![]() |
Müge, tıpkı ayrık oyuna benzer kökleri yana doğru yayılarak çoğalır.En güzeli bahçede hafif gölge bir yere ekmektir.Yazın suyu çok sever.Kışları ise yapraklarını döker.Bahara tekrar filizlenerek eski şeklini alır.
|
Müge çiçeği
1 Eklenti(ler)
Müge çiçeğim filizlendi bu kadar çabuk olacağını sanmıyordum
|
Müge Çiçeği
1 Eklenti(ler)
Müge çiçeklerim büyüyor sanırım bu sene çiçek açmıycak eski mesajlardaki Mügelere baktığımda yaprak uzatırken çiçek vermeye başlamışlar açmasalarda problem değil eninde sonunda açacaklar :)
|
Evet esra hanım malesef açmayacaklar.Hemen yaprağa geçmiş arasından filiz çıkardı.Seneye açar.
|
Mügelerinizin artık yanmış hayvan gübresi ile takviye etme zamanı geldi.Şu aralar yanmış hayvan gübresi ile takviye ederseniz kalın filizler elde edecek ve çiçeklerini görebilirsiniz.
|
4 Eklenti(ler)
Artık mügelerimiz de havaların ısınması ile yüzlerini göstermeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Daha ufak bir logo tasarlayabilirsiniz.
Bu biraz gözü tırmalıyor. Logoya rağmen çalınabilir resminiz:D Mesela Eklenti 200344 ki ben bu işlerden hiç anlamam. |
Haklısınız geçenlerde bir resmimi bir reklamda gördüm.Şaşırdım bu resmi ben çektim dedim adam yaa dedi.İzin almadınız dedim internette bulduk dedi.O yüzden yakında tasarlayacağım bu acele oldu.
|
2 Eklenti(ler)
Nihayet mügelerimin saksıya ektiklerimin çiçeklerini gördüm.
|
5 Eklenti(ler)
Mügelerimde son durumu paylaşayım dedim.Bu yıl verilen gübrenin faydasından yerden daha gür ve çiçek filizli çıkıyor.Bahçedekiler henüz açmadı.Ama saksıdakiler açtı.
|
Hocam,Masallah lari var.Cok guzel yetismisler.Benimkiler bahcedekiler henuz yapraklanmaya yuz tutmakta.
|
2 Eklenti(ler)
Hocam, Sizinkeler açmış. Çok memnunum - çok uzun zamandır bunları arıyodum :rolleyes:
|
Maşalallah çok güzel olmuşlar.Uygun besin veriirseniz seneye daha fazla çiçek verebilirler.
|
Onlara özel bakım olacak (VİP) :D
|
Sevgili Asya_lotus,
seni çok çok kıskandım. Bahçede Mügelerin ekli olduğu yeri kazdım ve bir tek kök buldum. Sanırım salyangozlar onları mideye indirdi. Kalan tek kökü de saksıya alıp yükseye kaldırdım. Galiba askılı saksıda Müge yetiştiren ilk insan olacağım. Ben kilim gibi yayılıp gelişsinler diye beklerken... Bu salyangozlara artık ne yapsam mübahtır. |
Alıntı:
|
Sn.Hocam100, geçen yıl sizden rizomlarını aldığım Mügelerim 10 gündür yapraklanmaya başladılar. Geçen yıl çok cılız yaprakmışlardı bu yıl yaprakları çok daha keyifli ve sayıları artmış. Ancak sizin fotoğraflarınızda çiçek tomurcuklarının yapraklanırken çıktığını görünce bugün hemen diplerini kontrol ettim, maalesef hiç tomurcuk göremedim. Çiçekler için sanırım 1 sene daha beklemem gerekecek.
|
Limon hanım sanırım evet .Kışın dibine yanmış keçi veya inek gübresi verirseniz açabilirdi.Gübreyi seviyor.
|
Aslına bakarsanız ben yerlerini değiştirmiştim ama yerini unutmuştum. Yapraklanınca, sizin fotoğraflarınız sayesinde Müge oladuklarını anladım, Ploxlarla beraber dikmişim, aynı anda yapraklanmaya başladılar. Seneye aynen yazdığınız gibi gübre takviyesi yapacağım. Çiçek açmasa da sayıca artmaları çok hoşuma gitti. Teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Sn.Hocam,
ellerinize sağlık, ne güzel açmışlar... Müge'nin benim için ayrı bir yeri var. Hayalimde, kızımın gelinliğinde benim yetiştirdiğim MÜGE'lerden bir "gelin çiçeği" yapabilmek... Umarım başarabilirim. |
Ömer bey niye olmasın.
|
Hocamdan aldığım mügelerim bahçede. Fakat bitürlü büyümediler. Sağolsunlar, bahçemdeki salyangozlar çıkan yaprakları jet hızıyla yiyorlar. Ben de 1 hafta önce saksıya aldım. Yeni yapraklar çıkmaya başlıyor. İnşallah çiçeklerini de birgün görürüm.
|
Bu yıl salyagoz bayramı , her yer salyangoz.
|
Benim bahçeme salyangoza giriş yok (ikinci kat) :p
|
Bu bitki bu aylarda neden üretılmezki.Gördügüm her seraya sordum yok yok yookk.Uff :(
|
3 Eklenti(ler)
Sn hocam100 den aldığım müge, gecen sene acmadı. Bu yıl tavsiyesi üzerine kışın yanmış koyun gübresi döküp, samanla örttüm. Mayıs başı müge actı, halen acık durumda.
Cicekler pek minik ama:( |
Cemo hanım tebrik ederim, çok hoş olmuşlar.Seneye ayırabilirsiniz epey çoğalmışlar.
|
merhaba arkadaşlar herkesde bulunan çiçek otsu benim aldığım tohum çalı formunda ektim ancak benimkiler çıkmadı daha umudumu da yitirmeye başladım çalı formunda çimlendirebilen **** elinde olan var mıdır acaba
|
Tohumdan yetiştirmek neredeyse imkansız gibi bir şeydir.Çok zordur.Tohumdan yetiştiren daha hiç duymadım.Bizim yetiştirdiğimiz rizom köklüdür.Çok kolaylıkla yetişir.
|
Sayın aukesen sizin bahsettiğiniz bitki Pieris japonica , Convallaria majalis değil.
Onunla ilgli bilgiyi bu konuda bulamazsınız. Pieris tohumdan pek yetişmiyor, fidan alın. Saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025