![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Jebezel hanım rizomlarınız büyük görünüyor.Çiçek açacak irilikte olan arada var gibi görünüyor.Siz üretin daha sonra paylaşırsanız sevinirim.
|
Jebezel hanım nasip diğelim yoğunluktan tam olarak anlayamamışım.Bir dahaki sefere diğelim .
|
2 Eklenti(ler)
Benim mügeler de açmaya başladı arkadaşlar:Sizleri o güzellikle başbaşa bırakayım dedim.
|
Jebezel hanım mügeniz nasıl oldu resmini paylaşabilir misiniz?
|
Bu güzelliği fark etmek için geç kaldım sanırım. Anladığım kadarıyla şubat aylarında çimlendiriliyor ve nisana-mayısa kadar da çiçekler meyveye duruyor. Seneye mutlaka tohumlarından edinmeliyim.Hem üreyip çoğalmasına katkım olur hem de bu güzellikten daha fazla mahrum kalmam :) Ne kadar nazlı ve güzel görünüyor.
|
Bu çiçek tohumdan çoğalmıyor.Bunu çoğaltmanın yolu rizom yoluyladır.
|
bu güzel çiçeğe sahip olmak onu yetiştirmek koklamak izlemek istiyorum ancak hiçbir yerde bulamıyorum ne yazıkki... internetten onlarca çiçek satıcısına mesaj attım ya cevap gelmedi ya da elimizde yok dendi.. rica ediyorum elinde olup vermek isteyen veya satışını yapmak isteyen varsa iletişime geçsin hayırlı akşamlar
|
Sn.hocam100, mügeleri topraktan çıkarıyor musunuz. Devamlı toprakta kalmasının mahzuru
var mıdır? |
Mügeler devamlı toprakta kalan bir bitkidr.Sakın çıkarmayınız.
|
sayın mügemmm kullanıcı adınızı görünce bir an kendimden şüphe ettim bu konuya ne zaman yazmışım diyerek. Kullanıcı adınız benimkine ne kadarda çok benziyor!
hocam100, bu seneki rizom dağılımını tahmini ne zaman yapmaya başlayacaksınız? ona göre peşinize düşeceğim |
Genelde aralıktan sonra sökerim.
|
Alıntı:
|
Herkese merhabalar, konuyu baştan sona keyifle okudum. Bahçemdeki toprak kısım çok fazla güneş almıyor - günde 3 saat - . Gölge ve yarı gölgede yetişip çiçek açan bitkilerle yeniden düzenlemek istiyorum. Ve müge de buna uygun bir bitki gördüğüm kadarıyla.
Müge rizomlarını Kasım Aralık gibi bahçeye eksek kışın gübre ve samanla örterek yerlerine alıştırsak önümüzdeki bahara sağlıklı bitkiler elde edebilirmiyiz? Sayın hocam 100 , Aralıktan sonra söktüğünüzde satış için ayrı bir başlık açıyormusunuz. Müge çiçeğini bahçede yetiştirmek üzere satın almak istiyorum. **** daha erken satışınız oluyormu acaba? |
Mügelerimi kazıp yerlerini değiştirmeye başladım.Toprağını gübreleyip çapalayıp yeniden ekeceğim.Sizlere de tavsiye ederim.Dikkat edeceğiniz şey kazarken köklerine zarar vermemeniz.
|
benim mügeler erken kurumaya başladılar sanki. az az sulamaya devam ediyorum.
sevgili hocam100. saksıda olan mügeleri çıkarmaya gerek varmıdır. kışı rahat atlatmaları için bir işlem yapmak gerekir mi? birde toprağı azalmış. üstten biraz toprak eklesem sorun olur mu? |
Esra hanım üzerine hafif toprak ilave edin.Yanmış hayvan gübresi varsa az miktarda üzerine dökün.İsterseniz toprağını yeniden hazırlayıp köklerini ayırp yeniden ekebilirisniz.Artık yaprakları kuruyacaktır.
|
Teşekkürler. toprak ve gübre ilave edeceğim.
|
Alıntı:
|
Hayırlı aksamlar müge çiçeğiniz gerçekten çok güzel tohumunu nereden bulabilirim
gitti gidiyor.com da bulamadım |
Convallaria majalis Seeds £3.15 from Chiltern Seeds - Chiltern Seeds Secure Online Seed Catalogue and Shop
Fakat, tohumdan yetiştirmek gibi çok özel bir merakınız yoksa rizom,corm olarak bulun daha kolay.. |
Tohumdan yetiştirmek için 5 sene beklersiniz.Ya da hayal kırıklığı yaşarsınız.En iyisi rizom olarak ekmektir.
|
Rizomdan ekecekseniz ekme zamanı gelmişltir.Şimdi ekeceksiniz nisanda çiçeklerini görürsünüz.
|
Mügeleler soğuk görmesi gerekir.Soğuk çiçek oluşumunu sağlıyor.Soğuk olmazsa açmaz.
|
Alıntı:
|
Niye açmasın ki.Soğuklamış olanlardan alırsınız.
|
Sizde soguklamis rizom mevcut mudur sayın hocam1000?
|
merhaba,
ben zengardentr isimli bir siteden ön siparişle rizom aldım ancak 4 kök alabildim. sitede rizomlar bir kaç gün içinde bitti zaten. Maalesef bunu biraz geç haber veriyorum ama 2014şubat ayında tekrar satışları olacak. Yine de paylaşmak istedim. |
sayın Hocam100 müge çiçekleri henüz sürgün verip yeşermedi.Normali bu mu yoksa benimkiler kurudu mu ?
|
Biraz derine mi ektiniz bazan olabiliyor.
|
Alıntı:
|
Acele etmeyin o zaman su verin zamanı gelince filizlenecektir.
|
Artık mügeler bahçede filizlerini gösteriyorlar.Yakında açarlar.Kuytu kısımdaki bazı erkenci cins mügelerim bu durumda.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl bu zamanlarda açmışlardı. Bugünkü durum bu.Birinin minicik tomurcuğu üstünde kurudu:( Merakla bekliyorum gelişmeleri.
|
Merhaba,mugeseverler..
2 Yildan beri ilk kez mugelerim,nihayetinde acacaklar.Fotograflamaya calisacagim.sizinle paylasirim. |
5 Eklenti(ler)
Benim de mügelerim nihayet açtı bu gün resimledim.
|
Görüntü güzel, bir de kokusunu alabilseydik tam olacaktı :)
|
Onu da bahçeme yolunuz düşerse koklarsınız.
|
Geçen yıl gönderdiğiniz 13 kök Mügem'in açmasını bekliyorum.
Doya doya koklayacağım inşallah. Aksilikler oldu, saksılarını beğenen kimseler saksıyı boş sanıp topraklarını döküp saksılarını çaldılar. Farkedip kurtarana kadar birazı bozulmuştu. Şimdi bir karış oldular, hala açarlar umuduyla bekliyorum. Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025