agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Sarı Lilium Çalışması (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/17711.htm)

sarigoz 12-02-2011 11:02

Merhaba arkadaslar..
Ben erken olmasina ragmen liliumlarimi ektim.Dogru mu yaptim,yanlismi bilmiyoprum.Aldiklarim 2 cesid.SUNRAY ve MONTREAL imis.Etkietinde yaziyor ve Hollanda menseili
onlarin yanisira baska da var.Adlarini bilmiyorum..Saksilara ektim
Hocam100 den gecen yil Lilium Candidium,Misk Zambagi almistim.Tuttular.Sadece Eylul de ekmistim.Ciktiklarindan fotolarini yuklemeye calisacagim.

kgursan 12-02-2011 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 746062)
Buyrun size link, neden bu kadar tepki verdiniz kendi endemik türlerimizi bize yutturuyorlar, sizde şaşırıyorsunuz enteresan

http://tr.wikipedia.org/wiki/Lilium_martagon

Sn bettycim., Doğru olmayan bir tanımın doğrusunu söylemek neden tepki olsun ki? verdiğiniz link de de yazıyor. Orta avrupadan-Kuzey asya ya kadar geniş bir alanda yetişen bir bitki türü neden türk zambağı olsun? Bu tür Anadoluda da var, kafkasya da da var, Ukrayna da da var,Avrupada da var. Adı da belli: Lilium martagon (martagon zambağı denebilir). Bu sadece Anadolu da yetişen bir tür değil ki? Türk zambağı uydurma isim.

Bizim endemiklerimizi bize satmaları(yutturmaları???) ise başka bir konu. Bu tamamen soğan üretimi + Üretilen soğanın depolama teknikleri ile programlanması+ depolanan soğanın pazarlama ve satışı gibi bir bütünlük içinde satılmasıdır. Üretim teknikleri bizden ileri ve ticari değerleri bizden fazla olmasının sonucudur bu.

Bizim yöneticilerimiz, Çiçek LÜX dür, olmasa da olur dedğimiz yıllarda (1980 lerde) Avrupalılar soğanlı çiçeklerin ıslahı, üretim ve pazarlamasında ileri üretim teknikleri uyguluyorlardı ve hala da ilerliyorlar.

Neyse fazla uzattım. Sizi (veya başkalarını) üzdüysem özür dilerim. Kolay gelsin.

bettyycim 12-02-2011 22:58

Hayır hiç de kırılmadım herkes istediğini düşünmekte özgür ;)

Lilium 07-05-2011 12:23

2 Eklenti(ler)
Sevgili zerrinsrt, bir soğan oldu üç soğan ve bir çok yavru. Kızlarınızla özlem giderebilirsiniz. Sarı sarı açan o güzel çiçeklerini de açınca paylaşırım.

Eklenti 209795

Eklenti 209796

zerrinsrt 07-05-2011 16:14

Sevgili lilium,
Sizin ellerinizde çoğalacağını bildiğim için göndermiştim.Yanılmamışım.
Elinize sağlık.
Ben de sizin önerilerinizle çoğaltım. Tekrar teşekkürler.

sarigoz 26-09-2011 16:32

Merhaba
Siteleri dolasirken,MARTAGON liliumun fotografini buldum.2 cesidi..Linkleri asagda bulabilirsiniz

Buy turkscap lily bulbs Lilium martagon 'var. albiflorum': Delivery by Crocus.co.uk

Buy turkscap lily bulbs Lilium martagon 'Arabian Night': Delivery by Crocus.co.uk

Lilium 29-04-2012 01:01

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sevgili zerrinsrt hanımın gönderdiği sarı liliumun epey yavruları oluştu, bazı gelişen yavrular belki bu yıl bile çiçek açacaklar.

Çoğalttığım yavrular

Eklenti 288164

Eklenti 288163

Bunları bu yıl paylaşıma sunabiliriz.

Sevgili zerrinsrt hanıma tekrar teşekkür ederim.

gultar 12-05-2012 23:29

1 Eklenti(ler)
Bütün liliumlar aynı şekilde mi çoğaltılır. Çiçek sapı üzerindeyken kökünü topraktan çıkarmak bitkiye zarar vermez mi? Oranj ve diğer liliumlarımı da aynı şekilde çoğaltabilir miyim?

Lilium 13-05-2012 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 965111)
Bütün liliumlar aynı şekilde mi çoğaltılır.

Hemen hemen aynı, lilium candidumların sap ve pullarından da üretilirken diğer türlerde saplarından üretilemiyor, lilium candidumun pullarını kopardığın da yavru soğan oluşurken diğer türlerde pullar ana soğanın üzerindeyken oluşmasını ve üst köklerde yavru soğan oluşmasını bekleyeceksin, yavru soğan varsa sezon sonun da bunları ayırabilirsin.

Ayrıca, lilium candidum ve diğer Asiatic oriental liliumların tohumlarından da üretebilirsiniz.

Çiçek sapı üzerindeyken kökünü topraktan çıkarmak bitkiye zarar vermez mi?

Çiçeği açıp solduktan bir ay sonra çiçek sapı yeşilde olsa çıkarıp ayırabilirsiniz, zarar vermez.

...

gultar 13-05-2012 15:24

Sn. Lilium açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Sonbaharda pembe, oranj, beyaz, fuşya, kırmızı, sarı lilyumlarımdan yavru ayırmayı deneyeceğim. Risk oluşturmadığına göre ....

turkanatalay 10-12-2013 23:47

Sayın Zerrnisrt, sayın lilium, çok güzel ama bu sarı lilium. Bir soğan ta bana gönderebilir misiniz? Nasıl temin edebilirim bu liliumdan? Yeni gördüm, paylaşıma açabiliriz demişsiniz yukarıdaki mesajınızda, ne zaman alabilirim acaba?

Lilium 11-12-2013 00:11

Evet paylaşıma sunabiliriz dedik öyle kaldı, işlerimin yoğunluğundan ilgilenemedim daha sonra iş yerimi taşırken saksılarıda karıştırdık neyin ne olduğunu şuan bilemiyorum, bu yaz yeşersinler bir görelim ona göre kaç adet var ne gönderebiliriz bir bakalım.

turkanatalay 11-12-2013 18:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1228596)
Evet paylaşıma sunabiliriz dedik öyle kaldı, işlerimin yoğunluğundan ilgilenemedim daha sonra iş yerimi taşırken saksılarıda karıştırdık neyin ne olduğunu şuan bilemiyorum, bu yaz yeşersinler bir görelim ona göre kaç adet var ne gönderebiliriz bir bakalım.

Sayın Lilium, ben en az 3 tane istiyorum. Anneme , teyzeme ve kendime, Denizli, Aydın ve Nazilli'ye dikilmek üzere. En fazla 5 te olabilir, satışa mı çıkaracaksınız, ücretsiz paylaşım mı demek istiyorsunuz bilemiyorum ama farketmez benim için, zamanı geldiğinde haber verirseniz ve dediğim gibi en az 3 tane ayırırsanız memnun olurum. Lütfen unutmayın. Özel mesaj da atmıştım bu konuda. Buradan yanıtlamışsınız, teşekkür ederim.

turkanatalay 11-01-2014 20:10

3 Eklenti(ler)
Bugün marketten bir lilium aldım, sarı. Minyatür olanlardan. Saksısını değiştirmem gerekir mi acaba?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025