![]() |
Ben de şimdiden teşekkür ederim.Adresim var mıydı acaba?
|
ben de bu bitkiyi bu yıl edindim. yeşil yapraklarının kenarlarında beyaz şeritleri olan bir türü. açmasını sabırsızlıkla beklıyorum.
|
Sevgili Güngör Salman tohumlarını biriktiriyorsunuz değil mi;)
|
Alıntı:
|
Görüntüsü gerçekten çok güzel ve ilginç, yetiştirmesi kolay mı acaba ?
|
sayın Hhatice, tohum verirmi bilmiyorum. inşallah tohum alabilirim. ama diğer soğanlı bitkiler gibi yanından yavru vererek çoğaldığını biliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Hymenocallis Littoralis "variegata"
|
Alıntı:
|
Buradaki çiçekten midir bilmiyorum ama örümcek çiçeği tohumları ektim.
|
Alıntı:
|
Sevgili Berduray, ve Satı Uğurtan örümcek zambak'larınız ne durumda. Bu yıl güzel çiçeklerini görmek istiyoruz. :)
|
İnşallah...ben de sabırsızlıkla bekliyor, tekrar bu vesile ile teşekkür ediyorum.
Bir kaç dona rağmen iyi durumda ama yapraklarında kahverengi çiller çıktı? Neden oldu acaba? |
Sevgili Güngör örümcek zambağı soğanlı değil mi?
gerçekten çok zarif bir çiçekmiş ilk defa gördüm |
Alıntı:
|
Sevgili Hhatice, Soğanlı çok çok güzel bir bitki.
|
Sevgili Güngör, sıcak yerde tuttum ama yaprakları kötü durumda umarım kurumaz.
|
Ben örümcek zambağı çimlendirdim. Küçükler, çok minişler daha. Şaşırtıp saksıya almadım. Alsam mı, bozulmazlar değil mi:confused:
|
Yapraklardaki kahverengi çiller neden olur?
Çaresi nedir? Tecrübesi olan? |
arkadaslar bende büyük saksıda birkac kök olmak üzere bir örümcek zambağı var... (hymenocallis sp.) eqer nasl yetistireceğinizi bilmiyorsanız... sizleri bilgilendirmek isterim...
boyu, ebat ı ne olursa olsun. onu daima serin ve yarı qünesli bir yerde tutun. özellikle sabah qüneşi qören yerlerde cok rahat büyüyebiliyor... ayrıca hazır toprak(torf) yerine qübreli bahçe topraqını ve sulamasına qelince de icme değil de cesme suyu kullanın. ayrıca sadece topraqı kuruduğunda sulayın... yılda bir kez hayvan qübresi karıstırın topraqına faydalı oluyor... benim qözlemlerim bu kadar... hayırlı qünler... :D |
Benim örümcek çiçeğim örümcek zambağı değilmiş. Maalesef yetiştirememiş oldum:(
|
bir adet örümcek zambağı soğan takası yapıyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...122#post736122 |
Yeni gördüğüm bir çiçek daha. :)
|
Ismene Festalis
2 Eklenti(ler)
Spider Lily-Ismene festalis, iki adet soğanı yapraklanmaya başlamıştı bile. Bahçe toprağına ektim.
|
2 Eklenti(ler)
Topraktan da başlarını çıkardılar. Hızla büyüyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
Gelişmekte olan ismene festalis.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yaz hiç bir verim alamadığım ve beni hayal kırıklığına uğratan bu soğanlı bitkinin bir şekilde zararlı ya da hastalık sebebi ile çürüdüğüne kanaat getirmiştim ama dün gördüğüm bu manzara karşısında yeniden umutlandım.
Bu sene yüzümü güldürür mü acaba? Eklenti 367563 |
Eminönü çiçek pazarı'nda bulabilirmiyim bu güzel çiçeğin soğanını acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin garip bir mizah anlayışı var ve bana her sene aynı şakayı yapmaktan yorulmuyor.
Yine yaprak vermeye başladı. Sanırım neden çiçeğini göremediğim sorusu benim için yine bir gizem unsuru olacak. Fikri olan var mı? Eklenti 491145 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025