![]() |
1 Eklenti(ler)
Süs yoncalarım çıldırmış vaziyette. Arada bir sıvı besin veriyor annem.
|
Bir ismi de uyku çiçeği diye biliyorum .
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Hhatice, uyku çiçeği deniyor olmasının sebebi sanırım bu;) :
|
süs yoncaları nın sadece cicegi degil yapragıda gece olunca kapanıyor :p
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Bende bahçemde yeşil yapraklı beyaz çiçekli ve pembe çiçekli 2 yumru bulup hemen saksıladım...ama mor yapraklıda çok güzelmiş...istanbulda nerede bulabilirim bilen var mı arkadaşlar...
|
1 Eklenti(ler)
Benim de osalix depei yani şans yoncam açtı.
|
hocam cicekleri turuncumu cok güzel maşalah
|
Evet bu çiçeğin çiçekleri turuncu oluyor ve de nerdeyse 1,5 aydır çiçekli.
|
1 Eklenti(ler)
Benimki de 1 yaşında. Kuruyor sanmıştım ama baharla birlikte coştu:)
|
Alıntı:
Altı gelişmiş yaprak ile yedi yaprak tomurcuğu gönlümü şenlendiriyordu. Sabırla turuncu çiçeğini bekliyordum. Bugün öfkelendim. Sizin ektikleriniz bir buçuk aydır çiçekliymiş, neden bendekiler nazlanıyor bu kadar? Gerçi yaprağı da çiçek kadar güzel bir görüntüye sahip ama çiçeği de görmek istiyorum. |
Kendinizi üzmeyin. Benim geçen yıldan kalma deppeilerim kurumuştu (kışın kurudu diye paniklemeyin, yaz başlarında diriliyorlar), tekrar yapraklanalı daha birbuçuk ay bile olmadı. Sizinkilerin de çiçeklenmeleri yakındır:)
|
Sevgili Nevsune, deppeilerin gözünün içine baktığımdan mı nedir, garip bir görüntüleri var: Yapraklarda sarılıklar gibi. Yeni çıkan yaprak tomurcukları da bir türlü gelişmiyor, kapalı duruyorlar.
|
Tiya saksınızı hangi ortamda bulunduruyorsunuz belki ondan olabilir.Benimki yarı gölge bir ortamda durmakta.Hala da çiçek açıyor.
|
Deppeilerin yaşadığı ortam aydınlık ama güneşten uzak bir yer. Yani sizdekiler gibi denebilir. Yaprak vermeye devam ediyor ama yaprakların gelişimi ilk yapraklar kadar hızlı değil ve üstlerinde beyazlıklar (yaprak yüzeyine işlemiş durumda)var. Dokunulduğunda ele gelen bir şey yok.
|
yardım edin lütfennnnnnn
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
cevap verecek kimse yok mu ????
|
Saksılarda kendiliğinden biten minyatür yonca var, yayılıcı bir tür. Çiçekleri küçük ve göz alıcı değil. Ne kadar temizlesem yine çıkıyorlar. Saksı dışında yerde görmüyorum. Bu yonca türü nedir?
|
bugün bir yaprak daha gitti :(
|
Alıntı:
|
benimde birer birer dökülmekten sadece 3 tane yaprağı kaldı :((
onlarda kurursa napıcam ben? |
Mor Oxalis bence çok nazlı bitki. Yaklaşık bir yıldır evin her köşesini dolaştı, en sonunda sabah güneşi alan mutfak balkonumu sevdi. Geçirgen bir toprakda ve kesinlikle çok az su seviyor, suyu neredeyse koklatıyorum. En sonunda dilini çözdüm, keyfi yerine geldi:)
|
Alıntı:
balkon soğuk olamazmı bitki için .. benim balkon çok rüzgarlı oluyo hele kışını anlatamam :( şimdilik 3 yaprağı kaldı benim oxalisin yeni yerinide sevdi sanırım.. bende neredeyse haftada 1 yarım fincan su veriorum .. bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak, umarım onu kaybetmem :)) |
Yeni yerini sevmiş, kaybetmezsiniz:) Bana ilk geldiğinde içeride durdu, fakat salonu beğenmedi, sonra balkonun güney kısmına gitti, orasıda olmadı, şimdi doğu tarafında, hafif sabah güneşi alıyor, rüzgarlı da bir yerde. Soğanlı, yumrulu bitkiler soğuktan çok etkilenmiyorlar, don olacağı zaman içeride serin, sabah güneşi alan bir yere taşırsınız.
Gözümüz çok üstünde olunca, çok nazlanıyorlar. En son yerine alırken artık gözden çıkarmıştım, keyfin bilir demiştim:) |
dediğiniz gibi sevdi yerini. :S
kayınvalidemden istedim eğer ölürse çok mahçup olurum bakamadığım için, o yüzden üstüne düşüyorum, araştırıyorum. ama artık içim rahat sizde İzmirliymişsiniz sizden isterim :)) |
Sevgili zeynephan35 benimki ayırlılacak kadar gelişirse; seve seve veririm:) Dün arkadaşlarla Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinin botanik bahçesine gittik. Mor yapraklı oxalis çokça var. Siz İzmirde nerede bulabilirim diye sormuştunuz, haber vereyim dedim.
|
teşekkür ederim ilginize :))
|
iyi geceler arkadaşlar
ben şu Oxalis Deppei "iron Cross" / Şans Yoncasını görünce çok şaşırdım böyle bir şeyin var olabildiğini bilmiyordum? 4 yapraklının birtür masal olduğunu düşünürdüm (orman cinlerinin yakasında asılı olduğunu onları bulursan şansın döner diye bahsederlerdi hep :) istanbulda bunu nereden bulabilirim acaba bilen varmı? çok hoşuma gitti... |
Alıntı:
|
acemifüsun yardımın için çok teşekkürler
|
dün kardeşimden aldıgım bir kök yemyeşil yoncaları hazır topraga dikecegim çiçegi ne renk oldugunu bilmiyorum ama şu an baygın zavallım.yoncayı diktikten sonra güneşe bakan yeremi koyulacak? ayrıca mor yoncalara bayıldım adanada nerede bulabilirim?
|
sayın dünyam1 in sorusu benim içinde geçerli arkadaşlar ben şuan yeni aldığım yoncamı ki kendisi baygın durumda :) sabah gündoğumundan öğlen güneşine kadar gören tam öğlen saati artık güneşin çekilmesiyle aydınlık olarak kalan camın dışında tutuyorum acaba doğrumu yapıyorum?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim ki yaz boyu balkondaydı çiçekleri yaprakları hepsi coştu..Hala da çiçekli..
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,süs yoncalarınız muhteşem görünüyorlar herkesin emeğine sağlık. Dün süs yoncamın kurumuş çiçek saplarını toplarken bu durumla karşılaştım.Çiçek sapında yaprak oluşmuş.
Eklenti 181683 Bu kısmını eğerek pet bardağa ektim.bakalım yeni yavrular oluşacak mı. |
merhaabalar bahcemde yonca var benımde sanırım pembe mınık
cıceklıı yerını degıstırmek ıstıyorumm nasıl tasıyabılırım ? bıde pek cıcegı yok cogaltmak ıcın ne yapabılırım |
mor yoncayı adanada nerede bulabilirim?
|
arkadaşlar mor uyku çiçegi adanada bulunurmu?yardımcı olursanız çok sevinirim..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025