![]() |
Alıntı:
gerçek de ise "Lilium" cinsinin türlerine zambak denir. Bu karmaşaları önlemek için biz Mis zambağına "Lilium candidum" deriz. Tabi ki Lilium cinsi içinde daha başka pek çok tür var hepsi zambak diye adlandırılır. örneğin; oriental liliumlar, Asiatic liliumlar, Lilium longiflorum vb. Bunların hepsi zambak sınıfına girer. Sizin bahsettiğiniz "Mis zambak" Lilium candidum dur. Ayrıca Oriental Liliumlar da kokuludur. |
Alıntı:
|
Ben de merak ettim soğanı yarım kilo olan liliumu!!. şunun bir fotosunu koyabilseniz??? Tabi ki yeşermiş halini!
|
1-2 gün içinde fotoğrafını koyacağım Kamil hocam. Nail abide istedi fotoğrafını. Şu an balkonda duruyor. Aldığım yer Eminönü. Acaba mevsiminde dikilmediği için dikince şaşırıp yeşerdi mi diyeceğim ama Nail abimin gönderdikleri de yeşerdi 1-2 cm.
|
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafını yükledim. Bakalım üstadlar ne diyecek
|
Lilium candidum, keyfi çok güzel böyle devam et, haziran sonu gibi çiçeğini görürsün. Bu mevsimde yeşermesi gayet normal.
|
Merhaba,
ben bu zambağın beyaz hariç, mevcut olan tüm renklerinden edinmek istiyorum. Neden beyaz hariç? Çünkü beyazı şu an hem benim bahçemde ve hemde bizim memleketin her köşesinde mevcut. Beyazının sıkıntısı yok. Ancak diğer renklerinden bu çevrede sadece bir yerde gördüm. Ondan da isteyebilmem mümkün değildi. Çiçekçileri de dolaştım ancak yine de bulamadım. Eğer bu zambağın diğer renklerinden (ücretli ya da eşantiyon farketmez) bulabileceğim bir yer biliyorsanız lütfen beni bilgilendirin. Şimdiden teşekkürler. |
Merhabalar efendim herkese,
Hepinizden özür dilerim. Sayfanın hareketli olması ve bilen kişilerin çokluğu nedeniyle buraya yazmak zorunda kaldım. '' İris Sibirica '' hakkında bilgisi olanlardan ricam. Lütfen ''İris / süsen '' sayfasında bana yardımcı olabilir mi?. Rica edecem efendim. Tekrar özür ve saygılarımla lütfen. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili lilium, sizden gelen soğanlardan dökülen pulları ekmiştim, tam sizin tarifinize göre olmasa da atmak istemedim ektim. Minik minik soğanlar oldu o pullardan. imdi de bir kaçı filiz verdi. Fotoğraflarını yüklüyorum değerlendirme yapabilir misiniz?
Eklenti 253641 Eklenti 253642 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili loveflower, Büyük dairedekini seçebiliyorum o soğanda, diğerleri de soğansa üzerlerini bir iki santim kapanacak şekilde harç ilave ediniz, onlarda yapraklanacaktır, kış döneminde de ayda bir defa captan mantar ilacıyla ilaçlayınız.
|
Çok teşekkür ederim. Harçla kapatacağım hemen. Ektiğim yer dar biraz yerlerini değiştireyim mi?
|
Hayır, şu an yer değiştirmeniz gelişmeyi durdurur, Hem şu an daha çok küçükler sık olmaları yer değiştirmekten iyidir.
|
Çok teşekkür ederim sevgili Lilium.
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bitkinin durumu mevsim normallerine uygun mudur? Yoksa ithal olduğu için mi çiçek açmak üzere?
|
selamlar herkese bende birkaç hafta önce büyük bir marketten zamanı olmadığını bildiğim halde dayanamayıp aldığım lillium şuanda bu şekle geldi.şimdi ben sapları topraktan çıktığı yerden kesip bu saksıda tutmaya devam mı edeyim lilliumları **** soğanları çıkarıp serin bir yerdemi bekleteyim önerileriniz nelerdir?
|
Bence saksıda kalsın. Dışarıda kalsın.
|
Merhaba Arkadaşlarım Başıma çok kötü bir şey geldi açıklıyorum; Uykuya yazın sonlarında **** sonbaharda geçen liliumlarımı toprağa dikip sulamıştım aylar geçti sağlıklılar dı ama lanet olası kapalı balkon sineği dediğim sirke sinekleri ve siyak minicik sineler toprağa girip çıkıyordu halbuki doğurmuşlar ve bu larvalar kemirmiş te kemirmiş 3 tane büyük soğandan 1 tanesi sağlam diğer ikisini de ağır yaralı olarak kurtarım ve evimizde büyük bir toprak sıkıntısı var neredeyse evdeki ve bahçedeki 30 saksımdan 3-4 tanesindeki bitkileri bu sinek yüzünden kaybettim neyse soğanlara dönelim bende bu soğanları kuru talaşın içine koydum iri kıyım birazdan resimde koyarım Koymadan önce bir güzel yıkadım tüm pis topraktan ayrıştı acaba talaşın üstüne su döksem sonra onu poşetle kaplayıp buz dolabına mı koysam nasıl olur.saygılar.
|
Talaş nemli kalmalı,Kökleri kurumasın. En iyisi toprağa dikip dışarıya atmaktır. Dışarıda zamanı gelince (Nisan ayında) çimlenir ve büyür.
|
Sayın Kgursan talaşa koyalı bayağı oldu tpraktan daha iyi böceklenme ve çürüme neredeyse hiç yok yoprakta anında çürüyorlar.saygılarımla tüm cevaplarınız iöin teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Topraktan çıkmaya başladılar.. Bugün kar yağdı, umarım etkilenmezler..
|
Merhabalar bana da yeni bir lilium hediye geldi. Forumdaki bilgileri inceledim hepsi çok yararlı teşekkür ederim. Ancak ne zaman soğanları ayırmam gerekir anlayamadım. Şu an bunun için uygun mu? Çiçekleri solunca çiçek başlarını kestim. şimdi ne yapmalıyım?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yapı marketlere bakabilirsiniz.birdeasyalale,zengarden gibi tohum,çiçek satan firmalardan sipariş yapabilirsiniz.asyalaleden sipariş verdim benim soğanlar gelmek üzereler bu soğanlardan pul alabilirmiyim daha önce kendi soğanlarımdan üretim yaptım ama yarısı çürüdü ne yapmam lazım
saksıdaki küçük lilyumların kimi sararıyor yanmış gübre ve kumsal bahçe toprağına diktim birazda sulandırılmış fenni gübre veriyorum |
her yıl zaten asyalaleden düzenli ciddi miktarlarda alım yapıyorum. fakat resimlerdeki farklı türlere malesef ki ulaşamıyorum.
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Ben bu günlerde ORİENTAL LİLİUMLAR ın soğanlarını satışa koymak istiyorum ama onlar da ticari çeşitler (Örneğin :Rialto (beyaz), robinia (koyu pembe), Tiber (pembe), vespuçi saf beyaz ve windsor (sarı band lı beyaz) gibi. Sizin aradıklarınız özel (sanırım birisi Africa quin) tür liliumlarıdır. kolay gelsin. |
Evet sonunda Oriental Lilium soğanlarının satış başlığını açabildim. İsteyen arkadaşlar ilgilenebilir.
Aslında Oriental liliumları ayrı bir başlıkta tartışmak konuşmak daha iyi olacak gibi. çünki Lilium candidum'dan çok farklı bir zambak türü. |
Oriental Lilium soğanı almak isteyenler kaçırmasın.
Yazın bahçenizde ve saksılarınızda açacak en gösterişli çiçeklerden biri olacaktır. |
Merhaba ben de geçenlerdee Bauhaus'tan lilium soğanı aldım ve evime ektim. 2 tohumu aralıklarla bir saksıya diktim ve hava sıcak olduğu için hergün sulamayı planlıyorum.
Bu tür bir bakımla çiçeği yetiştirebilir miyim? |
Alıntı:
Siz ektiğiniz lilyum soğanına toprağı kupkuru kalmayacak şekilde su vermelisiniz. Aşırı sulama çürümeye yol açmamalı. Çok kuru ve sert toprak da üst yüzeyde sertleşerek, yumrunun filizlenmesine engel olmamalı. Nemli ama ıslak olmayan bir toprak tavsiye ederim. |
Doğru söz "Nemli ama ıslak olmayacak" , Hatta birazcık kuruyabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklanmış ama minik sinekler de oluşmuş :(
|
Sevgili selis, çok iyi göremedim ama bunlar minik sineklerden ziyade bite benziyor, bitler çiçek tomurcuklarının suyunu emerek çiçeğin yapısını bozar, hafif dozda insektisit atarsan iyi olur.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şimdi sağlıklı yapraklar çıkardılar. Aynı durumun oluşmaması için, ne gibi önlemler alınabilir? Eklenti 282689 |
Yağışlardan sonra captan 50 wp ile ilaçlayınız.
Bir de şu günlerde salyangoza dikkat. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kene ilacı diye bunu almıştım.. Üzerinde önerdiğiniz kelime yazıyor.. İşe yarar mı? |
Etki maddeleri farklı olabilir bir zirai bayiye danışırsanız daha iyi olur.
|
Alıntı:
Çünkü bildiğim kadarıyla L.candidum Botrytis (gri çürüklük) e karşı duyarlı bir bitki ve Rovral veya Ronilan sadece Botrytis için geliştirilmiş bir ilaç dır. |
Benim geçen seneden açan liliumlarım var bu sene bazıları çok cılız çıktı acaba bu sene de açar mı?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025