![]() |
1 Eklenti(ler)
Belki doğru yerde değilim,ama aşağıdaki soğanlı bitkinin türünü nasıl öğrenirim bilemiyorum.
Saygılar, Eklenti 209496 |
Sayın galanth alttaki başlıkta sorarsanız bilen arkadaşlar cevaplayacaktır.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17088 |
zıpçıktı soğanı hala arıyorum.
|
Alıntı:
|
Su sıfır dercede donmaya başlar bildiğimiz üzere..
Ama ıslak saksı toprağı eksi kaç derecelerde donmaya başlar acaba; deneyimi olanlar paylaşırsa sevinirim.. Ben ıslak saksı toprağının, hele içinde yanmış hayvan gübresi falan da varsa eksi 8-10 derecelerde ancak donacağını düşünüyorum.. |
+4 diye biliyorum ben. Sıfır derece buz hali. Yanlışım olabilir belki.
Dış ısıdan 2-3 derece farklı olur diye yazıyor bilgilerde. Saygılarımla lütfen. |
Sayın pria,
Gecen hafta istanbulda sıcaklıklar -4 -5 derece dolayındaydı ve dışarıda ıslanmış olan tüm saksılarım dondu. Tek avantajım dışarıda olan 500 saksının tamamına yakını baharlık soğan olmasıydı. Islanan saksılar - dereceleri gördüğünde donmaya başlarlar. İlave takviyeler ile ( yanmamış gübre gibi ) bu donma ısısını aşağıya çekebilme imkanınız var. Saygılar |
Alıntı:
|
soğanlı bitkilere evde sulama yaparken suyun çok soğuk olmamasına dikkat etmek gerekli,aşırı sıcak ortamda olunca da çürüyorlar,ama bahçede bu durum olmuyor
|
Alıntı:
|
Sümbül soğanlarıyla ilgili yardımcı olabilecek kimse varsa sevinirim.
Eşim bir miktar satış saksısında sümbül soğanı almış. Bunlar yaklaşık 7-8 santim kadar filizlenmişler. Şimdi okuduğum kadarıyla soğanların aslında sonbaharda dikilmesi gerekiyor. Ama benim elimdekiler zaten filizlenmiş soğanlar. Ben bunları terastaki saksılarıma dikmek istiyorum. Ankara, malum bu dönemde biraz soğuk ve yağışlı oluyor. Geceleri sıfırın altına düşüyor. O yüzden, ne zaman terasa alacağımı bilemedim. Ev içinde de biraz fazla sıcakta kalmış oluyorlar. Teras saksılarım normal saksı değil! 50*70cm büyüklükte ve yaklaşık 50-60lt toprak alıyor. Sonuç olarak, bu mevsim ve hava koşullarında terasa aktarmamda bir sakınca var mı? Mevcut saksıları çok küçük ve çok az miktarda toprak içeriyor. Biraz daha öyle kalırlarsa telef olacaklar sanki. |
Sayın MeTePe,
7-8 yıllık soğanlı bitkilerimden bazılarını kaybettiğim halde, bu çetin kışı en rahat atlatan sümbül soğanlarım oldu.Tomurcukları daha yeni görünmeye başladı. Gördüklerime dayanarak söyleyebileceğim şey, benim olsalardı soğuk da olsa, hemen açık havaya alırdım. Sümbüllerin dikim zamanın sonbahar denilmesinin nedeni,ilkbaharda çiçeklerini görebilmeniz için. Sizinkiler tomurcuklu ise çiçeklerini görür ve koklarsınız. Henüz tomurcuk oluşturmamışlarsa sanırım seneyi beklemeniz gerekir.Her iki durumda da sümbüllerin dikilmesi gerekir. |
Sayın gçakar,
Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben onları hemen terasa alayım o zaman. |
Sayın MeTePe,
Merak ederek Ankara'da gece sıcaklıklarına baktım.Bu gece en düşük -2 olacakmış. Biz en düşük -5-6 gördük, ve dayandılar. Sizinkiler için, yapraklarda sıcağa alıştıkları için bozulma olabilir ama soğanları zarar görmez diye düşünüyorum. Saksıların altında su kalmamasına dikkat ediniz. (Galiba soğanlarınız donarsa sorumlusu ben olacağım. Şimdiden bilmemde yarar var.Eğer bir terslik olursa size kaç tane sümbül soğanı borcum olacak :) ) |
Alıntı:
Ancak bir kaç gündür bakmamıştım... Sümbüller el kadar saksılarda çiçeklenmişler bile... :p Nasıl olacak bilmiyorum artık. |
Alıntı:
|
Bende bir kaç ay önce aldığım sümbüllerimin daha alldığımda çiçekleri kurumuştu.Oysa şimdi yorumlara bakıyorumda laleler gibi yeni yeni çıkması gerekiyormuş.Benimkilerin yaprakları kurumaya başladı bile zmansız ekmişler ve çiçek açtırmak için herşeyi yapmış olmalılar çiçeklerini görmek isterdim ama artık seneye:rolleyes:soğanlarına iyi baksam ekim gibi eksem 2013 baharı koklarmıyım acaba:confused:
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Bu rizomlar Commelina Tuberosa 'ya ait. 3-4-5- aylarda dikim yapılacağını, 7-8-9 aylarda çiçekleneceği belirtiliyor. Dikim aralığı 8cm. dikim derinliği 5cm. Rizomların ne yönde dikeceğimi bilemedim. Doğru yönü söyler misiniz?
|
Alıntı:
kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Füsun, Kgursan Hocamız zaten yazmış ama şu kaynak da hocamız gibi der.
Sadece dikim aralığını 15-25 cm vermiş. |
Geçen yıldan kalan ve acemi olduğum için iyi muhafaza edemediğim sümbül ve lâle soğanları vardı, bu yıl kalanları saksılara kış ortasında gömmüş ve onlara son ana kadar bir şans vermek istemiştim.
Pek umut yok gibi görünüyordu, hatta birkaç kez soğanları çıkarıp baktım, çürüyen, kuruyan kısımlarını temizleyip tekrar gömdüm. Son bir haftadır başlayan yağmurları fırsat bilip yağmur suyu depoluyorum bir yandan da çiçeklerimi bu suyla suluyorum. Mucize gibi çürüyecekler gözüyle baktığım soğanlı bitkilerim baş vermeye başladılar. :) Ben kesinlikle bunu yağmur suyuna bağlıyorum, sümbül ve lâlelerimin çiçek açmalarını beklemiyorum zaten artık da soğanları yazı sağlam atlatırlarsa bana yeter. :) Ektiğim tohumların çimlenmeleri hızlandı. İlkbahar yağmurları gerçekten hayat suyu bence. Bu yıl biriktirdiğim bütün su şişelerine yağmur suyu depolayacağım. |
[/IMG]Benim Ornithogalum dubium çok güzel çiçeklendi, artık çiçekleri bitmek üzere. Çiçekleri geçince ne yapmalıyım. Soğanı topraktan çıkarmam gerekiyor mu? Onu kaybetmek istemiyorum. Bilgisi olan varsa paylaşır mı arkadaşlar?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...686759-530.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...686759-532.jpg |
Alıntı:
|
Yukka çiçeğimin soğanlarını nisanda dikmiştim. yeni yaprak verdiler ;yaprak boyları 2 cm kadar. Ama soğanları diktiğim yer sanırım uygun değil. Yerlerini değiştirmek için ne yapmam gerekiyor.Bilen arkadaşların yardımını bekliyorum.
|
Alıntı:
|
bende sümbül, lale, çiğdem ve nergis ektim, balkonda bekliyorlar bakalım...
|
Bu sene ilk kez soganli bitki ekimi yapacagim. *Nergis- kardelen ve cigdem soganlari. Saksiya degil, dogrudan topraga dikilecekler. İstanbul ikliminde *Aralik sonu gec bir zaman mi tecrübeli üyelerimizden fikir almak isterim. Okudugum kadariyla sonbahar aylarinda olmak kaydiyla, ne kadar erken dikilirse soganlarin gelisimi o kadar saglikli oluyormus ancak benim dikeceğim kesin tarih, bazi sebeblerden dolayi, zorunlu olarak Ocak 1.*
Bu durumda nasil bir sonuc alabilirim? Bilgi ve tecrübelerini paylaşan üyelere şimdiden içtenlikle teşekkür ediyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025