![]() |
Adabayrakoglu, bendekilerin en uzunu 7 cm.:)
|
Alıntı:
|
Gece 2,5-3 civarı dayanamayıp piramit kutusundan sipariş verdim. Sonrada heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. (sanki hemen sabah gelecekler) Plan yapıp durdum.
Birde dün bahçemizin bir kenarında Akyıldız olduğunu gördüm. Nasıl sevindim anlatamam, yerlerini değiştirmek için en uygun zaman ne zamandır. Yine doğal ortamlarında ama bahçenin istediğim bölümünde çoğaltmayı istiyorum. Ve Akzambaklarmın soğanları üçü bir arada çok sıkışık vaziyette şimdi ayırsam sorun olur mu? Yeşermiş vaziyetteler acaba geç mi kaldım? Ayrıca geçen seneki yaprakları halen üzerinde ve yeşil onları kesmeli miyim? Çok soru sorup sıktıysam heyecanımdandır mazur görün. |
[QUOTE=sevil;212561]
Birde dün bahçemizin bir kenarında Akyıldız olduğunu gördüm. Nasıl sevindim anlatamam, yerlerini değiştirmek için en uygun zaman ne zamandır. Yine doğal ortamlarında ama bahçenin istediğim bölümünde çoğaltmayı istiyorum. "Akyıldız" hangi çiçek ? Belki de bende de var ve ben ismini bilmiyorum veya başka isimle biliyorum. |
Sayın Buket Aknar
Galeride fotoğrafları var bende bu sayede adını öğrendim. Bahçemizdekileri fotoğrafladım buraya aktarmaya çalışacağım. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 31761
Bahçemizdeki Akyıldızlar |
Aaaaa, sanırım bunlardan bende de vardı. Geçen yıl tamamen tesadüf eseri başka çiçeklerin yanında bana hediye edilmişti. Çok hafif bir kokusu da vardı sanırım. Bu yıl açmadılar.
|
Bunların adı akyıldız mı?Bende de var vede ben bunları çiğdem diye biliyorum,ağustos eylül arası açıyor şuanda çiçek yok üstlerinde;)
|
Alıntı:
Alıntı:
Hepinize çalışmalarınızda vede hertürlü bitki yetiştirme girişimlerinizde başarılar dilerim. Saygılarımla.... EdizALTINDİŞ www.osmanlilale.com ediz@osmanlilale.com 03382136478 ofis gsm:05332234858 |
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=14672&c=183
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=14777&c=183 Bende bilmiyordum bu resimlere bakınca Akyıldız olduklarını düşündüm. Yanılmış olabilirim. Ayrıca ben bunları korumak için ne yapmalıyım, bulundukları yer yabani ot dolu. En azından yok olmayacakları bir kısma almak iyi olur ama ne zaman? Sınırdaki tel boyunca taradım iki yerde daha var. Çoğaltma şansımız varsa paylaşırız... |
Sevgili Sevil,
Çiçek açmış olduklarından şu anda sökmeye kalkarsanız zarar vermiş olursunuz. Yapacağınız iş önce yerini işaretlemek... Çiçekler solup, yaprakları sarardıktan sonra ancak söküm yapabilirsiniz. O da tahminime göre sonbaharı bulur. Soğanları alır dileğiniz bir yere ekebilirsiniz. Yalnız, sandığınızdan daha derinde olabilirler... Gerçekten çok güzeller, duyarlılığınızı hakediyorlar:) |
Hasan bey tavsiyelerinize çok teşekkürler
Yapacağınız iş önce yerini işaretlemek... Demişsiniz ya ne kadar da haklısınız sonradan keşfettiğim çiçekleri solmuş olan kökü tekrar bulmak için 2-3 metrekare yeri yarım saat taradım :) Aslında bu kadar endişelenmem yabani ot ilacı atılırsa diye biz atmasak bile yan tarla **** bahçe atarsa bunlara etki eder... Soğanlı bitkiler konusundaki tüm başlıkları defalarca okudum ve sonbaharda çıkarmak en uygunu ikna oldum. Gelin görün ki içim el vermiyor ya yok olurlarsa En iyisi ben onları ilaçlama ve benzeri etkenlerden koruyacak çözümler düşüneyim vakti gelincede yer değişikliği yaparım. Sahi bunlar Akyıldız mı Çiğdem mi? |
hkndal Lale başlığını incelediniz mi? Orada laleler ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Lütfen Forum Kullanma Kılavuzunu mutlaka inceleyin. Katılımlarınızın daim olmasını dileriz. Aramıza hoşgeldiniz. |
Alıntı:
Sevgiler ;) |
28.03.08 BİM Markeltlere soğanlı ve yumrulu bitkiler gelecek.(Begonya-Zambak-Gala vs.)
|
Sevgili Sebahattin Bey, yeni üye olduğum için bazı konuları nerde bulacağımı bilemiyorum. Frezyalarla ilgili bir sürü şey yazılmış okudum ama yinede ben kendi sorumu sormak istiyorum. Pazar günü köy pazarından yoğurt kabına ekilmiş Frezya satın aldım (arpa çiçeği diyorlar) şu anda yeşilliği bol ve açmış durumda mis gibide kokuyorlar satan kadın, çiçeği bitince bu kapta kalsın yeşilleri kurur Eylül' de sulamaya başlarsın dedi bu uygulama doğru olur mu, soğanları ayırmak gerekir mi Frezyalarımı seneye' de görmek istiyorum ve ne kadar süre çiçek açacaklar merak ediyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler Çiğdem |
Sevgili crocus;
Frezyalar konusunda detaylı bir bilgiye ne yazık ki sahip değilim bu sene bende ilk defa ektim frezya. Frezya başlığındaki bilgileri okuyun, eğer sorunuzun cevabını bulamazsanız tekrar o başlık altında sorun. Bilen bir arkadaşımız size yardımcı olacaktır. Sevgiler ;) |
Oğuzhan, teşekkürler.:)
|
Alıntı:
|
Bimden 6 adet torf aldım. Soğanlı bitkilerden, gala, dahlia, yumrulu begonya ve lilium vardı. Bu kez soğanlar çok sağlıklı görünmedi bana. Bazıları geçmiş, bazıları da çürüktü.:( Sağlam olan yumrulu bir begonya aldım sadece.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Muscarileri diktim. Buzdolabında bekletemedim malesef.:( Ama çimlendiler. Umarım çiçeklenirler. |
Sevgili Zenfree; haydi hayırlısı diyelim inşallah çiçeklerini de görürsün.
Ben de geçtiğimiz aylarda alıp diktiğim sparaxis'lerimden bahsedeyim. Benimkiler gayet güzel yeşerdi hatta çiçek bile açtılar. Bugün tohum çekmecesini tertiplerken çekmecenin arkasına düşmüş bir paket sparaxis soğanı (içerisinde 10 tane soğan var) buldum. Aslında daha önce onları dikerken; - ben bunlardan daha çok almıştım. Nerde bunlar? diye düşünüyordum. Demekki aldığım yerde unutmamışım, evdeymişler. Şimdi ben bunları dikeyim mi? Yoksa bekleyip seneye mi dikeyim? Kısaca ne yapayım? |
Alıntı:
Ayrıntılar.. |
Aynı çeşit ve aynı miktar burada da var
|
Sanırım bahceburada da ödeme internet üzerinden yapılıyor. Ama asya lale bunun için bir güzellik yapmış, kargo kapıya gelince ödeme kargo yetkilisine yapılıyor.;)
|
35 adet anemon dağ lalesi karışık renkli 3/4 kalibreli
19 adet frezya karışık renkli 4/5 kalibreli Bunların zamanı geçmedi mi? Bu aylar uygun mu? Fiyat oldukça uygun geldi bana da Penelophe. |
Ben de 2 kutu sipariş vereceğim sanırım.;)
Alıntı:
|
Üzüm sümbüllerim çok güzel açmıştı ama artık geçtiler. Sanıyorum tohum kapsülleri oluşumu başladı. Acaba tohumdan oluyor mu? Beklemeli miyim yoksa çiçekleri kesmeli mi? Ne dersiniz?;)
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sevgili dal. Bu oluşum hepsinde var öyleyse tüm çiçekleri keseyim ben.
|
Soğanlı bitkiler de bildiğimiz soğan gibiyse eğer şöyle bir açıklama yapmak isterim. Tohumdan soğan yetiştirirken, tohumu attıktan bir sene sonra dipte arpacık soğan oluşumu başlıyor. Sanıyorum soğanlı bitkilerde de durum aynı. Bir sene tohum yeşilleniyor ancak çiçeklenmiyor, dipte soğan oluşturuyor. Ondan sonraki sene çiçek veriyor. (İki sene sonra) Doğru mudur?
Köylerde zambak çiçeklendikten sonra, çiçeğini kesip toprağa baş aşağı dikiyorlarmış. Bir sene sonra soğanını toplayıp, istedikleri yere dikiyorlarmış. Bunu uygulayan oldu mu? |
Limon ilk defa böyle birşey duydum . Şimdi asıl soru çiçekte tohum oluşumundan sonra mı yoksa çiçek kuruduktan sonra mı toprağa baş aşağı dikeceğiz ? Bunu kesinlikle denemem lazım ;)
|
arkadaşlar bahçemde 100 e yakın nergis çiçegi var bunlar bırer defa açtı saksılara alıp satmayı düşünüyorum .soganlarını çıkarsam olurmu
|
hiç üşenmeden 29 sayfayı okudum umarım bana biriniz cvp verir teşekkurler
|
Ben de tüm yaprakları kartlaşmış ve hatta kurumuş olan soğanlarımı çıkardım, bir iki gün bekletip kuru bir toprağa ekeceğim tekrar. sanırım sorun olmaz
|
Merhaba,
Soğanlı çiçekler için geniş alan gerektiğini öğrendim ama biraz geç oldu, bütün soğanlar çiçek açmak üzere. Lalenin de kış çiçeği olduğunu biliyorum ama havalar çok ısınmadan ekmiştim belki çiçek görebilirim diye. Hasılı lale,nergis,sümbül,gladious soğanlarını bir arada uzun dikdörtgen saksıya ektim. Sümbül hiç yüz vermedi. Lalelerin biri tam çiçek açıyordu ki çiçek içinde öldü. Söktüm baktım köklndiği yer çürümüş he kök kalmamış dibinde. Diğer lale de yeşil ama çiçeklenecek gibi değil. Nergis ve gladious ise uzun yaprakları var ama çiçek yok. Mevsimini tutturamamış olmanın haricinde bu soğanları kurtarmak için ne yapabilirim? Yerlerinden söküp ayırmalımıyım? Teşekkürler |
tuba hanım kalan soğanlardan sümbül nergis soğanları ayrı bir saksıda ise onları dinlenme kısmına alın mümkün olduğunca az su verin toprakta tutun veya topraktan mayıs ayı gibi söküp serin bir yerde saklayın glayör e gelince o yazın açacak bir çiçek onu normal şekilde sulayıp çiçek açmasını bekleyin
|
Arkadaslar ARISEAMA cıcegı olan arkadasım varmı aranızda?Ben bauhaseden almıştım bu bitkiyi sizdekılerın durumu nasıl merak ettımde?nelerden hoslanıyor tecrubenız nelerdır? benide bilgilendırebılırmısınız?
|
Maalesef hepsi aynı saksıda. Hangisinin yazlık hangisinin kışlık olduğunu bilmeyince çiçeğini beğendiğimi alıp bir arada ektim. Şimdi ayırsam da kökleri zarar görür gibi. :(
|
sıklamen şaşırtmak
2 Eklenti(ler)
Benimçok güzel çiçeklenen anaç bir siklamenim var ve geçen sene tohumlarını ektim. Çok miktarda yeşillendi ama o kadar sıklar ki ayırma konusunda endişelerim var.
Ekte resimlerini gönderiyorum. Bu konuda katkısı olan varsa sevinirim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025