agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Süs Yoncası, Uyku çiçeği (Oxalis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/11620.htm)

Mücevher Çalısı 02-02-2016 13:32

Oxalis corniculata - Boynuzlu Ekşi Tırfıl

2 Eklenti(ler)
Kader Çiçeği (Sempervivum sp) saksısında kendiliğinden çıkan Tırfıl:p

Eklenti 594298

Adı Boynuzlu Ekşi Tırfıl (Oxalis corniculata) olsa gerek...

Eklenti 594287

Çok tatlı minik yapraklarının arasından sarı çiçek açıyor;)

Muda 02-02-2016 13:50

Sn. Mücevher çalısı;

Kendiliğinden çıkanlar o kadar yayılıcı ve istilacı olabiliyor ki kendisinden başka bitki barındırmayabiliyor. Ben de benzerini yok edinceye kadar çok uğraşmıştım. Siz onu saksıda ayrı bir yere alın isterseniz.

Mücevher Çalısı 02-02-2016 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1437146)
Sn. Mücevher çalısı;

Kendiliğinden çıkanlar o kadar yayılıcı ve istilacı olabiliyor ki kendisinden başka bitki barındırmayabiliyor. Ben de benzerini yok edinceye kadar çok uğraşmıştım. Siz onu saksıda ayrı bir yere alın isterseniz.

Daha önce ben de çok karşılaştım yabani yoncalarla. Hatta değişik çeşitlerini görsem, çayır-bayır nerede bulsam kökleyip eve getiriyorum. Çiçek muamelesi yapıyorum onlara ama olmuyor, nedense bende barınmıyorlar:(

Şimdilik çok tatlı bu, yumul yumul duruyor saksıda. Yayılıp ev sahibesini rahatsız ederse bakarız bir çaresine:p

Uyarınız için teşekkür ederim;)

tabus 12-02-2016 18:29

rizomlarının nasıl olduğunu merak ediyordum, çünkü aldığımdan beri saksı değişimi yapmadım ben[/QUOTE]

Oxalis toprak altı depo organları:Pacific Bulb Society | Oxalis storage organs

Oxalis triangularis, yazın 27-28 C derecenin üzerindeki sıcaklıkta uykuya (dormansi periyodu) yatar. Eğer bu dönemde uykuya bırakılmmışsa kışın, ilkbahar öncesi mutlaka uykuya teşvik edilmelidir..
Şöyle bir uğramıştım..Kolay gelsin

Binbirçeşit 28-02-2016 09:14

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bişey sorcam benim saksıda bişeyler çıktı.uyku otu yani süs yoncasına çok benziyo temennim inşallah ondandır.çünkü yıllar önce çok severek buyyutup baktıgım bir çiçekti kendisi.sonra iş seyahet vs hepsini kaybetmiştim birdahada alıp büyütmemiştim.sizce bu ondanmıdır.?

çiçeksever 29-02-2016 14:09

Yabani ot olabilir. Ona çok benziyor. Benim bazı saksılarda geçen sene çıkmıştı.

nikon_ 29-02-2016 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1437143)
Kader Çiçeği (Sempervivum sp) saksısında kendiliğinden çıkan Tırfıl:p

Adı Boynuzlu Ekşi Tırfıl (Oxalis corniculata) olsa gerek...

Çok tatlı minik yapraklarının arasından sarı çiçek açıyor;)

Sayın Mücevher Çalısı, Sayın Muda'nın size yaptığı uyarının aynısını ben de yapmak istiyorum. Bu bitki o kadar arsız, o kadar istilacı ki, siz ne olduğunu anlamadan her yeri saracaktır. Açan her bir çiçek tohum kapsülü oluşturuyor ve onlar da olgunlaştıktan sonra patlayarak tohumları çok uzaklara bile taşınmasını sağlıyor. Ben bir kez bulaşmıştım, her yeri istila edince tamamını söküp attım ama, aradan bir yıldan fazla geçmesine rağmen hala saksılarda çıkmaya devam ediyorlar. Duvarlarda pencerelerde tohumları yapışık görüyorum zaman zaman ;) Çok geçmeden önleminizi alın derim ;)

http://www.agaclar.net/forum/1138406-post434.htm

öz.g.e.e 20-04-2016 20:34

uyku çiçeği

Arkadaşlar geçen gün uyku çiçeği fidesi aldim ektim.ama yaprağında çürümeler başladı sizce neden?

sevgihoca 21-04-2016 19:08

Sevgili Özgee,yapraklar kurusa bile sulamaya devem edin,dipten gene verecektir.Güneş direk üzerine gelmesin.Aydınlık bir cam önü iyi olur.

lfkaya 30-04-2016 22:35

Arkadaşlar Mor Olanının Tohumunu Nereden Bulabilirim İnternet ten Araştırdım Ama Bulamadım

İlknur44 14-05-2016 11:46

Selam benimde yaprakları yeşil çiçeği pembe uyku çiçeğim var.
Çiçekleri sadece mayıstamı açıyor.

gtanirtr 20-12-2016 14:36

yoncamda pas hastalığı

1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Bir ay kadar önce yalova'dan getirttiğim yoncamda pas hastalığı olduğunu düşündüğüm bir hastalık oluştu ne yapmalıyım bir anda tüm yaprakları sardı

ULDUZ 20-12-2016 21:39

Merhaba gtanirtr bence hastalikli tum yapraklari kopar. Korkma bir sey olmaz yeniden yaprak verir cunki yumrulu bitki kendisi. Ustadlar ne deyer bilmem amma ben kendi deneyimimi soyleyim sonbahar sonu havalar iyice sogudugunda alt yapraklar bozulur bende hepsini keser quru serin yere alirim. Ta ki bahara kadar. Bu arada suda vermem asla. Baharda disari cikartip arada sirada sularim cok gur bir sekilde gelisir. Tum yazda uzeri cicekden gecilmez. Fotosunuda ekliyorum.http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...bdb477e013.jpg

Отправлено с моего HUAWEI Y511-U10 через Tapatalk

tabus 20-01-2017 18:43

2 Eklenti(ler)
HALEN ÇİÇEKTELER..SONRA o.NAMAQUANSE GELECEK

tabus 21-01-2017 20:39

1 Eklenti(ler)
Oxalis namaquana

ikbalefe 15-02-2017 09:28

Artık benimde bir mor yapraklı bir uyku çiçeğim var. O kadar mutluyum ki. Şuan sadece dört tane yaprağı var. Aylardır arıyorum Ankarada bulamadım. Antalyadan bir arkadaşım gönderdi. İşallah bende resimlerini ekleyeceğim güzel kelebeğimin :)

a_fan_of_barca 07-05-2017 16:25

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca (Mesaj 1392666)
Merhaba, artık bir çok yabancı sitede mor oxalis'in yapraktan da çoğaltıla bilindiğini okuyorum. Acaba deneyen ya da bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ?...

Denendi ve kanıtlandı;) İşe yarıyormuş:D Birinci resimde yaprak çeliği ve dipten verdiği ilk yeni yaprağı görüyorsunuz. İkinci resim yaprak çeliğinden çıkan yaprağın yakın çekimi. Görüntülü kalitesi pek iyi değil, maalesef.

TreeKing 09-06-2017 07:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca (Mesaj 1506054)
Denendi ve kanıtlandı;) İşe yarıyormuş:D Birinci resimde yaprak çeliği ve dipten verdiği ilk yeni yaprağı görüyorsunuz. İkinci resim yaprak çeliğinden çıkan yaprağın yakın çekimi. Görüntülü kalitesi pek iyi değil, maalesef.

Bunun için çeliği ne yapmak gerek?

a_fan_of_barca 13-06-2017 02:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TreeKing (Mesaj 1510253)
Bunun için çeliği ne yapmak gerek?

Herhangi bir yaprağı çekerek dipten kopmasını sağlayarak yaprak çeliği almak en garantili yol bence. Daha sonra alınmış yaprağı fazla bekletmeden toprağa dikip sulamak yeterli. Köklenme süresince ilk birkaç gün boyunca yaprak eğik durabilir. Köklenme olduktan sonra düzelir. Köklenme olması için toprağı daima nemli tutmaya çalışın. Ya da isterseniz yaprağı ilk önce suda köklendirip sonra da toprağa dikebilirsiniz.
Benim denememde çok küçük bir yaprak kullanmıştım ve direk toprağa dikmiştim. İlk yaprak 2-3 ay sonra topraktan başgösterdi. İkinci bir yaprak hala çıkarmadı. Anne yaprak ve yavrusu öylece duruyorlardı hiç bir yeni gelişme olmadan ve ben de bu gün saksı değişimi yapmaya karar verdim. Yeni saksıya alırken gördüklerime çok şaşırdım - yaprak çeliğinin dibinde 2 tane küçük yumru oluşmuş. Yumru oluşmuşsa iş tamam demektir, mutlaka yakında yeni yapraklar verip büyümeye devam edecektir.

insirah:) 12-11-2017 09:33

Arkadaşlar çiçeklerinizin güzellikleri seyrede seyrede en sonunda bende üye oldum �� benimde bir uyku çiçeğim var yapraklarını derinden çekerek almıştım tam 8 yaprağım vardı ama şimdi sadece 1 koca yaprak kaldı diğerleri sizlere ömür ... o tek yapragada gözüm gibi bakıyorum en aydınlık camın önünde duruyor 3 aydır ama hiç yeni yaprak çıkarmadı acaba ekerken çok derine mi ektim diye kaygılanıyorum ! İki parmak derine ekim yapmıştım acaba yanlışmı yaptım ?

insirah:) 15-11-2017 09:24

Tek kalan uyku çiçeğim

1 Eklenti(ler)
Eklenti 660781

Batı Rüzgarı 15-11-2017 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi insirah:) (Mesaj 1522797)

niye tek kaldı. zor mu yetiştirmesi?
bunlar soğanlı oluyor sanırım?

insirah:) 15-11-2017 11:54

8 tanecik dalı kökünden çekip alarak dikmiştim . zaten onlarıda zar zor aldıydım sahibinden :) köklerinde minicik yumrucuklarıda vardı aslında ama 7 si tutmadı ölüverdiler... bitaneciğim kaldı oda maşallah bir büyüdü bir büyüdü ama tek büyüdü dibinden yeni yaprakçıklar çıkar dedim ama maalesef... 4. ayına girecek bu saksıda 4 ayda sanırım yeni yaprak açardı diye düşünüyorum ... o yüzden acaba çok mu derine ekdim de çıkamıyomu yaprakçıkları ? eni konu 2 parmak derine ekmiştim ama bilemedim işte....

suphangun 28-12-2017 16:22

Uyku cicegimi dün komsuma da vermek icin cıkardım fakat tekrar diktigimde eski haline donmediler hepsi ölmüş gibi sapları asagı sarkmıs ve yaprakları kapalı sekilde napabilirim?

Muda 28-12-2017 17:48

Uyku çiçeğinde bu zamanlarda uyku durumuna giriyor. Siz çıkarınca kökleri de biraz zarar görmüştür. Yumrulu olduğu için sıkıntı olmaz. Baharla birlikte yenide uyanırlar. Benim öldüğünü düşündüğüm uyku çiçeklerimden baharla birlikte uyananlar oldu.

suphangun 29-12-2017 09:57

Teşekkürederim..

taydin66 24-04-2018 16:18

yaprak kenarlarındaki çürüme

2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Yaprakların uç tarafları fotoğrafdaki gibi kuruyup daha sonra yaprağın tamamını sarıyor ve en son olarak yaprağın ölmesiyle sonuçlanıyor.
Bunu nasıl önleyebilirim.

taydin66 10-05-2018 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi taydin66 (Mesaj 1538258)
Merhaba,
Yaprakların uç tarafları fotoğrafdaki gibi kuruyup daha sonra yaprağın tamamını sarıyor ve en son olarak yaprağın ölmesiyle sonuçlanıyor.
Bunu nasıl önleyebilirim.

hiç kimseden yorum yok mu????

çiçeksever 11-05-2018 09:23

Bence çok su vermeyin ve mümkünse açık havaya çıkarın.

taydin66 12-06-2018 14:51

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 1540012)
Bence çok su vermeyin ve mümkünse açık havaya çıkarın.

Sn. Çiçek Sever, başka bir saksımda ise şu durum var. Bütün yaprakların üzerinde beyaz noktalar oluştu. Daha sonra bunla büyüyerek yaprağın çürümesine sebep oluyor. Bu neden olabilir?
Not: Çiçek sabahdan öğlene kadar direk güneş alan cam önünde duruyor. Öğleden sonra güneş gidiyor. Sulamayı toprak kurudukça 2 güne bir yapıyorum

çiçeksever 12-06-2018 15:29

Tam bilmiyorum ama hastalık veya vitamin eksikliği olabilir.

çiçeksever 12-06-2018 15:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi taydin66 (Mesaj 1542809)
Sn. Çiçek Sever, başka bir saksımda ise şu durum var. Bütün yaprakların üzerinde beyaz noktalar oluştu. Daha sonra bunla büyüyerek yaprağın çürümesine sebep oluyor. Bu neden olabilir?
Not: Çiçek sabahdan öğlene kadar direk güneş alan cam önünde duruyor. Öğleden sonra güneş gidiyor. Sulamayı toprak kurudukça 2 güne bir yapıyorum

KUZUKULAĞI (Ekşitırfil, Üçgül) (Oxalis sp.) HASTALIKLARI

çiçeksever 12-06-2018 16:24

https://e-gro.org/pdf/E-GRO_Bulletin_2_07.pdf

Selim orhan 17-08-2018 15:36

Nerede bulabiliriz veya nereden temin edebiliriz

Bahar çiçeği 25-11-2018 16:10

Uyku çiçeğim hastalandı

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bitkimde bu şekilde beyaz lekelenmeler başladı. Nedenini bilen veya başına böyle bişey gelen varmı. Yardımcı olursanız sevinirim

naturedesign 25-11-2018 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar çiçeği (Mesaj 1552816)
Arkadaşlar bitkimde bu şekilde beyaz lekelenmeler başladı. Nedenini bilen veya başına böyle bişey gelen varmı. Yardımcı olursanız sevinirim

Yeşil yapraklilarin aksine; seyrek sulama gereken- fazla nemi sevmeyen tür. Toprak üst seviyeden kesin, yeniden filizlenir. Dış mekanda gölge seven yayılıcı bahçe bitkisidir.

Bahar çiçeği 26-11-2018 19:25

[QUOTE=naturedesign;1552836]Yeşil yapraklilarin aksine; seyrek sulama gereken- fazla nemi sevmeyen tür. Fazla sulamadan olabilir. Toprak üst seviyeden keserseniz yeniden filizlenir. Dış mekanda gölgede daha iyi gelişen yayılıcı bahçe bitkisidir.[/QUOT

Teşekkür ederim yanıt için sevindim hastalanmamış olmasına sulamayı hemen azaltıyorum.

taydin66 11-01-2019 12:33

yeşil oxalis hasta mı?

2 Eklenti(ler)
Merhabalar
3 gün önce N11 sitesinden aldığım yeşil oxalislerimin yapraklarında fotolarda görülen beyaz renkte noktalar var. Bunlar bir çeşit mantar mı? yoksa başka bir sıkıntı mı var? **** üreten firmanın yapraklara sıktığı bir kimyasal mı?

Bitki kargoda gelirken dondu mu acaba çünkü kargo günü hava sıcaklığı -10 du.

İlaveten eğer bu mantar ise ne ile kurtarabilirim.

taydin66 11-06-2019 13:55

su ve ışık ihtiyacı nasıl

Arkadaşlar mor yapraklı ve yeşil yapraklı (oxalis deppei) olan bitkileri su ve güneş ihtiyacı nasıldır? Herkes farklı bir şey söylemiş. Doğru bilgi nedir?

nalan1907 18-06-2019 13:14

Mor Kızım

4 Eklenti(ler)
Eklenti 695303
Kedilerimin en sevdiği çiçek maalesef. 3 Kere kedilerimin oynaması yüzünden ölümden döndü....Şimdi ki kedim kör olmasına rağmen oturup başına oynuyor. Yapraklarda gördünüz yırtılmalar Köroğlumuz Maylo' nun işi :)
Eklenti 695304
Eklenti 695305
Eklenti 695306

https://nalan1907.blogspot.com/2019/...angularis.html

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025