![]() |
Arkadaşlar sümbülteber soğanlarınızı bahçede ise eğer çok soğuk oluyorsa mutlaka kazıp ılık ortama alınız. Ya da üzerine malç yapıp öyle koruyun yoksa donar çürür gider.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler,Sayın Tolgahan83 çiçek soğanları burada çiçekçilerde yeni satılmaya başlandı,zamanı geçmiş soğanları saklayıp,daha sonra dikeyim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Zaten sümbülteber için vakit erkenmiş daha. Yanıtınız için teşekkür ederim. |
Bekleriz İzmir'e Kızlarağası hanında kahvenin tadı da bir başka olur.
|
1 Eklenti(ler)
Çok net değil ama bu dünkü fotoğrafı.Olmazsa bir iki gün içinde yeniden çeker yollarım.
|
Yaşasınnnn artık benim de sümbül teberim olacak :)))
|
Saksıda Sümbülteber
4 Eklenti(ler)
Sümbülteber, çiçekler geçtiğimiz yazdan. Muhteşem bir koku.
|
Esra hanım bu yıl soğanları ayırıp ektiniz değil mi?Epey çoğalmışlar sanırım.
|
Evet, Sayın Hocam100. Bir hafta oldu ektim. Toplam 6 iri saksı oldular. Çok teşekkürler.
|
merhaba sümbül teber soğanına nasıl ulaşabilirim
|
Sayın hocam100,
Sümbülteber soğanlarını yavrularından ayırıp dikin yazıyor çok yerde, ben sizden bu sene gelen soğanlarda ayırma yapmadım. Yanlış mı yaptım? |
Sorun olmaz.Seneye ayırın.
|
sn. hocam100
Sizden aldığım 5 adet sümbülteber soğanlarını, 27 şubatta iki ayrı saksıya diktim. Sadece bir tanesinde küçük bir kıpırtı var.Bir santim kadar çıktı toprağın dışına. Diğerleri de umut vadediyor mu acaba?Sıcak sevdiğine göre Bodrumu da sevecek bu gidişle bahçemde olmasını çok istediğim bir tür bu, sonucu bekliyorum. |
Acele etmeyin havalar daha ısınsın güzel olacaklardır.
|
sn. hocam100,
Bir mesajınızda bunun adı sabırteber olacakmış diye yazmıştınız.Gerçekten çok doğru iki aydır sabırla bekledim önce bir tanesi göz kıptı.Şimdi üç tanesinde de toplu iğne başı kadar bir uç göründü sunucu bekliyorum tabii ki,sabır, sabır ve ya sabır diyerek :p |
Anladığım kadarıyla bu sümbülteber soğanları diğer soğanlı bitkilere göre çok daha yavaş filizlenip yaprak veren, ve sıcak havayı bekleyen soğanlar. Doğru muyum? Sümbüller, laleler, nergisler, zambaklar hepsi büyürken, sümbülteberlerimin soğanlarında tek bir hareket yok hala.
|
Sümbülteber yaz çiçeği sümbül lale bahar çiçeğidir. Sümbülteber yazın gelmesini bekler.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
5 kök sümbül teberin hepsi çıktı
Şubat ayında ekmiştim,bu gün bu durumdalar bu sezon açar mı bilmiyorum,durumları çok iyi görünüyor Eklenti 500663 |
Benim bir tane var.. Henüz açmadı.
|
Bu çiçeğe sümbül tembel demek lazım, o kadar bekletiyor ki,soğanın iğne ucu kadar yeşerdiğini görmek için bir aydan fzla zaman geçti.
Açarsa ne mutlu bize,BEKLEMEDEYİZ DEMEK Kİ, |
Bu yıl benimkler de henüz yeşeriyor havalar çok soğuk.
|
Sümbülteber...
3 Eklenti(ler)
Son gelişmeler. Dörtlü resimde sol iki tanesi yavru. Diğerleri ana soğan. Yalnız dikkat ettim de güneşi aşırı çok seviyor Hocam100 ün dediği gibi... Ve bence saksıda yetiştirmek daha avantajlı. Çünkü ben kışın ısıtma olmayan, güneşi gören odada mart ayının sonuna kadar az az sulamaya devam ettim. O yüzden soğanlarını daha iyi irileştirdi...
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Hocam100,
Bu çiçeğe sahip olmayı çok istiyordum,sayenizde elde etmiş oldum. Aslında 5 soğanın hepsini saksıya koymasam da olurdu ama,kaybederim diye çekindim. Soğanların hepsi çiçeğe hazırlanıyor 5 ve ye 6 tanesi açacak gibi görünüyor. Bazıları biraz zayıf gibi sanıyorum onlar yavru soğanlar. Kokusunu merak ediyorum,gelişimini ve neler yaptığımı detayları ile anlatacağım,çiçeklerin açmasını bekliyorum. Zaten birinci kural sabır....onu aynen uyguladım. İkinci kural hiç kurcalamamak..onu da uyguladım. Sonuç iyi olacak galiba. |
Benimkiler koca koca oldular ama açacaklarına dair hiç bir belirti vermiyorlar. Tam gün güneş alan balkonumda duruyorlar. Acaba yeri doğru mu Sayın Hocam? Çok sıcak gelmiyordur umarım?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025