agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/191.htm)

Penelophe 08-03-2008 02:48

Adabayrakoglu, bendekilerin en uzunu 7 cm.:)

Buket Aknar 08-03-2008 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibrahim37 (Mesaj 212498)
Buket hanım sizinkiler çok sağlıklı görünüyor. Sizin saksılarınız günde kaç saat ışık alıyor?
Bence saksılarınızı çok iyi bir köşeye yerleştirmişsiniz!!

Ben diktiğim tüm soğanlı çiçekleri önce yarı gölge (sadece 2-3 saat sabah güneşi gören) bir yerde tuttum geçen ay, hepsini 4-5 saat güneş gören yere aldım. Çiçeklendikten sonra da evimin kapısının önüne çektim. (O kadar emekten sonra sanırım evin en önemli yerine almam gerekiyor ki herkes görsün dedim:D) Şu anda sabah güneşi ile birlikte akşam üzerine kadar güneş görüyorlar. Diğer soğanlı çiçeklerimde de hafiften hareketlemeler var. Ama daffodiller erkenci oldular. Yerli nergislerim hiç açmadı, çiçekciden aldığım aşılı nergisler ise topraktan henüz uç vermeye başladılar. Bakalım onlardan da ayni güzel verimi alabilecekmiyim?

sevil 08-03-2008 10:06

Gece 2,5-3 civarı dayanamayıp piramit kutusundan sipariş verdim. Sonrada heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. (sanki hemen sabah gelecekler) Plan yapıp durdum.

Birde dün bahçemizin bir kenarında Akyıldız olduğunu gördüm. Nasıl sevindim anlatamam, yerlerini değiştirmek için en uygun zaman ne zamandır. Yine doğal ortamlarında ama bahçenin istediğim bölümünde çoğaltmayı istiyorum.

Ve Akzambaklarmın soğanları üçü bir arada çok sıkışık vaziyette şimdi ayırsam sorun olur mu? Yeşermiş vaziyetteler acaba geç mi kaldım? Ayrıca geçen seneki yaprakları halen üzerinde ve yeşil onları kesmeli miyim?

Çok soru sorup sıktıysam heyecanımdandır mazur görün.

Buket Aknar 08-03-2008 10:32

[QUOTE=sevil;212561]
Birde dün bahçemizin bir kenarında Akyıldız olduğunu gördüm. Nasıl sevindim anlatamam, yerlerini değiştirmek için en uygun zaman ne zamandır. Yine doğal ortamlarında ama bahçenin istediğim bölümünde çoğaltmayı istiyorum.

"Akyıldız" hangi çiçek ?
Belki de bende de var ve ben ismini bilmiyorum veya başka isimle biliyorum.

sevil 08-03-2008 10:47

Sayın Buket Aknar
Galeride fotoğrafları var bende bu sayede adını öğrendim.
Bahçemizdekileri fotoğrafladım buraya aktarmaya çalışacağım.

sevil 08-03-2008 12:10

1 Eklenti(ler)
Eklenti 31761
Bahçemizdeki Akyıldızlar

Buket Aknar 08-03-2008 21:36

Aaaaa, sanırım bunlardan bende de vardı. Geçen yıl tamamen tesadüf eseri başka çiçeklerin yanında bana hediye edilmişti. Çok hafif bir kokusu da vardı sanırım. Bu yıl açmadılar.

BenBen1967 11-03-2008 12:34

Bunların adı akyıldız mı?Bende de var vede ben bunları çiğdem diye biliyorum,ağustos eylül arası açıyor şuanda çiçek yok üstlerinde;)

altinediz 11-03-2008 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysemelike (Mesaj 176174)
lale soğanı isteyenler için yeni bir adres buldum ama işleyişini denemedim....

www.osmanlilale.com

umarım işinize yarar....
selamlarımla..
melike

Merhaba arkadaşlar.Ben Karaman'da kurulu olan Osmanlı Lale markası ismi ile bilinen Firma ismi HALFA Süs Bitkileri ve Tohumculuk Peyzaj...'da orta düzey yetkili personel olarak çalışmaktayım. www.osmanlilale.com adresli sitemi şuan için yenileme çalışmaları sürmekte olmasından dolayı hizmet verememektedir. Bir kaç gün içerisinde aktif olacaktır. Fakat bu süre içerisinde ve daha ilerisinde sizlere yardımcı olmak için iletişim adreslerimi veriyorum. Bu iletişim adreslerinden özellikle Lale, Sümbül, muscari, crocus, nergiz ile ilgili bilgi almak ve satı işlemleri için bana ulaşabilirsiniz. Ayrıca
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 176228)
Genelde Belediyeler için toplu satım yapıyorlar.

demiş arkdaşım. evet genel olarak doğrudur. Fakat artık yeni sezon itibari ile perakende satışlarımıza da bire bir başlamış bulunmaktayız. 2008 yılı sezonu itibari ileparekende isteklerinizde vede bilgi edinme konusunda yine aşağıda vereceğim ileişim adreslerimden bana ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz.
Hepinize çalışmalarınızda vede hertürlü bitki yetiştirme girişimlerinizde başarılar dilerim.
Saygılarımla....
EdizALTINDİŞ

www.osmanlilale.com
ediz@osmanlilale.com
03382136478
ofis gsm:05332234858

sevil 11-03-2008 13:05

http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=14672&c=183
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=14777&c=183

Bende bilmiyordum bu resimlere bakınca Akyıldız olduklarını düşündüm.
Yanılmış olabilirim.
Ayrıca ben bunları korumak için ne yapmalıyım, bulundukları yer yabani ot dolu.
En azından yok olmayacakları bir kısma almak iyi olur ama ne zaman?
Sınırdaki tel boyunca taradım iki yerde daha var. Çoğaltma şansımız varsa paylaşırız...

hassoman 11-03-2008 14:50

Sevgili Sevil,
Çiçek açmış olduklarından şu anda sökmeye kalkarsanız zarar vermiş olursunuz.
Yapacağınız iş önce yerini işaretlemek... Çiçekler solup, yaprakları sarardıktan sonra ancak söküm yapabilirsiniz. O da tahminime göre sonbaharı bulur. Soğanları alır dileğiniz bir yere ekebilirsiniz. Yalnız, sandığınızdan daha derinde olabilirler...
Gerçekten çok güzeller, duyarlılığınızı hakediyorlar:)

sevil 11-03-2008 17:09

Hasan bey tavsiyelerinize çok teşekkürler
Yapacağınız iş önce yerini işaretlemek... Demişsiniz ya ne kadar da haklısınız sonradan keşfettiğim çiçekleri solmuş olan kökü tekrar bulmak için 2-3 metrekare yeri yarım saat taradım :)
Aslında bu kadar endişelenmem yabani ot ilacı atılırsa diye biz atmasak bile yan tarla **** bahçe atarsa bunlara etki eder...
Soğanlı bitkiler konusundaki tüm başlıkları defalarca okudum ve sonbaharda çıkarmak en uygunu ikna oldum. Gelin görün ki içim el vermiyor ya yok olurlarsa
En iyisi ben onları ilaçlama ve benzeri etkenlerden koruyacak çözümler düşüneyim vakti gelincede yer değişikliği yaparım.
Sahi bunlar Akyıldız mı Çiğdem mi?

Ophrys 23-03-2008 16:28

hkndal Lale başlığını incelediniz mi? Orada laleler ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Lütfen Forum Kullanma Kılavuzunu mutlaka inceleyin.
Katılımlarınızın daim olmasını dileriz.
Aramıza hoşgeldiniz.

Sebahattin Sargın 23-03-2008 17:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevil (Mesaj 213758)
Hasan bey tavsiyelerinize çok teşekkürler
Yapacağınız iş önce yerini işaretlemek... Demişsiniz ya ne kadar da haklısınız sonradan keşfettiğim çiçekleri solmuş olan kökü tekrar bulmak için 2-3 metrekare yeri yarım saat taradım :)
Aslında bu kadar endişelenmem yabani ot ilacı atılırsa diye biz atmasak bile yan tarla **** bahçe atarsa bunlara etki eder...
Soğanlı bitkiler konusundaki tüm başlıkları defalarca okudum ve sonbaharda çıkarmak en uygunu ikna oldum. Gelin görün ki içim el vermiyor ya yok olurlarsa
En iyisi ben onları ilaçlama ve benzeri etkenlerden koruyacak çözümler düşüneyim vakti gelincede yer değişikliği yaparım.
Sahi bunlar Akyıldız mı Çiğdem mi?

Sevil Hanım bunlar çiğdem değil akyıldız, soğanlarını sonbaharda söküp yeni yerlerine dikebilirsiniz. Yarı ayrdınlık yerleri çok seviyorlar, okulum bahçesinde çok var bunlardan. Ben yaprakları çıktığında soğanlarından bir kaç tane toplayıp saksıya ekmiştim. Balkonumda çok güzel bir şekilde açtılar. Buradaki fotoğrafımda okulumun bahçesindeki akyıldızlardan bir tane var. Otların arasından yarı aydınlık bir yerde çok güzel bir gelişim göstermiş.

Sevgiler ;)

Oğuzhan 24-03-2008 08:11

28.03.08 BİM Markeltlere soğanlı ve yumrulu bitkiler gelecek.(Begonya-Zambak-Gala vs.)

crocus_07 24-03-2008 09:58

Sevgili Sebahattin Bey, yeni üye olduğum için bazı konuları nerde bulacağımı bilemiyorum. Frezyalarla ilgili bir sürü şey yazılmış okudum ama yinede ben kendi sorumu sormak istiyorum. Pazar günü köy pazarından yoğurt kabına ekilmiş Frezya satın aldım (arpa çiçeği diyorlar) şu anda yeşilliği bol ve açmış durumda mis gibide kokuyorlar satan kadın, çiçeği bitince bu kapta kalsın yeşilleri kurur Eylül' de sulamaya başlarsın dedi bu uygulama doğru olur mu, soğanları ayırmak gerekir mi Frezyalarımı seneye' de görmek istiyorum ve ne kadar süre çiçek açacaklar merak ediyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
Çiğdem

Sebahattin Sargın 24-03-2008 20:44

Sevgili crocus;

Frezyalar konusunda detaylı bir bilgiye ne yazık ki sahip değilim bu sene bende ilk defa ektim frezya. Frezya başlığındaki bilgileri okuyun, eğer sorunuzun cevabını bulamazsanız tekrar o başlık altında sorun. Bilen bir arkadaşımız size yardımcı olacaktır.

Sevgiler ;)

Penelophe 24-03-2008 20:50

Oğuzhan, teşekkürler.:)

crocus_07 24-03-2008 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 218262)
Sevgili crocus;

Frezyalar konusunda detaylı bir bilgiye ne yazık ki sahip değilim bu sene bende ilk defa ektim frezya. Frezya başlığındaki bilgileri okuyun, eğer sorunuzun cevabını bulamazsanız tekrar o başlık altında sorun. Bilen bir arkadaşımız size yardımcı olacaktır.

Sevgiler ;)

Teşekkür ederim Sebahattin Bey

Penelophe 28-03-2008 09:56

Bimden 6 adet torf aldım. Soğanlı bitkilerden, gala, dahlia, yumrulu begonya ve lilium vardı. Bu kez soğanlar çok sağlıklı görünmedi bana. Bazıları geçmiş, bazıları da çürüktü.:( Sağlam olan yumrulu bir begonya aldım sadece.

zenfree 30-03-2008 01:26

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Elime muscari soğanları geçti. Dikim yapmak için geç mi?
diye sormuştum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 209167)
Bir şansını dene istersen.Saksıya dik.Buzdobında en alt göze yerleştir.1 hafta -10 gün kalsın.Sonra güneşli bir yere çıkart .Ve bekle belki süpriz yapabilir.Devamlı yeni tomurcuk çıkaran bir tür.Açma şansı çok.Ve toprakta kalıyor.:)
Dene istersen.
Bir tür şaşırtma soğuk-karanlıktan gün ışığına :)

diye cevaplamıştı Oğuzhan.

Muscarileri diktim. Buzdolabında bekletemedim malesef.:(
Ama çimlendiler. Umarım çiçeklenirler.

Buket Aknar 30-03-2008 12:21

Sevgili Zenfree; haydi hayırlısı diyelim inşallah çiçeklerini de görürsün.
Ben de geçtiğimiz aylarda alıp diktiğim sparaxis'lerimden bahsedeyim. Benimkiler gayet güzel yeşerdi hatta çiçek bile açtılar. Bugün tohum çekmecesini tertiplerken çekmecenin arkasına düşmüş bir paket sparaxis soğanı (içerisinde 10 tane soğan var) buldum. Aslında daha önce onları dikerken;
- ben bunlardan daha çok almıştım. Nerde bunlar? diye düşünüyordum.
Demekki aldığım yerde unutmamışım, evdeymişler.

Şimdi ben bunları dikeyim mi? Yoksa bekleyip seneye mi dikeyim? Kısaca ne yapayım?

Penelophe 30-03-2008 18:01

Alıntı:

ASYALALE'DEN KAMPANYA
PİRAMİT KUTUSUNDA ARADIĞINIZ HERŞEY VAR
Değerli Müşterilerimiz,

Piramid kutusu içerisinde 100 adet çiçek soğanı bulunmaktadır.

2 adet zambak pembe beyaz renkli 12/14 kalibreli
2 adet zambak beyaz renkli 14/16 kalibreli
1 adet yıldız mor renkli
1 adet gala çiçeği sarı renkli 12/14 kalibreli
35 adet anemon dağ lalesi karışık renkli 3/4 kalibreli
19 adet frezya karışık renkli 4/5 kalibreli
20 adet glayör pembe renkli 10/12 kalibreli
20 adet glayör beyaz rekli 10/12 kalibreli

KAMPANYALI BİRİM SATIŞ FİYATI : 20 YTL + KDV
5 AL 4 ÖDE

Çok cazip bir fiyat, soğanlı bitki severlere duyurayım dedim.;)

Ayrıntılar..

İklimsiz 30-03-2008 18:56

Aynı çeşit ve aynı miktar burada da var

Penelophe 30-03-2008 19:18

Sanırım bahceburada da ödeme internet üzerinden yapılıyor. Ama asya lale bunun için bir güzellik yapmış, kargo kapıya gelince ödeme kargo yetkilisine yapılıyor.;)

limon 30-03-2008 20:49

35 adet anemon dağ lalesi karışık renkli 3/4 kalibreli
19 adet frezya karışık renkli 4/5 kalibreli

Bunların zamanı geçmedi mi? Bu aylar uygun mu? Fiyat oldukça uygun geldi bana da Penelophe.

Penelophe 30-03-2008 20:59

Ben de 2 kutu sipariş vereceğim sanırım.;)

Alıntı:

**** Pramid kutusundaki ürünler renk ayrımlı ayrı paketler içerisinde olup dikim tarihi Mart 15 ve Mayıs 15 tarihleri arasında yapılmaktadır.

demişler sitede.:) Demek ki hepsi bu sezon dililebilecek türler Limon.;)

COYOTE 01-04-2008 11:10

Üzüm sümbüllerim çok güzel açmıştı ama artık geçtiler. Sanıyorum tohum kapsülleri oluşumu başladı. Acaba tohumdan oluyor mu? Beklemeli miyim yoksa çiçekleri kesmeli mi? Ne dersiniz?;)

dal 01-04-2008 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE (Mesaj 220990)
Üzüm sümbüllerim çok güzel açmıştı ama artık geçtiler. Sanıyorum tohum kapsülleri oluşumu başladı. Acaba tohumdan oluyor mu? Beklemeli miyim yoksa çiçekleri kesmeli mi? Ne dersiniz?;)

Sevgili Coyote eğer çiçeklerinin gelecek sene de güze güzel çiçek açmasını istiyorsan tohum oluşturan bölgeyi kesmelisin.Kesmemizin nedeni;bitki soğanı tohum oluşturacağım diye tohuma yüklenir ve güçsüz kalır.Buyüzden soğan gelecek seneye zayıf kalır ve çiçek için güçsüz kalır.

COYOTE 01-04-2008 11:49

Teşekkür ederim sevgili dal. Bu oluşum hepsinde var öyleyse tüm çiçekleri keseyim ben.

limon 01-04-2008 12:19

Soğanlı bitkiler de bildiğimiz soğan gibiyse eğer şöyle bir açıklama yapmak isterim. Tohumdan soğan yetiştirirken, tohumu attıktan bir sene sonra dipte arpacık soğan oluşumu başlıyor. Sanıyorum soğanlı bitkilerde de durum aynı. Bir sene tohum yeşilleniyor ancak çiçeklenmiyor, dipte soğan oluşturuyor. Ondan sonraki sene çiçek veriyor. (İki sene sonra) Doğru mudur?

Köylerde zambak çiçeklendikten sonra, çiçeğini kesip toprağa baş aşağı dikiyorlarmış. Bir sene sonra soğanını toplayıp, istedikleri yere dikiyorlarmış. Bunu uygulayan oldu mu?

BenBen1967 26-04-2008 12:43

Limon ilk defa böyle birşey duydum . Şimdi asıl soru çiçekte tohum oluşumundan sonra mı yoksa çiçek kuruduktan sonra mı toprağa baş aşağı dikeceğiz ? Bunu kesinlikle denemem lazım ;)

tomurcuk054 30-04-2008 02:07

arkadaşlar bahçemde 100 e yakın nergis çiçegi var bunlar bırer defa açtı saksılara alıp satmayı düşünüyorum .soganlarını çıkarsam olurmu

tomurcuk054 30-04-2008 02:08

hiç üşenmeden 29 sayfayı okudum umarım bana biriniz cvp verir teşekkurler

ataser 30-04-2008 09:45

Ben de tüm yaprakları kartlaşmış ve hatta kurumuş olan soğanlarımı çıkardım, bir iki gün bekletip kuru bir toprağa ekeceğim tekrar. sanırım sorun olmaz

Tuba 30-04-2008 12:17

Merhaba,
Soğanlı çiçekler için geniş alan gerektiğini öğrendim ama biraz geç oldu, bütün soğanlar çiçek açmak üzere. Lalenin de kış çiçeği olduğunu biliyorum ama havalar çok ısınmadan ekmiştim belki çiçek görebilirim diye. Hasılı lale,nergis,sümbül,gladious soğanlarını bir arada uzun dikdörtgen saksıya ektim. Sümbül hiç yüz vermedi. Lalelerin biri tam çiçek açıyordu ki çiçek içinde öldü. Söktüm baktım köklndiği yer çürümüş he kök kalmamış dibinde. Diğer lale de yeşil ama çiçeklenecek gibi değil. Nergis ve gladious ise uzun yaprakları var ama çiçek yok. Mevsimini tutturamamış olmanın haricinde bu soğanları kurtarmak için ne yapabilirim? Yerlerinden söküp ayırmalımıyım?
Teşekkürler

dah-lia 30-04-2008 16:07

tuba hanım kalan soğanlardan sümbül nergis soğanları ayrı bir saksıda ise onları dinlenme kısmına alın mümkün olduğunca az su verin toprakta tutun veya topraktan mayıs ayı gibi söküp serin bir yerde saklayın glayör e gelince o yazın açacak bir çiçek onu normal şekilde sulayıp çiçek açmasını bekleyin

beyaz orkide 01-05-2008 10:33

Arkadaslar ARISEAMA cıcegı olan arkadasım varmı aranızda?Ben bauhaseden almıştım bu bitkiyi sizdekılerın durumu nasıl merak ettımde?nelerden hoslanıyor tecrubenız nelerdır? benide bilgilendırebılırmısınız?

Tuba 01-05-2008 11:59

Maalesef hepsi aynı saksıda. Hangisinin yazlık hangisinin kışlık olduğunu bilmeyince çiçeğini beğendiğimi alıp bir arada ektim. Şimdi ayırsam da kökleri zarar görür gibi. :(

rana58 01-05-2008 12:26

sıklamen şaşırtmak

2 Eklenti(ler)
Benimçok güzel çiçeklenen anaç bir siklamenim var ve geçen sene tohumlarını ektim. Çok miktarda yeşillendi ama o kadar sıklar ki ayırma konusunda endişelerim var.
Ekte resimlerini gönderiyorum. Bu konuda katkısı olan varsa sevinirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025