![]() |
kök şeklinde vardı.
|
Dikeli ne kadar oldu acaba ?
Cok derine mi diktiniz ? En fazla 1,5-2 cm olmaliydi , ayrica kontrol edebilirsiniz - dayaniklidir , bozulmaz . Bir kurdan yardimi ile , diktiginiz bolgeyi hafifce kurcalayin :) bitkiyi bulunca lutfen ucunu 1-2 milimetre acikta kalacak sekilde toprakla kapatin . Haberlerinizi bekliyoruz . |
Ben kök şeklinde gecen sene bauhaseden almıştım hic cıkarmadım saksısından dediginiz gibi 1.5-2cm kadar derinde ama hicbir hareket yok.Yagmur suyuylada sulanmış oldu.Şimdilerde hareket başlamış olmalıydı ama İstanbul daha yeni ısınmaya başladı.Burası icin erken olabilirmi acaba?
|
Sevgili beyaz orkide ,
eger çiçeginiz balkondaysa haklısınız , benimkiler bahçede ,İzmir olmasına rağmen , yüzeyden 3 cm yüksekteler . Sayın hocam100 'den aldıklarımı da saksıya diktim .Toprak olarak sadece torf kullandım , uçlarda hafif yeşerme oldu . Yabancı kaynaktan tercüme ettiğim bilgidekini uygulayıp 3-4 cm olunca karanlık ve sıcağa alacağim . Bu işlem çiçeklemeyi hızlandırıyormuş . Size tavsiyem eger balkondaysa eve almanız , ılık suyla sulamanız . Kolay gelsin . |
Mügelerimin iyice çiçekleri görünmeye başladı.
|
müge
1 Eklenti(ler)
Mügelerimin iyice çiçekleri görünmeye başladı. Sanırım yakında çiçek açacak. İnci gibi görünümü var.
|
Sayın hocam100 ,
kokusu henüz yok mu ? Görüntüleri kadar , kokuları da çok zarif olur .... |
Henüz tam açmadığı için koku yok.
|
Mügelerimin iki türü var bu açanlar erkenci olanlar diğer kısımdakiler ise yeni filizleniyor.
|
Benim mügemde uç verdi cok şükür cok üzülmüştüm bozuldu zannedip hemde cok güclü cıkıyor filizi.
|
Mügesi olup bir tanecik de olsa paylaşmak isteyen olursa...ki umuyorum, diliyorum, ben buralardayım.
|
Ben seve seve verirdim ama tek kök ne yazık ki.Hucam100 satışa koymuş ama üstelik de 2lıra.Ben gecen sene 7lıradan almıstım.**** bekleyin seneye cogalırsa verırım ben size
|
Gözünüz aydın sayın beyaz orkide ,
hocam100 den ben de aldım , fazla fazla gönderiyor , tavsiye ederim . bana beş adet derken 2 katı nerdeyse göndermiş .Bence temasa geçin sayın berduray... |
Nerdeyse 2 hafta oldu ama benim mügelerden bir ses yok. Acaba ters giden birşey mi var, haftasonu biraz toprağı eşeleyip bakıcam. Derine de ekmemiştim :(
|
Satışta olduğundan bile haberim yoktu, haber verdiğiniz için teşekkür ederim Sayın Volare.
|
Bence bir aksilik yoktur , çok dayanıklılar .
Olmazsa İzmir grup toplantısına getirin muayene edelim:p |
:(:(
Alıntı:
|
;)Sayın berduray çiçekleme geçsin size 1-2 kök gelir , veya tohum .
O kadar üzülmeyin . |
1 Eklenti(ler)
Benim bahçedeki mügeler ,yavaş yavaş büyüyorlar .
|
Çok estetik bir çiçek ama benim köpeğim ve bahçede baktığım kedilerim olduğundan açıkçası biraz çekiniyorum.
|
Sayin kaktus ,
Kediler icin mi ( zehirli bir bitki) yoksa cicekler icin mi endise duyuyorsunuz anlamadim? |
Kendisi zehirli. Köpeğim bazen otları yiyor.
Kediler de öyle. özellikle de yavru kediler bahçede çeşitli bitkilerle pek bir oynuyorlar. O yüzden biraz endişe ediyorum ya yerlerse diye. |
Zehirli olan tek tohumlari , cicekleri gecince koparirsiniz , yani mayis sonunda .
Yil boyu acan bir bitki degil zaten- nisan /mayis aylarinda acar . Iyi geceler . |
Hmm anladim. Bir yerde çiçekleri, kökleri yaprakları ve meyvelerinin de zehirli olduğunu okumuştum. Belki meyveleri kadar zehirli değildir..
Teşekkürler |
2 Eklenti(ler)
Mügelerim açtı ve müthiş kokuyorlar.
|
Gozunuz aydin hocam100,
sayin kaktus hayvanlarin icgudulerine guvenin , zehirli bircok bitki var dogada , hic bir hayvan onlara dokunmaz . |
Maşallah, çok güzel görünüyor, benim de tavuklarım var tele sardırmak için bir kaç dal pasiflora diktim.Etrafını da minik delikli telle çevirdim, belki öyle bir şey yapabilirsiniz köpeğinizden korumak için.
|
Alıntı:
çiçek açan bu mügeler sizin satığınız 2 türden hangisi? |
Erken açan tür uzun boylu olan cins,diğeri kısa boylu olan biraz geç açtı ve çiçekleri daha yoğun kokulu.
|
Merhaba Hocam100 benim mügelerimde hiçbir kıpırtı yok acaba yanlışmı ektim fotoğrafını çeksem bi bakarmısınız.Sümbülteberler hafif hafif filizlenmeye başladı ama mügelere baktıkça üzülüyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025