar bol güneş altında kalsın, sulansın. Yapraklar ve sapları sararınca suyu kesin. Tekrar çiçek açması için 2 oC da (soğuk) 2 ay beklemesi gerekir. Ondan sonra sürgün ve çiçek verir. Bu nedenle atın balkona veya yere dikin kış üzerinden geçsin, seneye bahara-yaza çiçeklenir.

sarigoz 20-04-2011 16:09

Yararli bilgilerinz icin tesekkurler sayin Kamil bey..Bende liliumlari sevdigimden dolayi,bakimlari hakkinda bilgi sahibi olmaktayim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025